Pole levandulové |
|
(1.12.2021 9:46:50) Udivuje mi, že se svou vytrvalou covido fóbií vůbec o něčem takovém uvažuješ, ale pokud bych něco takového pořádala já, určitě bych si zvolila restauraci a nechala se obsloužit. V případě varianty domácí s chlebíčky bych zvážila počet, 40ks jich kupuji u návštěvy, kde je těch lidí max deset a jsou tu na chvíli - moje zkušenost je, že pokud jsou chlebíčky, tak o slané domácí pečení nikdo moc nestojí a všichni se vrhnout nejdřiv na chlebíčky /kupujem Libeřské nebo u Hájka, dorty u Hájka nebo Bruna/, doma pečené věci si každý udělá sám, o ty kupované je větší zájem.
|
Renka + 3 |
|
(1.12.2021 9:49:12) Ono záleží na složení lidí, třeba moje děti, byť už v pubertálním věku do pusy chlebíček nedají, ať je na něm cokoliv. Takže pokud jsou polovina z těch lidí děti, úplně to chápu i když u nás to je vždy kompenzováno jednohubkami, to mají rádi.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(1.12.2021 9:53:26) Proč nejedí chlebíčky a jednohubky jo ? Vždyť je to to samý, houska a něco na tom. A to co se dá navrch záleží na chuti, přece
|
TaJ |
|
(1.12.2021 9:55:10) Inko, těžko říct, ale třeba můj syn odmalička tvrdí, že mu prostě chutná jinak, když rohlík namažu jen podélně rozpůlený a obložím a nebo jestli ho nakrájím na kolečka a obložím (tím samým). Pro něj je odjakživa důležitá i forma, jak to vypadá
|
kosatka2 |
|
(1.12.2021 10:06:39) Ty jednohubky jsou takový snadnější pro vybíravý lidi. Chlebíček může překvapit nedobrou pomazánkou, podmazání margarínem, příliš gumovým rostbífem... Když jsou věci jen na obložených tácech, může si každý brát jen to, co má zrovna rád, a nepadá mu z toho sýr či pórek. Ale zase chlebíčky vypadají krásně a je to retro klasika, a starší lidi se na to tetelí.
Já třeba chlebíčky vždy milovala, teď zase nesmím lepek. takže když jsem na konferenci s občerstvením, kde jsou jen koláčky, štrůdly, briošky, nejprve smutně obcházím a pak si dám vršek z chlebíčku a spodek vyhodím. A vyndám vlastní svačinu z kabelky.
Asi si jdu uvařit vajíčko na chlebíček, navnadily jste mě...
|
|
byvala radka |
|
(1.12.2021 10:21:18) potvrzuji jednohubky určitě chutnají líp než rohlík (navozuje to slavnostnější náladu, je to po kouskách, takže si to víc vychutnáš, máš tam toho víc namazaného - větší plocha)
|
|
|
Renka + 3 |
|
(1.12.2021 9:59:28) Děti tvrdí, že chlebíček je moc velký. Oni radši něco malého k zobnutí. To samé s dorty nebo zákusky, to objednáváme mini nebo půlíme. Mají to tak odmala, a to jsou puberťáci
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(1.12.2021 10:07:06) Tak to jo, to máš asi holky. Pro mého kluka tak od 4 let nebylo žádný jídlo moc velký.
|
Renka + 3 |
|
(1.12.2021 10:19:12) No mám jednoho syna, dříve nejedlíka, teď rozežraného puberťáka. Ale nejí žádný salát vlašský nebo bramborový, což na těch chlebíčkách často bývá. Obávám se, že dnes ve fázi rozežranosti by to vykompenzoval snězením tácu jednohubek na posezení. Nebo dvou táců. Rozjedl se takhle teprve nedávno ve 13 letech, tak nemám ještě zkušenost z oslav.
|
byvala radka |
|
(1.12.2021 10:23:23) našemu synovi říkají kyselina a dost lidí si myslelo, že mu doma nedáme najíst (nechápali, co je schopná sníst)
|
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(1.12.2021 10:18:58) já teda taky nemusím moc velké chlebíčky, to když proflámuju noc a "potřebuju" ráno hodně vydatnou snídani, dám si ráda kupovaný, s br. salátem, šunkou a vejcem a k němu jeden rybí se sardelkou a cibulí, tam jsem ráda, když je velký ale na občerstvení děláme malé chlebíčky na bagetové plátky a miluju jednohubky - ta pestrost je pro mne mnohem víc než množství celkově bych klidně žila na degustačních porcích, to je můj sen snad odjakživa
|
|
|
|
77kraska |
|
(1.12.2021 9:56:50) Renko, moje pubertalni dite by taky chlebicek nesnedlo....pro mne cely zivot je chlebicek ta nejvetsi lahudka...kupovany, ktery se porizuje na nejvetsi oslavy
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(1.12.2021 10:03:57) Na domácí oslavě mám všechno domácí, chlebíčky i dort. Mám obyčejné i různé zdravé varianty na žitných "prkýnkách", pomazánky i uzeniny a sýry. Ale nikdy nemám víc než 10 osob. Pro víc zamluvím nějakou hospodu a občerstvení objednám. Osobně z kupovaných jím jenom krabí.
|
|
Stará husa |
|
(1.12.2021 10:14:27) Sedmi, od malého děcka miluju klasický šunkový chlebíček s okurkou a vejcem politym majonézou, mňam! Kdysi jsme si s maminkou občas koupily chlebíčky k večeři, to byl vždycky svátek. Dnešní puberťaky neznám, moje štíhlé děti 30+ mají chlebíčky rady.
|
|
Alena |
|
(1.12.2021 10:27:23) " moje pubertalni dite by taky chlebicek nesnedlo.." Nasi kluci je miluji (i synovci a entere), klasicke, kupovane - salat, sunka, vejce, uherak. Domaci chlebicky ale ne.
|
|
libik |
|
(1.12.2021 10:57:23) Já myslím, že chlebíčky se oběma směry démonizují. Kdysi to mělo fór v tom, že šunka, uherák a nakonec i to vajíčko patřilo mezi drahé či jinak méně dostupné potraviny a šikovná ruka načančala z 5 dkg od všeho dva výtvarně dokonalé tácy.
Při dnešní nabídce a cenách jídla to ztrácí kouzlo.
Z druhé strany nevidím žádný důvod zrovna chlebíček považovat za nepoživatelný (pokud jedinec nemá výhrady k živočišnému původu surovin), furt zdravější než hamburger nebo čína.
|
|
|
|
77kraska |
|
(1.12.2021 9:52:40) POle, ja mam zase zkusenost, ze mladsi lidi chlebicky moc nechteji, dbaji na linii....starsi lidi se vrhaji na chlebicky, ale kdyz jsem na pracovni akci prinesla chlebicky z Liberskych lahudek, ktere jsou podle mne skvele, a byli tam mladi kolegove (20-35 let), tak chlebicky zbyly :-( ...kdyz takovou akci poradali mladsi kolegove, tak tam koupili takove ty dietni chlebicky jako se salatem z repy, s celozrnnym chlebem atd., proste zdrave a ne tak chutne
|
77kraska |
|
(1.12.2021 10:05:07) Juilliet, asi zalezi, jaky zakaznik prijde
kdyz koupim krabici chlebicku a pozvu padesatniky, tak za chvili je krabice prazdna
kdyz pozvu kolegy 20-35, tak si vezme chlebicek jeden tlusty kluk, dve holky si rozpuli dalsi chlebicek a ostatni zbydou
|
kosatka2 |
|
(1.12.2021 10:21:46) Přesně tak, staří se vrhnou na řízky a sekanou/pečené maso a bramborový salát, pro mladé dělám salát z čočky nebo bílých fazolí, švagryňa pravodelně přináší řepové carpaccio s rukolou a kozím sýrem, v práci frčel hummus, švára dělá suši nebo qacamole. Občerstvení ve stylu mexický stůl dělám nejradši, ale jen pro pár známých, kteří to ocení (ale mí rodiče se na to už taky naučili).
Když jdeme do restaurace s rodiči, chtějí hlavně klasiku, aby to bylo slané, mastné a bylo toho HODNĚ. Za přijatelnou extravaganci je zvěřina. Do gruzínské a afghánské restaurace jsme je vzali na naše narozeniny jen jednou a moc to nemělo úspěch.
Lidi 80+ jsme se rozhodli do restaurací netahat, furt na ně táhlo, židle tlačila, servírka měla tetování, bylo to "příliš drahé", prostě utrpení pro všechny.
|
|
|
Pole levandulové |
|
(1.12.2021 10:05:18) Julliet, tomu ráda věřím, oni lidi ochotně vypráví, jak preferují zdravou stravu, ale skutek utek Dneska mi překvapil náhodný nález informace ze starých kuchařských norem, kde bylo psáno, že od 1.4.1981 bylo zakázáno na jídelním lístku ke smaženým pokrmům nabízet salát s majolkou nebo tatarkou, aby si to lidi nedávali. Podat to směli jen na výslovné přání hosta.
|
|
|
Pole levandulové |
|
(1.12.2021 10:26:36) 77krásko, je možné, že to bude i věkem, ta obliba chlebíčků, ale já se zatím nesetkala s nikým, kdo by dobré kupované chlebíčky neměl rád, včetně k nám chodících puberťáků - takové ty klasiky typu šunkový na salátu, uherákový na másle, lososový s citronem nebo hermelínový. Občas jsem koupila i modernější varianty a ty tedy zbyly /s kozím sýrem a červenou řepou, se sušenými rajčaty.../. Domácí nemám moc ráda ani já, u cizích nemám přehled, co skrývají a to mi trochu znervózňuje, kupované z ověřeného zdroje si dám vždycky.
|
Renka + 3 |
|
(1.12.2021 10:32:54) No děti byly vždycky takové rozlítané, tak na snězení chlebíčku neměly čas. Vzaly si jednohubku a někam odběhly. A jako malým to všechno různě padá, nevědí, jak chlebíček uchopit a pak ty saláty, ty prostě nejedí, nevím proč, my ano. Dál nejedí různé majonézy a dresinky, kterým taky chlebíčky bývají polité, viz to vajíčko nebo rajčatový. Takže ony prostě chtěli svoje jednohubky namazané máslem, třeba i křenovým, šunkou a olivou, šunkou a ananasem, případně nějakou variací se sýrem.
Je fakt, že už jsou velké dost, ale toto jim zůstalo. Ale třeba z minidesertů bývají nadšené, že toho můžou ochutnat víc a nepřecpou se.
|
|
|
|