Tak nepíše o jakou nempcnici se ti jedná - o jaký okres či jakou odbornost....
Pokud to myslíš tak nějak povšechně, tak já nedám dopustit na chirurii v Sušici. Byla jsem tam hospitalizovaná 4x (2000 plánovaná operace žlučníku, 2006 podezření na slepák, 2009 akutní operace uskřinuté pupeční kýly, 2011 plánovaná operace pupeční kýly - v jiném místě, nemyslím si, že by 2009 něco zanedbali). Pokud mohu soudit z těchto 4 pobytů, tak:
PROSTŘEDÍ:
- čistota úžasná
- pokoje pro 2 - 3, letos už každý pokoj s telkou, některé i s lednicí, každý s WC a sprchou
- výměna prádla bez problémů, kdykoli, bez "blbých keců" typu "už zase", jak jsem zažila jinde
- jídlo ucházející - teplé, dostatečné množství, pro mne málo ovoce a zeleniny, ale chápu, není to hotel
- návštěvy neomezeně, jen když jde vizita, nebo potřebují udělat nějaký lékařský úkon (převázat a tak), požádají návštěvu, zda by počkala na chodbě. Letos se mnou byla na pokoji paní po autohavárii k té pustili dceru dokonce v 10 večer, neboť jak sestra řekla: "My jsme jí říkali, že vám nic není, ale já vím, že dokud vás neuvidí, že jste v pořádku, tak nebude mít klid."
ZDRAVOTNÍ PERSONÁL:
- sestřičky ÚŽASNÉ!!! ochotné, milé, po operaci se na pacoucha chodí koukat snad co 5 minut, letos (před 3 týdny) jsem byla po operaci a byl ten šíleně horký den 29.6.. Sestra mi sama nabídla že mi místo přikrývky dá jen prostěradlo na přikrytí, otírala mne vlhkou žínkou, přinesla chladný čaj atd.
Není to jen můj názor, shodly jsme se i se spolupacientkami, že se něco takového hned tak nevidí...
- kdykoli někdo na ně zvonil, ochotně přijdou, když jsem ležela na kapačkách a omlouvala se, že už je zase volám, ale že se mi chce ne WC, tak se jen usmála a to je v pohodě, klidně si zazvoňte...
- lékaři celkem OK, až na jednu Mudru, která se nepředstavila a nepřečetla si moje papíry - začala se mne vyptávat na věci, které jsem měla všechny na papíře od internistky, kde jsem ztrávila hodinu sepisováním. Tak tato Mudra trochu poškodila můj dojem.
- jinak Mudři perfektní včetně primáře, který se přijde před operací představit, řekne, co se asi bude dít a tak. Při té akutní operaci uskřinutí kýly (to ho v pátek v 17 hodin přivolali z domova) pravil, že je to malinké, že tam střevo uskřinuté nebude. A po operaci (v 22 večer) přišel a omluvil se, že se mýlil, že tam byla klička tenkého střeva, ale k žádnému poškození naštěstí nedošlo...
Letos mi zase vysvětloval, že mi tam dávali nějakou "síťku" na zpevnění, aby se ta kýla neopakovala.
- Stejně tak anesteziolog se vždy přijde před operací představit, vysvětlí co a jak a letos jsem ho prosila, zda bych po operaci (pokud nebudu potřebovat nějaké léky) mohla být bez kapaček, neboť před tím rokem a půl mi napsali 2 litry na hydrataci a já jsem přitom zyklá hodně pít (3 litry denně) a tak jsem byla "utopená" a navíc jsem co hodinu zvonila na sestru, aby mne odpojila (nemají takové ty pojízdné infuzní stojany, ale cosi, napojené do elektřiny) a já mohla jít na WC. On si to zapsal a po operaci mi nechali dokapat (asi 15 minut) jen cosi, co jsem si přivezla z operačního sálu a pak mi nic nedali - jen sestra dělala čárky, kolik sklenek čaje vypiju, aby měli jistotu, že nebudu dehydratovaná....
Prostě na všem se dá s nimi domluvit, ve všem vyjdou vstříc. Co na mne udělalo dojem - když jsem byla na tom žlučníku, tak jsem si dohodla nástup až odpoledne pře operací. Šla jsem se koukat na telku (to ještě na pokolích nebyly, je tam společenská místnost), nebo nebylo co dělat. Přišla sestra, potichu se zeptala zda jsem paní S....ová a když jsem přitakala, tak pravila: "Potřebujeme vás připravit na operaci - chcete se dodívat nebo můžete jít hned?".... No to mi fakt vyrazilo dech. Tak, jak jsem to zažila v jinch nemocnicích, tak tam by sestra vystrčila hlavu ze sesterny a zařvala: "S.....ová, klystýr!!!!!"
Takže pokud si chcete něchat něci uříznout a vyříznout - doporučuji Sušickou chíru
Simča