| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

18.1.2000 14:39:41 Stáňa, syn 6 let

Ryhlé lívanečky - příspěvek do kuchařky

Tyto lívanečky patří k oblíbeným jídlům našeho mladého (a čas od času je snese i tatínek). Budete potřebovat (uvedené množství používám pro nás - tj. 2 dospělí + 1 malý žrout):
2 kelímky (150 - 180 g) bílého jogurtu (použít lze jakýkoliv, i ten bez tuku, jen se smetanovým nemám zkušenost)
1,5 kelímku (od použitého jogurtu) hrubé mouky
1 vejce (příp. 2 menší)
asi půl čaj. lžičky prášku do pečiva,
mléko
trochu oleje na pánev
Smícháme jogurt, vajíčko, mouku s práškem. Podle potřeby (záleží na hustotě použitého jogurtu) naředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Pečeme na lehce vymaštěné pánvi.
U nás jsou na to nejoblíbenější
hrušková nebo borůvková povidla (babiččiny výroby), popř. rybízový džem (ten je zase z mé dílny). Moji pánové si navrch ještě dávají kopeček šlehačky.
Jiné varianty dokončení jsou:
na džem dát lžičku tvarohu utřeného s mlékem a trochou cukru
džem posypat ještě strouhaným tvarohem
lívanečky obalit ve skořici s cukrem.
Přeji dobrou chuť a zároveň uvítám, když mi kdokoliv dá inspiraci na nějaké rychlé večeře vhodné pro kuchařku, která z práce obvykle dorazí domů kolem půl šesté. Mám pocit, že se naše večeře pohybují v uzavřeném kruhu asi 10 jídel, takže uvítám každý vyzkoušený recept. Díky.
Odpovědět
Průběh diskuze (1 názorů)
Ryhlé lívanečky - příspěvek do kuchařky Stáňa, syn 6 let 18.1.2000 14:39

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.