| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pickles

 Celkem 7 názorů.
 Jojona 


Pickles 

(9.3.2021 6:15:36)
Vyrabite nekdo doma? Mate nejakou zkusenost? Nebo nekdo pravidelne jite? Koupila jsem na Tchibu sklenici na kvaseni. Mam doma dlouhou bilou redkev, redkvicky, jablka, cervenou repu, mrkev, brokolici, petrzel, celer. Nemam rybi omacku a podobne speciality a ani nevim, kde bych je koupila.
Poradite, jak na to?
 Jojona 


Re: Pickles 

(9.3.2021 6:23:05)
A nemuzu pouzit cukr, kvuli diabetu 2 v rodine.
 Jojona 


Re: Pickles 

(9.3.2021 7:20:56)
A jak delas zeli? Jaky nalev? A samotne?
 Půlka psa 


Re: Pickles 

(9.3.2021 7:48:38)
S dovolením se přidám k dotazu. Babička dělávala výtečnou směs - kyselé kousky květáku, zelené papriky, cibule a mrkve. Bylo to zavařené na zimu, ale nevím, jestli původně kvašené nebo jen v kyselém láku. Neznáte to někdo od předků? Potřebovala bych to zrekonstruovat a nedaří se mi to. Pokud kvašené, tak jak na to?

Moc děkuji.
 žiraf 


Re: Pickles 

(9.3.2021 11:10:41)
Mohlo by to být tohle?
Nálev: 1/8 l vody, 1/8 l octa, 100 g cukru svařit.
V nálevu postupně povařit:
1/2 kg hrubě strouhané mrkve 4 minuty, květák rozebraný na růžičky a 1/2 kg paprik na nudličky 8 minut, 1/2 kg cibule na kostičky 4 minuty a 1/2 kg oloupaných rajčat 4 minuty. Nemíchat.
Každou zeleninu osolit (dohromady cca 30 - 40 g).
Teplé do 1/2 l sklenic na lžíci oleje a sterilizovat 15 minut při 90 °C.




 Len 


Re: Pickles 

(9.3.2021 9:36:47)
Nejklasictejsi a nejcastejsi (krome kimchi) je u me v lednici hlavka letniho zeli + kapie + palive papricky, pokrajim a smicham se soli (2% celkove vahy), necham par hodin zkrehnout, namackam do sklenice, zatizim, necham na lince tyden az dva podle toho, jak moc kysele to chci mit a prendam do lednice, ujidam.

Jinak v kimchi nemusi byt ustricna nebo rybi omacka, klidne se da delat ze sojovky.
 angrešt 


Re: Pickles 

(9.3.2021 10:18:50)
Kromě klsického kvašeného zelí, které dělám normálně v zeláku pomalu kvašené, tak si dělám takové rychlokvašené zeleniny. Smíchám květák, papriky, okruky (teď zimě normálně salátový), cibuli, na hrubý kusy nakrájený zelí (hodila by se ještě mrkev, ale tu nemůžu) - na větší kusy. Namačkám do obyčejné zavařovačky s nešroubovacím víčkem. A zaliju lákem z vychladlý převařený vody se solí - 40 g soli na 1 litr vody. A to toho láku rozmíchám špičkou lžičky nabranou trošilinku chlebovýho kvasu. Ten poslouží jako startér, resp. spíš rychlostartér :) No, zaliju po okraj, víčko přimáčknu, postavím sklenici do misky, protože to bude bubla t a vytékat, a nechám na lince 4 -5 dní. S tím kvasem je to zvlašené turborychle. Pak do lednice, aby se kvašení zastavilo. Takhle si kvasím zeleninu k falafelu.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.