7.2.2008 9:11:59 Rani
Re: neumím moc anglicky
Tak znovu, omylem jsem si to odeslala
Quiche Lorraine (na kruhovou formu o průměru 26 cm): 200g listového těsta (správně tam patří takové obyčejné těsto, které se u nás hotové, ale špatně shání - a klohnit ho, to se většinou nechce, že), 125g strouhaného sýra (miv.45%)- to je podmínka, jinak se nerozpustí a není to takové, 4 vejce, 400ml smetany, pepř a muškát(toho hodně, ten dělá správnou chuť
Do formy rozložíš těsto, to pokladeš něčím - originál je uzený bůček nakrájený na kostky, ale to je docela hutné, takže my to odlehčujeme doma třeba nakládanými artyčoky, nakládaným chřestem, spařenou cilulí, spařeným pórkem - prostě nač je zrovna chuť a co se ve špajzu zrovna najde. Pak smícháš mixerem vedle smetanu, vejce, pepř, muškát a sýr a tím to přeliješ - pečeš v troubě cca 35 minut na 180 st.Je to večeře pro 4 dospělé - je to velmi sytá záležitost. Jo a v kraji, kde mě to naučili měli specialitu - jako náplň se užíval velmi aromatický sýr - něco jako Rumadur a to teda taky chuťově nemá chybu, ale smrdí to dost.
Odpovědět