Re: Typický nedělní oběd
Tak to je super, Svynko
JAsně že to není v pořádku, když to není výsledek Tvé chuti být chvíli doma sama. To já naopak jednou za čas tenhle stav vítám, tak jednou za měsíc jsme za dopoledne sama doma i s vařením či jinými domácími činnosti fakt vděčná
Hele, já vím, že jsi strašně pečlivá a musíš mít jídlo pinktlich. Ale třeba náš plánovaný nedělní oběd:
- vývar už mám hotový na mrazáku. Zeleninu do ní zavařím v neděli ráno, jen do ní nedám petrželku a dám ji tam až před podáváním. Mleté maso mám koupené už od minulého týdne, namlela jsme si ho a udělala balíčky do mrazáku. Takže jen zítra vyndám balíček z mrazáku do lednice. A v sobotu večer maso ochutím a umotám kapustové závitky. A svázané lehce pokápnu olejem, aby neoschly, a nechám naskládané v pekáčku v lednici. V neděli ráno ten pekáček jen přešoupnu do trouby.
Jablíčkový kompot udělám také večer předem, ani to jinak nejde, nestihl by jinak vychladnout, potřebuje se trochu uležet. Takže v neděli ráno akorát nastrouhám mrkev a celer, osmahnu zeleninu a krupici a zavařím to do vývaru. A pustím troubu. A do kastrolu dám brambory ve slupce a pustím na plný výkon a po 5 minutách vypnu. Mám vyzkoušeno, že přesně dojdou a změknou, až přijdeme, budou přesně k jídlu. A to je vše, pak půjdem ven. Těsně před odchodem zesílím troubu na plný výkon a pak vypnu (zapnutou nenechávám, když jdu ven). po návratu budou závitky i brambory přesně akorát.
Odpovědět