2.12.2011 10:04:43 Marťa11
Re: opět Fraus
Lído, zahořklá?

pro mě matematika nebyla nudná nikdy, nikdy jsem nezažila suché počítání komínků... ani u sebe, ani u dětí... už před těmi mnoha amnoha lety, co jsem chodila na ZŠ a na gyml byly různé matematické kroužky, soutěže atd. a rozhdoně to nebyla nuda či počítání sloupečků...
ano, je to u učitelích, nikoli o knížkách...
matematika je sama o sobě tak úžasná, že absolutně nechápu, jak může být nuda...
a spíš mi přijde smutné, že k tomu, aby se některé učitelé aspoň trochu probrali potřebují Frause... ale jo, pokud je to rozhoupe, proč ne...
jen jak píšu, nejsou to žádné novinky...
a já fakt nejsem zahořklá, jen se odmítám nechat slepě vláčet marketingem nové knihy... prý rozvíjí logické myšlení a jak na to tady spoustu holek slyší... co to je jako za novinku... to už je snad století a století známo, že matematika bez logického myšlení a hledání řešení neexistuje...
jo, jo, nejdu hned slepě z davem moderních matek, tak jsem zahořklá

a možná neumíš číst, ale několikrát jsem psala, že v těch knížkách je spoustu dobrého... ale pokud byl někdo do teď bez nich ztracený a najednou je matematika skvělá... tak to mi přijde k smíchu nebo možná spíš k pláči...
ale co čekám... když někdo bere matematiku jako nablblé počítání sloupečků... to není matematika, o tom opravdu nemluvím... a o tom to možná je
Odpovědět