1.4.2013 11:15:26 Vítr z hor
Re: Cukrářská modelovací hmota-návod
Nevyrábím, anžto kupuju K2. Výborně se s tím pracuje, ale přiznám se, že to pak nejíme, ostatně nejíme ani marcipán, protože by nás v tom kvantu zadusil, čili jakákolik hmota je pro nás pouze na ozdobu.
Čím barvím: většinou potravinářskými gelovými barvami Wilton. Gelovky jsou fajn, protože se dobře zapracovávají do hmoty, je to snazší než práce s práškovými. Stačí maličko, takže vydrží dlouho. Tyhle barvy se ale, jak jsem zjistila, nehodí na pečení, protože hnědnou a ztrácejí barvy.
Ohledně přírodních barev volím nejčastějí červenou řepu, protože je tak intenzivní, že dřív obarví než ochutí. Když jsem barvila dort na černo, vzala jsem na to živočišné uhlí.
Veškeré barvení hmot provádím v chirurgických rukavicích, které po použití vyhodím, aby si pak lidi nemysleli, že mám nějakou šerednou chorobu. Nejde to z těch rukou umejt...nehledě na to, že bych pak těžko barvila další kousky hmoty jinými barvami, všechno by se to vzájemně obarvilo.
Odpovědět