| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 656  [Dalších 626 >>]
Kavika 84607
12.7.2013 11:00:20
Ahoj holky, tak ja som mala zanet prsu i s horeckami. Uz som aj rozmyslala ci nepojdeme na pohotovost ale nakoniec som to nejako ustala. Teploty uz nemam ale este je mi soufl, toci sa mi hlava a prso je este zarudle. Tak dufam ze to uz bude ok. Manzel ma tento tyzden dovolenku ale dost behal na stavbu ... vcera teda sa vzorne staral o deti:).Simonka si myslim pekne prospiva, uz zacina mat na nozkach cvaliky, uz to nie je ten hubenour co bola v nemocnici. Prdiky ju tiez trapia. Mame probiotika ale osobne si mylsim ze proste prdiky budu trapit az kym sa nezacne poriadne hybat. Hlavicku uz vie pekne drzat ale radsej si ozuzlava palceky na rukach, takze trenujeme ked je cas. Tiez uz je celkom vela hore aj ked obcas prespi cely den:)
P Ř 133048
11.7.2013 11:45:42
Ahoj všem,~x~
tak koukám, jaký máme všichni fofr a jak si na sebe s miminkama zvykáme, každý říká, že po šestinedělí bude líp, tak hlavně vydržet :-)
Já když to tak čtu tak zjišťuju jak máme vlastně hodné dítě, jak je to naše první tak pořádně nevím jak to chodí jinde a byl to pro mě dost velký šok než si to nějak začalo sedat... A teď si nemůžu stěžovat. Toníček pěkně roste, dnes jsou mu 4 týdny, včera jsme byli na kyčlích a má je ok, zítra jdeme do poradny na měsíční prohlídku a tak nějak čekám, že těch 5kg už bude mít, každý se furt diví, jak je na svůj věk veliký, že takhle prý vypadají dvouměsíční miminka ~:-D
Jinak v noci spí krásně, většinou tak kolem deváté usne, vydrží spát i 6 hodin a pak po krmení ještě po 3 hodinách a tak kolem deváté vylejzáme, takže se zvládám i docela dobře vyspat což jsem hrozně ráda, nedostatek spánku nesu strašně špatně...
Jinak přes den taky něco naspí ale už je víc a víc vzhůru a začíná pozorovat věci kolem sebe a objevuje svoje ručičky :-) Občas ho taky trápí prdíky, tak dvakrát, třikrát týdně kdy probrečí třeba celé odpoledne, ale většinou je to ok a i když je vzhůru tak je moc hodný :-)
Na ty prdíky máme kapičky Lefax, přišlo mi, že ze začátku fungovali dobře, a teď už zas tak moc ne, jinak dávám teplý polštářek s rýží na bříško a cvičíme, ale moc to taky nepomáhá... Co jsem slyšela tak jsou na to nejlepší nějaká probiotika ale ty mi v poradně říkala, že se můžou dávat až měsíčnímu miminku, tak uvidíme jak to bude pokračovat a trápit ho to, že bych nějaká zkusila... Řekla bych, že ho bříško bolí hlavně proto, že se mu moc nedaří odříhnout a to zkoušíme všechny možné polohy...
Tak se mějte všechny moc krásně a hlavně pevné nervy přeju ~6~
Blobie1 134833
9.7.2013 15:18:20
ahoj děvčata, Mikuláškovi je dneska 14 dní - zítra jdeme poprvé do poradny na převážení a přeměření - tak jsem zvědavá, kolik přibral. Taky mám pocit, že nic jiného nedělám než sedím a kojím a přebaluju :-(. Je mi líto bráchy a ségry, že na ně nemám tolik času, kolik bych chtěla, ale vysvětlila jsem jim to, že to teď prostě jinak nejde a že to časem bude lepší. Elišce je už 9 - takže ta vzala roli nejstarší vážně a moc mi pomáhá, chová, utěšuje, nechám ji i přebalit a zatím je z bráchy nadšená. Jinak Mikuláš má přehozený den a noc, což je docela peklo, přes den spí i 4 hodiny v kuse a v noci je pořád vzhůru...ikdyž už se to pomalinku srovnává. Trápí ho prdíky, takže to je taky "super". Předevčírem řval od 21:00 do půlnoci, než konečně usnul. Vyzkoušela jsem všechno možný, zabrala až teplá žínka a plínka na bříško. Nevím, jak vám, ale já mám pocit, že ty kapky na prdíky jsou k ničemu ...jak fungují vám? Já dávám Infacol - lékárník mi ho doporučil, že je údajně lepší než ty druhý...sakra, teď si nemůžu vzpomenout, jak se jmenují..Ňák mi to nemyslí....no nicméně, přijde mi, že Mikuláškovi moc nepomáhají. Opatrujte se a napište něco...nějak to tady usnulo ~8~~:(
Kavika 84607
9.7.2013 12:23:54
Ahojky,

my sme radi ze sme radi:). Sice ma tento tyzden manzel dofcu ale je na stavbe a maka na nasom domceku. Snazim sa nejako poladit chodenie vonku zo starsimi so spankom malej ... Pretoze najlepsie sa jej spinka od dvanastej poobede, to je schopna spinkat aj tri hodky v kuse. Inak to teda velky spavec nie je. Je zo dna dost hore. Tiez som mala teraz obdobie ked mala nic len na prsu chcela byt a pri dvoch dalsich je to teda sialene. Priberat pribera ale povedala som si ze ked to nebudem zvladat tak proste bude musiet byt nutrilon ... Aj dr mi povedala ze kedze to mame doma prilis, tak sa moze stat ze pridem o mlieko. A ked sa mi bude zdat, ze mala je furt nespokojna tak jej mam dat Nutros a uvidim. Zatial to ide ale uvidime ako dlho to v takomto rezime utiahneme. Uvidis Baghiro, svet sa umelou vyzivou nezruti a aspon bude klud a spokojne miminko:).
Baghíra s Mrňouskem 42689
9.7.2013 10:31:39
Ahoj vsem maminam a mimkum,

koukam nejak tady veskera debata po narozeni tech nasich uzlicku utichla.Jak to všechno doma zvladate a jak miminka rostou a prospivaji?

U nas se to nejak da,minuly tyden mel manzel dovcu,tak jsem ten rezim e vsemi dětmi mela volnejsi, protože si maly vyzadoval mou plnou pozornost a o holky se teda staral vicemene manzel.Asi mam malo mleka,protoze Radek kazdou chvili place a neustale chce byt prisaty.Kdyz jsem zkousela ještě něco odstrikat tak je to jen par kapek. Uvidíme ve stredu u doktorky jak pribira,minule to bylo jen 100g. No v nejhorsim budeme muset prikrmovat necim jinym nez materskym mlikem.

No dejte o sobe vedet a at prospipavate.~p~

Luciseeek 103705
1.7.2013 10:04:27
Gratulace i z mé strany ~g~~g~,je to pěkný cvalda,převaha kluků je k nečemu dobrá,holky budou z čeho vybírat ~t~~t~, a co jinak jak se všichni máte?co dětičky jak rostou.Kristýnka přibejvá na váze pomalu,jinak musíme svazovat do pleny nebo zavinovačky jelikož se nám přetáčí ze zad na bříško,hlavičku už taky pěkně držíme,Tak snad jsme už všichni ~:-D:-).Přeji krásný slunečný den
P Ř 133048
30.6.2013 9:24:09
Blobie tak moc gratuluju k Mikulaskovi, taky poradnej kus chlapa a nechapu jak prosel bez nastrihu :) Tak at vam dela jenom samou radost ~x~
Blobie1 134833
29.6.2013 13:51:49
ahoj holky, dneska nás pustili z porodnice! V úterý 25.06. ve 13:40 se nám narodil Mikuláš - pěknej pořez 4420 gramů a 52 centimetrů - zvládla jsem to bez nástřihu.
Velkej bonus pro mě je, že se malej opravdu narodil přesně na moje 40. narozeniny - takže budeme slavit pěkně spolu!!!
Porod byl celkem náročnej - ještě, že jsem dopředu nevěděla, kolik váží, to bych asi psychicky nedala. První bolesti mě probudily ráno ve 4:09, v 06:28 mě přijali do porodnice a do 11:00 hodin jsem byla pořád na 3 centimetry - už jsem šla na sesternu, že teda chci epidurál, protože nechci další hodiny trpět celkem velkejma bolestma a najednou jsem byla na 6 centimetrů, takže jsem šla na sál. Po klystýru se to pak slušně rozjelo. Ve 13:00 mi píchli vodu - prý ji tam bylo hrozně málo no a ve 13:40 byl Mikulášek na světě. Tím jak je velkej a jak se dral, tak má zlomenej levej klíček - ale prý to bývá u větších dětí celkem často~d~
Moc vás zdravím a jak tak koukám tak na červňátkách je jasná převaha kluků :-)~:-D
P Ř 133048
27.6.2013 14:07:32
Tak to vypadá, že Blobie je tu opravdu už asi jediná kdo na svůj dáreček ještě čeká, i když, třeba už se taky dočkala... :-)
Toníkovi je dneska 14dní a právě jsme se vrátili od doktorky, všichni se hrozně diví jak je velikej a jak hodně roste, na dvoutýdenní miminko opravdu nevypadá - už má 58cm a 4510g... Jinak si na sebe stále zvykáme, ale myslím, že už je to o dost lepší a už tušíme co jeden od druhého máme čekat :) Mám docela dobrý pocit, že Toníka zvládám, ale už trochu horší pocit z toho jak zvládám sebe, mám trochu problém najít si čas se najíst, snažím se zvyknout na nedostatek spánku, učím se zacházet s kočárkem... Jeden den mi proplakal protože ho bolelo bříško, tak to jsem měla už fakt zoufalství co s ním... No všichni říkají jak se to po šestinedělí zlepší, že si všechno sedne a půjde to tak nějak samo... jsme ve třetině, tak uvidíme :-)
Luciseeek 103705
25.6.2013 13:52:04
Ahoj moc gratulji k dalším přírustkům,Kristýnka nám přibejvá včera nám byly 4 týdny a to to letí jako voda,jsme skoro o 1 kg více a o 3 cm vyrostla ~:-D~:-D Jianak taky skoro pořád pláčeme,hlavně když jí děti vzbudí,jen otevře oči a pořád hledá a to i po hodině ale přibevá na váze tak doktorka říkala že hlady určitě nebrečí.
Tak kdo stále ještě čeká na miminka?už vás asi moc není.Fotečky jsou krásné.Mějte se krásně ~3~~3~~3~
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 656  [Dalších 626 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.