17.2.2011 18:54:00 zdravotní sestra
Re: Budeme se teď v nemocnicích cítit lépe?
Dopředu říkám že jsem zdravotní sestra. Přála jsem doktorům vyšší platy, doufala v reformu zdravotnictví kde je evidentně černá díra kam prachy mizej. Doufala jsem také v to, že nezapomenou na ty které mají okolo sebe.
Moje přesvědčení o správnosti akce se dost otřáslo když nás hodili přes palubu, že jim jde jenom o sebe.
Včera jsem se na sále dozvěděla že i přesto že dostanou přidáno jsou nespokojený. U nás je budou převádět na dvousměnný provoz, to se jim hodně nelíbí. Protože i přesto že dostanou v základu přidáno ve finále budou mít míň peněz než měli teď. Oni nakonec by se jim ty přesčasy hodily. A prý nebudou mít dost peněz na to kvalitně trávit ten čas. Nechápala jsem, jim přidají 2/3 mého platu a oni nebudou mít peníze? Neznám od nás z kliniky doktora, který by nejel v létě a v zimě na dovolenou a sem tam nějaký příjemně strávený prodloužený víkend mimo domov. Zato znám sestry které na dovolenou nemají.
Když vidím některý doktory od nás na sále, urazila bych jim ruce za to co tam prováděj na lidech. Kvůli jejich sebevědomí tečou prachy během výkonu proudem a nikdo s tím nic nedělá.
A po tom co jsem dneska četla tiskovou zprávu od Hegera, že musíme šetřit protože jinak si na výplaty nevyděláme mi to přijde jako špatnej vtip. Já jsem nucena počítat jestli je vážně potřeba tolik tamponů na dezinfekci operačního pole a doktor který se neumí ani sterilně oblíknout v klídku vyhodí jednorázovej empír a ještě se tomu blbě směje.
Ty lékaře kteří v posledních letech nastupují po školách ty už snad nemůžu ani komentovat, protože i přes to že zatím nic neuměj a mají jen titul MuDr. tak jsou arogance sama.
Po 12 letech ve špitále jsem si stále naivně myslela že doktor, sestra a pacient jsou jeden tým a jeden bez druhého že nemůžou fungovat. Tahle akce mě vážně přesvědčila o opaku. Nejsme tým, jsou doktoři pak dlouho, ale vážně dlouho nic a pak ten zbytek.
Momentálně jsem fakt znechucená situací ve zdravotnictví, umět něco jinýho šla bych pryč. Jenže neumím, práce mě baví a bez doktorů to bohužel nejde.
Odpovědět