Evelíno, my jsme měli scénky kvůli pc minulý školní rok takřka denně díky škole, kde ho na pc pouštěli ráno i odpoledne ve družině. U nás je jedna scénka na několik minut, ale ještě pořed dvěma lety to bylo jako u vás. Teď už ví, že jich není tolik a tak dlouhé. Třeba ve třech letech řval odpoledne po probuzení, že chce z postýlky, pak že chce zpátky do postýlky třeba dvě hodiny v kuse.
Ale zpět k pc, někdy v únoru jsem odvezla notebook do práce a na velký počítač nesmí, tak když zjistil, že není na co jít, nedělal ani scénky. V létě jsem ho přivezla zpět, ale schovala do skříně. Případně ještě jde odpojit net a prostě to nefunguje... Jakmile si odvykl, že na něj není kam jít, byl klid.
Jo, ve škole pracuje podle nálady, ale vzhledem k tomu, že umí číst i psát, nijak extra to neřešíme. Když nepracuje, v lepším případě si maluje, vystřihuje, nebo hraje na koberci. V tom horším běhá (chození se toleruje) po třídě. V nejhorším případě provokuje ostatní děti k běhání (tím, že je tahá za vlasy, kope jim do židlí, strká do nich..). Na jakékoliv usměrnění nereaguje... Jak jsem psala níž, neklid je mnohem výraznější když má punčocháče, ač on sám je nosí velice rád. Jo a tak čtyři týdny to bylo úplně skvělý, neprovokoval, dost pracoval a sem tam se i naobědval- vypadá to, že za to mohl rybí tuk

Takže jsme ho ihned po zhorčšení nasadili zpět a uvidíme.
Jinak máme také výraznou hyperkynetickou poruchu, uvažuji o pořízení spec. židle kde se musí udržovat rovnováha, je to židle na bolest zad. Ale museli bysme jí oddělat kolečka, to by se při hodině vozil po třídě.