Re: Typický nedělní oběd
Co máte pořád s půldnem u sporáku? V neděli jsme vždy dopoledne venku a pokud nejedeme na větší výlet, tak se vrátíme domů na oběd. Který je buď připravený předem v sobotu večer a jen ho dodělám, nebo to udělám tak, že ráno pustím troubu na malou teplotu a jídlo se samo upeče.
Půlden u sporáku je úplně mimo.
pro sobotu platí totéž - obvykle buď večer předem, nebo ráno zároveň s přípravou snídaně uvařím polévku. A pak si k obědu uděláme po návratu zvenku jen něco hodně rychlého (na tuhle sobotu plánuju smažené nudle s tofu, což je hyperrychlé). Vždy trávíme drtivou většinu víkendů venku (a všedních dní také, denně jedu se synem na výlet někde po okolí, třeba dneska jednu stanici vlakem do lesoparku). Vařit dobrá jídla není v žádném protikladu k trávení času venku. Spíš leckdy naopak, ten, kdo doma hnípe, leckdy ani neuvaří.
Běžné vaření je pro mě naprosto mimochodná činnost, kterou ani nepocítím, v krátkých chvilkách vznikajících mezi jinou činností dám jídlo na sporák/do trouby a je vymalováno. Nechápu, jak z přípravy nedělního oběda pro běžnou rodinu může někdo vytvářet konstrukci mnohahodinového nepřestajného činění čehosi u sporáku.
Odpovědět