7.11.2011 18:21:49 Lei
Re: med na vaření a pečení
aachje, tady je uvedeno, co může obsahovat pekařský med:
(3) Med, s výjimkou pekařského (průmyslového) medu, nesmí
a) mít jakékoliv cizí příchutě a pachy,
b) začít kvasit nebo pěnit,
c) být zahřát do takové míry, že jeho přirozené enzymy jsou zničeny nebo se stanou neaktivní.
ale to neznamená, že všechno tohle ta Tvá sklenice splňuje, ale aspoň jsem si uvědomila, že do kupovaných perníků a jiného pečiva s obsahem medu se dává tato zvláštní kategorie medu.
toto jsem našla na www Český med: Kategorie pekařského medu umožňuje využití mírně nakvašených medů či medů s vyšším obsahem vody. Typické je to v našich podmínkách pro medy pozdní medovicové s vyšším obsahem sacharosy.
takový med nesmí ovšem nikdy nést název Český med. štve mě, že to není někde mezi vařivem, u prášků do pečiva, ale že to strčí mezi medy. určitě nejsi jediná, kdo to kdy koupil. je nějak výrazně levnější?
já teda med v obhcodě nekupuju, ale někdy si prohlížím, co mají a vždycky mě to děsně naštve. vyvážíme náš superkvalitní med a vozíme sem levnější šunt. přitom obzvlášť u medu by se měla ctít regionalita produktu, je to lepší pro konzumenta, když je med z rostlin, které jsou u nás domácí nebo aspoň zdomácnělé (akát)
Odpovědět