Re: Grilovani
Taky doma kopr nesnášíme (naštěstí jsme se sešli s mužem a dětmi se stejnými chutěmi), ale dělám ten základ buď jen se solí, trochou pepře a hooodně česnekem (naopak česneku jíme na kila - na zimu si beru 8 kilo na uskladnění).
Ale klidně můžeš do dipu dát místo kopru jemně usekanou šalvěj NEBO mátu peprnou. Obě mají velmi výraznou chuť, nekombinovala bych je v jednom dipu. Ale klidně udělej ten základ (zakysaná smetana + trochu česneku + sůl + pepř), pak bych rozdělila do tří misek. Jednu bych nechala bílou a přidala jemně sekané lísky šalvěje. Druhou bych obarvila trochou kečupu na růžovo a přidala více česneku. Třetí bych kurkumou obarvila na žluto a přidala mátu peprnou. Bez velké práce máš hned tři dipy.
Jinak jako dip můžeš podávat i pesto.
Bazalkové = 2 hrsti čerstvé bazalky + 1 stroužek česneku + 6 lžic dobrého oleje (já dávám ořechový, ale klidně i panenský olivový) + 2 lžíce piniových oříšků (já dávám kešu, když piniový nemám) + špetku soli = vše utřít v hmoždíři na pastu, pak vmíchat 2 lžíce strouhaného sýra parmazán.
Rajčatové = 4 pěkně velká zralá (mohou být i přezrálá
) rajčata + 2 lžíce octa = rozvařit na pastu (můžeme přidat trochu vody, ale tu zase vyvaříme). Po vychladnutí přidáme 2 lžíce piniových ořechů nebo mletých mandlí, stroužek česneku a můžeme dochutit podle potřeby solí a pár lístky tymiánu. Umixujeme na pastu a pak vmícháme 2 lžíce strouhaného parmazánu.
Odpovědět