Re: opět Fraus
Syn se podle Frause učil v první a v polovině druhé třídy (pak odešel na jinou školu, ale ne kvůli Frausovi), několikrát jsem na vydavatelství psala o různých chybách v jejich učebnicích, které jsem tam našla. Bylo to první vydání učebnic, tenkrát mi odepsali, že se sem tam chybička najde. Upřímně musím říct, že jsem si oddychla, když jsem zjistila, že nová škola, kam nastoupil Frause nemá. Všechno je o učitelích a jejich přístupu, sice naše paní učitelka byla na několika kurzech, na druhou stranu krokování v praxi a podobné pomůcky nepoužívala, takže jsme se postupně s rodiči dopracovali k tomu, že jsme si koupili učitelskou příručku a scházeli se na pískovišti, kde jsme se snažili systém výuky pochopit, tak aby jsme ho doma mohli děti doučit. Protože tím že s dětmi učitelka moc nepracovala a oni jen dělaly úlohy v pracovních sešitech, tak se samostatně moc uvažovat nenaučily a často naprosto nechápaly, co se to vlastně učí. Dcera má Frause na druhém stupni, ty učebnice i pracovní sešity mi přijdou mnohem lépe propracované, tvořivější, tam jsem s nimi spokojená. Syn měl potom ve škole vlastně dvoje učebnice, jedny klasické od Altera, druhé od Frause, které paní učitelka používala pro zadávání úloh navíc, procvičování a rozvíjení myšlení. Ale plně se učili podle toho Altera.
Odpovědět