| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Výměna manželek

  (?)
 Názory 110 z 5720  [Dalších 5710 >>]
byvala radka 154149
14.2.2019 10:41:16
venkovské plesy zcela běžně s večeří v ceně lístku
i když svíčková jen někdy, většinou je řízek s brsalátem
někdy vepřoknedlozelo
ale lidi jí příborem:-)
jinak jestli jíst lžicí nebo příborem, tak to je především otázka toho, co jím - nebudu např. omáčku s těstovinama nabírat vidličkou a nožem (většinou servírovaná v misce), na druhou stranu nebudu krájet řízek lžicí...
susu. 129001
11.2.2019 9:42:21
"už jsem tu různé tvary sklenic zmiňovala, jde opět o to uvolňování molekul."

Bouřko, to je těžké, když nerozlišuješ chuť a vůni.~d~
Bouřka 7675
9.2.2019 18:28:49
margotko, já bych o ní děsně nerada přišla, takže jí radši držím v té krabici, tady ji není kam dát, nemám ani normální sadu nádobí, protože se mi nevejde.
TaJ 81121
9.2.2019 17:44:31
Bouřko, jo, zemitější je asi přiléhavý výraz...mně to právě pak už nechutná, takže černý jedině z porcelánu, já tedy hodně silný, trochu oslazený a z pořádného bytelného půllitráku...a ještě horký, jak víc vychladne, tak už to není ono, vypiju ho, ale není to už ten požitek, jako když ho piju na takové té snesitelné hranici horkosti...:-)
angrešt 114837
9.2.2019 17:42:53
Jo, třeba kontakt hliníku s kyselým je vyloženě nevhodný, protože se tím odstraní ta vrstvička oxidu hlinitého na povrchu a obnaží se kovový hliník, který vzápětí na vzduchu začne zas oxidovat.
angrešt 114837
9.2.2019 17:39:24
Ambrosie, jistěže to je rozdíl :) Samozřejmě může to mít i psychickou nadstavbu "oblíbeného puntíkatého hrnečku od babičky", ale spousta je toho daná opravdu všemi složkami chuti, včetně té čichové, hmatové, teplotní a bolestivé.

Ten kurz od COursery je zdarma, a obvykle se koná v letních měsících, tak si to ohlídej a můžeš si tam leccos vyzkoušet :)
angrešt 114837
9.2.2019 17:36:35
Senedro, u nádoby má vliv jednak tepelná vodivost materiálu a s tím spjatá rychlost chladnutí/teplání nápoje, potom případná poréznost (viz japonský čajový obřad), u tvaru hraje roli hlavně rychlost odparu a rychlost těkání různých molekul, u nápojů s obsahem CO2 (vetně šampaňského) rychlost unikání bublinek...

Hrnek porcelán x keramika bývá obvykle rozdíl v tom úniku tepla, v keramice obvykle pomaleji chladne.
margotka78 alias shit-roller 108560
9.2.2019 16:52:58
Hm, tak než bych na to čekala 8 let, tak bych si to radši rozdělala do nedodělaného bytu a užívala to. On život běží hrozně rychle.
Bouřka 7675
9.2.2019 16:50:45
Černý čaj z keramiky je takový zemitější :-) Sakra, teď jsem dostala strašnou chuť na čaj z Yixing konvičky. Ta je ovšem nedobytně zabalená od dob stěhování pomalu před 8 lety a čeká, až to tu konečně doděláme, začneme civilizovaně žít a já jí budu moct strčit na nějaké výstavní místo z dosahu potomků ~n~. Asi se budu muset spokojit s hrnkem.
margotka78 alias shit-roller 108560
9.2.2019 16:46:42
Já naposled včera. Přijeli jsme z hor a muž uvařil výborný gulášek, pozvali jsme na něj ty známé, co s námi byli lyžovat. Dala jsem si do hlubokého talíře gulášek s jedním knedlíkem, jedla bagrem a jak jsem si pochutnala. A teda nezdá se, že by to návštěvu nějak šokovalo. :-)
 Názory 110 z 5720  [Dalších 5710 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

Všechna témata


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.