ahoj,
Léňo, to je tedy vynucování pozornosti

kdyby drobek věděl, že jí má, že ho máš stejně ráda a že fakt není potřeba vojovat

epidurál - k porodu jsem šla odhodlaná, že jsem hrdina... voda praskla 18.15h kolem 19 začaly kontrakce tak po 2-3 minutách.... nějaké stupňování se nekonalo kolem 20.h kontrakce začaly nonstop někdy jsem teda mezitím stihla změnit polohu, někdy ani to ne, kolem půlnoci jsem teda hlásila, že asi nejsem takový hrdina jak jsem si myslela a že teda chci epi .... nevěděla jsem, že se dá dát až na porod samotný... tak mi vysvětlila, že se dává až v určitou dobu porodu a že v té ještě zdaleka nejsem... stále otevřená na 2 cm... a že mi řeknou kdy by se mohl dát. Tak jsem trpěla dál, kolem 4. hodiny naštěstí už 4cm, příprava, klistýr, přesun na sál.... no a že prý by šel ten epi... no jenže to se mi psychicky i fyzicky táák ulevilo, že už se něco děje, že mi bylo líp než na začátku a tak jsem jí říkala, že už je mi rozhodně líp, a že ho nechci.... o rozboru krve nemluvila a na sále v době kdy mi ho nabízeli by ho podle mého píchali hned po tom co se mě ptali... žádný dřívější rozbor jsem neměla... nebo si nepamatuju. Rodila jsem v pátek/sobota, v nemocnici od středeční půlnoci a rozbor jsem za tu dobu neměla 100%ně.
Pochybuju, že by mi ho dělali až když bych na tom sále řekla, že teda epi jo.
V podstatě ta doba nonstop kontrakcí kdy jsem se neotvírala tj. tak mezi 20 - 3,30 byla nejhorší z celého porodu... asi i tím, že jsem to špatně nesla psychicky... nic se nedělo, byla noc, já na hekárně sama (+další 2 maminky co skoro spaly) - to je doba, kterou bych nejradši vymazala epidurálem, a třeba taky pospávala .... pak už to bylo "dobrý"
Tyhle Pegresky jsme měli jako první botky, ale s tou kočárkovou podrážkou, teď jsem na ně taky koukala, kde jsi je sehnala?
Májo, vínová barva??? tu jsem snad ani neviděla? První jsme měli béžové, a pak jsem ještě viděla modré a oranžové...
se teda musí kouknout, vínové by se mi líbily. Botky, co jsem kupovala na podzim těsně než jsme dali do reklamace první Pegresky měli nadměrek tenkrát 1,6 cm (kupovala jsem s tím, že až skončí Pegresky, tak budou následovat, navíc jsem nepočítala se sněhem v říjnu)... pak jsem byla ráda, že máme spoň něco, chodila (tenkrát venku moc nechodila) v nich asi 14 dní a teď má u nich nadměrek jen 0,5, takže dlouho nevydrží... myslím tak možná ten duben a to kdo ví jestli.... včera jsem jí je zkoušela, tak zatím dobrý, kdyby se náhodou rychle oteplilo a odložili jsem Superfitky, tak nechodí bosa, ale jinak nás botky čekají co nejdříve.
A fungl nové botky jsou na vyhození

.