| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Nádivka z kachního masa

 Celkem 6 názorů.
 holkamodroočka 


Téma: Nádivka z kachního masa 

(15.11.2022 21:00:42)
Zbylo hodně masa z kachny. Nejdřív měla být klasika - opečené knedlíky, maso a zelí - vše smíchané dohromady s trochou výpeku.
Ale napadlo mě, zda by z toho šla udělat pečená nádivka v troubě. Jednou jsem to jedla, kolega přinesl do práce, bylo to vynikající. Ale nikdy jsme to nedělali, ani doma, ani já sama. Je to blbost? Představa je nádivka upečená do křupava.
Pokud by to šlo udělat, prosím o polopatický recept. Maso z kachny je již obrané bez kostí (větší i menší kousky), výpek zvlášť, sádlo zvlášť.
Pokud vás napadne ještě něco jiného, tipy jsou vítány.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Nádivka z kachniho masa? 

(15.11.2022 21:11:21)
Udělala bych to stejně jako velikonoční nádivku. Tam se dávají 3 druhy masa, tady bude jenom kachní.
 Koníček mořský 


Re: Nádivka z kachniho masa? 

(16.11.2022 7:31:02)
Já bych to udělala takto: Nakrájela rohlíky na kostičky ( asi tak 8-10 ks), zalila tím výpekem, jedno až dvě vejce, kachní maso, česnek, trochu kmínu, petrželku, hrst krupičky a uplácala váleček nádivky (podlít troško uvody) nebo placku do nějakého menšího pekáče. Přidala kachní sádlo, i trochu navrch nádivky a upekla do lehce zlatava , tak na 170 půl hodiny = odhadem.

Jinak by se dalo udělat i nějaké rizoto, čína, šoulet a překvapivě dobrá je kachna s cizrnou.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Nádivka z kachniho masa? 

(16.11.2022 8:36:01)
kachnu teda nejím, ale když náhodou zbyde krůtí nebo husí nebo hovězí pečeně, tak to ráda zpracovávám jako náplň do housek nebo do tortil... maso pokrájím či natrhám najemno, smíchám s výpekem a troškou sádla, někdy trochu podliju červeným vínem a mírně podusím, housku opeču řeznou stranou na másle, pak dám maso, osmahnutou cibulku, když zbyde červené zelí, tak taky a navrch plátek čedaru a přiklopit... nebo vlastně stejnou náplň do tortily... jo a minule jsem to balila do lokší (bez čedaru) na obědy do práce a do školy - je to vlastně stejné jako maso+knedlík+zelí, ale přitom zase jinak :-)
 Fridolína 


Re: Nádivka z kachniho masa? 

(16.11.2022 8:44:07)
Z obraného masa dělám smažené nudle na asijský způsob. Nebo vložím do výpeku a zamrazím. Vlastně mrazím i zelí, pokud zbude, použiju ve stavech nouze/lenosti a je poptávka po sytém jídle.
 P.T. Cruiser 


Re: Nádivka z kachniho masa? 

(16.11.2022 18:06:54)
Já dělám nádivku z bílého pečiva a množství beru od oka podle velikosti plechu.
Část nakrájím na kostky a osmažím, část namočím do mléka, pak přidám 4 vejce, nasekanou petržel a jakékoliv na kostičky nakrájené maso nebo podušené hříbky, (pokud je to suché, přidám trošku oleje nebo sádla , pokud řídké, strouhanku). Rozvrstvím na hluboký plech, peču na cca 180 30-40 minut, vyjde krásně křupavá. Jíme nakrájené na čtverce teplé i studené.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.