| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 1998

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 388  [Dalších 358 >>]
Verera 18163
27.9.2007 15:49:54
Haló, kde jste kdo?

Jak se dětičkám líbí po prázdninách ve škole?

Na jaké kroužky jste se vrhli?
Analeh a zlobidla D+L 18104
10.9.2007 19:19:36
Ahoj,
tak v itálii je prý teploučko,Deniska je nadšená:)
Luky hodně teskní a už se na ni moc těší.
My dnes poprvé zatopili a to je tedy pohodička hned se mi tu zdá nějak útulněji:))

Naše Denda si vybrala opět výtvarný a šikovné ruce a náboženství.Začala chodit na obědy tak su zvědavá jak se bude tvářit ted docela chválila až na jeden den kdy měli maso na zelenině a to ona nemusí:))
Lukášek ve školce v pohodě,je spokojený.

Aničko neboj ono se to zlomí ono Kubíkovi ani nic jiného nezbyde než si zvyknout a bude dobře.
Tak at se vám v práci daří.
Verera 18163
10.9.2007 9:18:54

Tak vás vítám v pracovním procesu. Já jsem v něm už několik let ( zhruba 4), ale ještě pořád si pamatuju ten šok, když jsem nastupovala po 5 letech mateřské.

Aničko, on si v té školce zvykne. Moje maminka učila ve školce 30 let a vždycky říkala, že děti nejvíc vyvádějí, když jsou tam rodiče a zejména maminky a jak za nimi zaklapnou dveře, že je většinou po pláči, prostě to zkoušejí. Bude to možná trvat nějakou dobu, ale zvykne si. A pokud jsou učitelky rozumné, nebudou ho nutit a on si časem dí říct.
Tohle jsem měla s Ráďou, i když on opravdu špatně snášel změny a neznámé prostředí a ne že by se vztekal, prostě jen brečel , ve školce taky nechtěl nic dělat. Učitelky ho vždycky na něco nalákaly, hračky, krmění rybiček a pod. a asi po dvou měsících, kdy jen seděl a pozoroval děti, se najednou sám zapojil.

Kroužků máme taky fůru, Ráďa se přihlásil na chovatelství a raketové modelářství, kromě toho má 2x týdně tenis, a možná ještě jógu a 1x za 14 dní šachy.

Evička zatím zůstává jen u kreslení a přidala si keramiku. O žádném sportu nechce ani slyšet, nutit ji nebudu, třeba to přijde časem.
Anička+K+K 57229
9.9.2007 14:54:57
Ahoj holky,
tak jsem zase po delší době mezi vámi. Taky jsem nastoupila zpátky do práce, to je pohoda i přes to dojíždění. Práci jako takovou jsem skoro nezapomněla, takže v momentě kdy jsme s výpočťákama vyladili moje přístupový práva tak jsem se mohla zapojit i do práce a po několika dnech jsem tam byla i co platná :-)))
No horší je to s Kubou a jeho pobytem ve školce. On se prostě zařek, že mi asi udělá ze živoata peklo a bude mě týrat pláčem a vztekem. První den ve školce to byl takovej řev, že nebylo slyšet nic jinýho, druhej den tam s nim byl tatínek a zase tam s nim zůstal, třetí den konečně zůstal Kuba ve školce sám, ale zase jen do oběda, prý po chvilce i přestal brečet, ale s dětma si nehrál a povely od učitelek ignoroval. No ten den mi vyšlo jeho ¨přeřazení do školky kousek od mojí práce, tak už jsme ho tam potom nedávali, aby si pak zvyknul rovnou v tý nový. Jenže on mi prostě tvrdí že do školky nechce a nepohne s nim ani vyprávění jak je to ve školce parádní. Jenže od zítřka už nemá jinou možnost než do tý školky prostě chodit. No snad se to zlomí.
No a Klárka, tu jsem pomalu ani neviděla, odjížděla jsem do práce když ještě spala a přijížděla jsem kolem šestý, takže jen tak v rychlosti jsem se zeptala co a jak a vůbec nebyl čas něco konzultovat. v pátek odjížděla ke svýmu tátovi, tak to jsem ji neviděla vůbec, tak se těším až za pár hodin přijede a konečně bude trochu času si popovídat co je vlastně v tý čtvrtý třídě čeká. Jen jsem se dozvěděla že mají nový předměty (vlastivědu a přírodovědu ) a pak nějakej předmět "lidské rasy" ale ten není jako samostatnej předmět.
Díky tomu že Kuba bude jezdit se mnou do Prahy, tak si kroužky může vybrat podle svý chuti. Řikala že bude chodit na nějakou pohádkovou angličtinu, pak na flétnu a na cyklistickej kroužek, pak samozřejmě malířák a judo, takže toho asi za ten týden taky bude mít dost. Jsme sama zvědavá jak zvládne odejít z domova poprvé sama, vlastně už jak zvládne poprvé sama vstávat... No abych nakonec nepřehlašovala do Prahy ještě i jí...
Analeh a zlobidla D+L 18104
8.9.2007 14:07:20
Ahoj holky,
máme tedy první týden školky a školy za sebou.Naše Denda včera večer odjela s babičkou a tetama do Iltálie k moři.Takže si prázky trochu prodlouží psali mi ráno o půl 9 že už jsou na místě a že je tam horko.Lukášek porád že se mu stýská po Denisce,už to říkal včera hned jak autobus zajel za roh.Ve škole ani moc nezanedbá bavila jsem se s paní učitelkou a říkala že tento týden budou stejně jen opakovat,že si Denda pak dopíše jen písanku že je jinak šikovná tak prý to zvládne to ostatní dobře.
Dnes už tu tedy asi po 5 dnech neprší,dokonce ráno vylezlo sluníčko ale už se zase schovává za mraky a je tam zima vítr.Ve sklepě a v kotelně máme asi 10 cm vody jak se tlačí ta spodní.A včera jak jsme jeli přes UH tam řeka morava je vylitá ze svého koryta do těch vyšších břehů,tak podobně to bylo v roce 97 tak snad to nepůjde až do krajnosti:(
Jinak věřím že jste všeicni v pohodě práce vás těší a brzo si srovnáte ten rytmus :)
sona+katka05/04+radka08/98 67324
5.9.2007 20:54:48
Ahoj holky,
tak jsem se zapojila do pracovního procesu a až na to vstávání to docela jde. Musím se přiznat že už mi chyběl kontakt s lidmi. Tak si to zatím užívám.
Kačenka absolvovala nástup do školky docela v pohodě. Zatím kupodivu žádný velký pláč nebyl. Včera dokonce nechtěla jít domů.
Tak se zatím mějte a já se snad zase ozvu.
Verera 18163
4.9.2007 9:19:29
Tak jsme včera absolvovali první školní den, Ráďa v pohodě, jen odmítl zůstat v družině a šel se mnou domů, vůbec se z něj poslední dobou stává můj ocásek a pořád by chtěl všude chodit se mnou, nevím, co se to s ním děje, snad ho to přejde.

Evička byla poprvé ve škole, a proběhlo to celkem úspěšně, až na to , že se natáhla před zraky celé třídy a všech rodičů, ale vzala to sportovně a s úsměvem. Ona si z ničeho moc hlavu nedělá, z čehož mám trochu obavy, aby nebyla moc velký flegmoš na školu. Ale paní učitelka vypadá sympaticky, tak to snad bude dobré.

Teď musíme nějak skloubit kroužky, což bude docela fuška. Ráďa si to namyslel, zatím předběžně, tak, že nebude mít vůbec volno, ale florbal jsme mu rozmluvili, tak aspoň pátek, jenže to má zase občas šachový turnaj, pokud tam bude chtít chodit. No a s našimi příchody z práce a možnostmi ho odvést má všechny kroužky do 18 a do 19 hod. Doufám, že mu půjde škola tak jako do teď, protože úkoly bude dělat až pak (fakt nechápu, proč je nemůžou dělat v družině) no a učení doma taky moc nedá. Naštěstí jejich učitelka dává úkolů minimum a zatím je všechno stihla naučit ve škole.
Analeh a zlobidla D+L 18104
3.9.2007 9:42:29
Ahoj ve spolek,tak Denda doma ze školy má hafo papírů a knížek vrhly jsme se na obalování jen mě štve obaly nesedí tak si šla s knížkama do papíráku a musí to vyzkoušet přímo tam.
Lukajda ve školce dnes v klidu a pohodě.

Hold prázdniny jsou v tahu a hola hola volá škola.
Anička+K+K 57229
30.8.2007 20:35:09
Ahojky,
taky zdravím po delší době. Já vůbec nic nestíhám, KLárku mám defakto celý prázdniny pry, přijede až zítra, takže nákupy se u nás zužily jen na sešity, obaly, opět nový krožítko a všelijaký barvičky a podobně. K narozeninám nakonec dostala supr triko a serepetičky na vlasy (třeba jí konečně zhoustnou...) a pak zimní bundu a opět nějaký věci do školy.
Zítra mám před sebou úplně poslední volný den rodičovský dovolený, tak bych si skoro zasloužila nějakej diplom nebo aspoň lahvinku...
Klárka se už do školy taky těší, ale ona se těší už od první, takže nic novýho pod sluncem. Kuba chvilku vykřikuje, že hurá do školky a pak když se ho někdo zeptá jak se těší do školky, tak řekne, že tam chodit nebude, že bude raději sám doma. Tak z něho mám obavy dost velký.
Analeh a zlobidla D+L 18104
30.8.2007 17:34:55
Ahoj srpnata:)
tak nám prázdniny končí a nastává další školní rok,my máme už pokoupeno základní co je potřeba a ted vyčkávám co si paní učitelka ještě bude přát:)
Dnes jsme byli na devítileté prohlídce všecko ok,Denda přibrala přes prázky 4 kg.Má 145 cm a 40 kg.
K narozkám dostala tu MP3 tak vesele stahujem.Do školy se už těší bude jen 4 dny v pátek totiž odkíždí se segrama mojima a mojí mamkou takže s babi a tetama do itošky k moři.Bude mít tedy prázky trochu prodloužené.
Všem kteří se chystají v září do práce a malošci do školky držíme pěsti at vykročíte tou zprávnou nohou a vše klape tak jak má a našim srpnatům ve škole taktéž.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 388  [Dalších 358 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.