Re: Stridava pece
Hanka
-- tak toto je jeden z nejcitlivějších a nejobjektivnějších příspěvků, co jsem tady na Rodině četla.
Ano, děti nechtějí říkat, u koho chtějí být i když to vědí, i když jednoho z rodičů preferují a raději (to dodávám já) ublíží samy sobě, než by ublížily jednomu z rodičů.... a pak zvolí střídavou péči - přesně to, o čem píšeš já vidím každý den v realu, když jsem se svou dcerou. I ona je loajální ke svým rodičům - "výslech" na OSPOD pro ni byl hrozné trauma (i když si pracovnice myslí, kdoví jak nejsou citlivé a zkušené) - ale dcera neřekla nic ani proti jednomu z rodičů, ani věci, kterých byla očitým svědkem a na které se jí ptaly.
Jak to vím? Vím, co říkala kamarádkám, vše si do puntíku pamatovala - na OSPOD měla vygumovanou paměť a děs v očích.... nechápu, proč toto náš právní řád těm dětem dělá. Proč z toho nemohou být vynechány děti.
Dcerce jsem řekla, že je vše OK, že se zachovala dobře. A než tam šla - že nemusí odpovídat na to, co nehce, prostě ať neříká, co jí není příjemné. Nechci, aby kdokoli mé dítě traumatizoval, ani v případě, kdy mi to jakkoli může uškodit. Nevadí, ono se to stejně jednou ukáže.. všechno..
Říká se takové lidové moudro .. o božích mlýnech..
Odpovědět