Re: Neláká mě to
Mortadelo - mastné to je, neboť se silně mastí ta forma, aby se to nepřipeklo a navíc se mastí každý ten list toho těsta před nanesením směsi. Recept můžu vyhledat a napsat, ale asi Ti to bude houby platný. Všude v ČR jsem sháněla to listové těsto rozválené na tenké listy. Už nevím, jak velké je to balení, myslím 500gr a těch listů tam je snad 20, ale klidně i 30 ks. A v ČR jsem ho nikde neobjevila. Já jsem si přivezla těsto na 2 bánice domů. Myslím, že by to bez těch plátků nešlo. Protože na každý ten plátek se nanese trochu směsi, stočí se to jako palačinka a pak celá ta rolička se dává do formy /naši domácí používali formy pouze kulaté/ od středu a točí se to jako šnek. Od toho středu a postupně přidáváš další ty roličky. A pak je asi vtip i v tom sirene, protože ten je opravdu jiný než balkán. Ten jsme si taky přivezli, protože je skvělý a jedinečný. Máme ho celou kofičku /takový kyblík/ a je naložený v salamuru /slaný nálev/ - ten se asi používá i u nás v ČR.
Odpovědět