| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Děti s poruchou komunikace

O dětech, které se někdy projevují mírně autisticky, začínají pozdě mluvit, mají problémy s porozuměním, moc nespolupracují, někdy vypadají jako neslyšící apod. Jinak jsou normálně inteligentní a šikovné, hrají si s jinými dětmi a mazlí se.
  (?)
[<<Předchozích 16630] Názory 1663116640 z 32477  [Dalších 15837 >>]
Alice + 3 41248
13.6.2008 23:14:05
Gothic, Adam odmítá na noc plenku, ale ještě se počůrává, dávám mu ji, až když spí.
Jinak u nás taky v posledních dnech zlepšení, že si jde i sám lehnout a usne. To dřív neexistovalo, musela jsem ho dávat spát já. Náhoda.

Ještě k těm klíšťatům, jako desinfekce se doporučuje jodisol (doufám, že to píšu správně, prostě jodidová desinfekce).

Jo, já jsem taky áčko, Gothic, i Dan, ale toho doštípe kdeco a oteče, asi je na ty komáry i alergický, když tak otéká.

Červánku, neděs se, trochu to odlož a postupně všechno, hlavně aby byl úplně zdravý, něco můžeš až do tří let.
Červánek 13661
13.6.2008 20:56:19
Heli,

s Mackem je to složitější - více méně si s ní nikdo neví rady a my jsme na konci sil...náš stát má jen dvě řešení - poraď si rodiči sám - nebo ústav. Nic mezitím není.
A jinak - jsem taky za exota, protože věčně vychyluju....dr mi opakovali - to se stává v jednom případě z....a marně jsem opakovala, že já těch případů mám pohromadě více než prstů na jedné ruce....
Andrejka68 49008
13.6.2008 20:11:47
Ćervánku, a co se děje s Mackem, ušlo mi to nebo jsi to psala někam do deníků?
Jinak podle mě je lepší vyšilovat předem než něco zanedbat, jasný, že se to nesmí přehánět...ale já se bojím taky,nic si z toho nedělej...jak má člověk doma jednou jedno postižený dítě tak už asi vyšiluje furt...na březnu, kam chodím kvůli Jolískovi tomu nikdo moc nerozumí (až na asi dvě výjimky), prostě nechají děti naočkovat, doktoři to doporučují, tak o co jde...
Lila* 25053
13.6.2008 19:44:15
Gothic,
boreliozu přenaší bodavý hmyz, nejen klíštata
Lila* 25053
13.6.2008 19:43:13
Gothic,
a tvoje stávající asistentka nemá nějaké doporučení na kolegyni?
Gothic 22573
13.6.2008 19:41:16
Jena-tak váš počet klieštov je závratný :-) to by som sa asi zbláznila, ja z nich mám fakt fóbiu. Ale v princípe to fakt robíš dobre, čo najskôr vybrať a dezinfikovať, keď sa vyberie myslím do 24h tak nákaza hrozí len minimálne. Ja čo som mala toho kliešťa, tak som ho tam mala minimálne jeden deň a už som to mala hodne začervenané a ešte také blbé miesto spredu na kolene v tej kosti, tak som sa fakt bála.

červánek-to je zvláštne, ja som tiež mala protilátky proti borelke bez kliešťa (toho čo píšem som mala o hodne neskôr) ale mne vraveli dr a to dvaja, že síce protilátky sa vyskytnú, to ale neznamená, že už na borelku neochoriem, že proste normálne ju môžem znova dostať.

Je zvláštne, že mi to ale neliečili (vraj sa to preliečiť má) a po rokoch už som mala krv negatívnu, tak neviem či u mna sa nesekli vzorkami v labáku.
Gothic 22573
13.6.2008 19:37:13
Lipoo-tak ja kliešta tiež nepovažujem za banalitu, mala som pozitívnu boreliozu a to som si ani kliešta vedomá nebola. Nie je to sranda, dieťa môže aj zomrieť, alebo mať vážne následky.
Hlásili že tento rok je enormný na nákazy, že mali už hodne prípadov encefalitídy hlavne na morave.
ja keď som kliešťa mala u seba, tak som s tým tiež na pohotovosť šla a nikto na mna blbo nepozeral. Dokonca mi automaticky dali antibiotiká-sumamed, pretože čakať či z toho bude encefalitída, alebo nie je podla mna dosť riskantné.

Mudr. ma dokonca pochválila, že som to nebrala na lahkú váhu a že radšej 3 dávky antibiotík (berie sa každý den jedna) ako mať následky celý život.

Vôbec sa už nedoporučuje kliešťa nijak umrtvovať a dusiť, takže žiadne mydlo, žiadne oleje, pretože ako sa začne dusiť vypustí obsah žalúdka do krvi a vtedy práve príde k nákaze.
Má sa normálne zobrať pinzeta a ani sa nemá vytáčať, len kývavými pohybmi doprava-dolava pomaličky vytiahnuť.
Akurát je o tom článok v mamine, tak to mám čerstvé :-)

Kebyže ho má teraz malý, všimnem si to neskoro a má to už začervenané tak mu idem pre sumamed aj ja.
A to som inak odporca antibiotík a V. ich bral zatial len 2x.

Iné ale je keď má niekto kliešťa každú chvílku, tam by som premýšlala čo s tým, no v. napr. kliešťa ešte nemal a to sme stále v tráve, prírode, striekam ho offom proti komárom a kliešťom a na neho proste naštastie nejdú ako ani na mna, asi máme hnusnú krv (A-čko) dobrá prevencia je aj užívanie B-komplexu, potom ich to odpudzuje.


No čo máme nové my?
V. už je na noc bez plienky. Proste to prišlo samé, bez môjho pričinenia, neriešila som to, ale zrazu stále ráno suchá plienka (súviselo to vyložene s odbúraním mlieka) potom asi 2X som mu ju zabudla dať a on vydržal, tak mu ju už nedávam a zatial (tuk tuk) dobré. V noci spí 8h nebudíme ho, pitie mu neobmedzujeme a vydrží. nechápem z toho sama a bojím sa, že to je len nejaké "obdobíčko" :-) a zase sa začne pocikávať.

Začala som tak intenzívnejšie s Bio stravou, snažím sa mliečne výrobky vymeniť za sójové a lepok za bezlepkové, zatial sa celkom darí, ale mlieko a lepok v strave ešte má, odhadom ale tak 1/5 toho čo kedysi. Piškóty a keksy som mu vymenila za špaldovo-ovsenné bio z alnatury (DM),
začal ovela lepšie spávať, hlavne cez deň si normálne vedla mna sadne, pozeráme pesničky a sám od seba zaspí. večer síce chodí okolo 22,30 ale to zaspí tak za 15 minút a celý čas leží a neskáče tam ako kedysi. Ráno vstáva o 7,00 to ho ešte budíme do škôlky a cez obed tak 2-3h.
Má to už takto pravidelné ako hodinky :-)

Včera sme sa pekne hrali s piesokom, chcel aby som mu robila koláčiky, dlho ho to bavilo, krásne mi pozeral do očí :-) taký je teraz celkovo zlatý. Boli zo škôlky na výlete, on to celé ušlapal pešo, potom sa vyhral na ihrisku a šiel pekne naspäť.

Asistentka ho dnes chválila, že má neuveritelnú pamäť :-) že všade trafí, dovedie ju do škôlky, k skrinke :-)

Včera sme sa aj hrali s takými ozdobnými kameňami, schovávala som mu ich, on ich hladal, prezeral mi ruky, kde to je, pod perinu a smial sa tomu.
Keď prídeme domov autom, tak si otvorí dvere na aute, vystúpi, uteká na trávu, stiahne si nohavice a pekne sám sa vyciká, zlatý je :-)

No ináč asi ani neviem čo ešte máme nové . Asistentku na další rok stále nemám a ani neviem zohnať :-((
Červánek 13661
13.6.2008 18:36:08
Heli, z toho si nic nedělej - já jsem hysterka - měla jsi mě vidět po dobu těhotenství. Doktoři ze mě přímo šíleli...protože mé "co kdyby" bylo všudypřítomné....Jsem prostě vyděšená z vývoje, který nabírá postižení u Macka - a představa, že bych mohla u Jeníka něco zanedbat, mi nedá spát...

Jinak k boreliose - tu jsem někdy prý prodělala, aniž o tom vím, a vytvořila jsem si protilátky. Před pěti lety jsem ji dostala, natekla mi ruka - bíle ohraničená - a dr mi dala zjistit protilátky...a klíště neumím vyndavat - to bych volala manžela - a následně šla k dr:o)
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
13.6.2008 18:13:53
Hanko, teplota z klistete neni tak rychla :-)

Ja klukum klistata nejdriv vymejvala jarem, ted uz na to kaslu - pri nasi frekvenci (50-100 klistat na oobu za rok) je nejlepsi je rovnou na miste vytrhnout rukou - ono beztak je dulezitejsi vyndat ho co nejdriv, nez jak se to provede. Jenom by se nemelo natirat olejem - kliste prej se zacne davit a vylouci do tela dalsi latky, takze ve vysledku necekany vytrhnuti a pak treba desifekce je nejlepsi.

Boreliozu mam u nas nakonec ja :-)
Andrejka68 49008
13.6.2008 17:41:45
my máme zatím jen tbc z porodnice, v podstatě bez reakce, a hexu jsem zatím ještě píchnout nenechala, JOli má 3,5 měsíce
[<<Předchozích 16630] Názory 1663116640 z 32477  [Dalších 15837 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.