| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici FN Brno, Obilní trh

 Příspěvky 110 z 381 [Dalších 371 >>]
  • 
2.2.2016 23:08:23
Jeste bych tedy dodala...za me des. Po prvnim porodu jsem se teto Nemocnice zastavala...ted uz to delat nebudu, spis naopak. Velke zklamani z lidi, prostredi, vykonu.
  • 
2.2.2016 23:03:47
Ja tu rodila v roce 2013, cisarem a vse bylo OK...porod, jip, poporodni, detske idd...krasna jizva. Tak jsem se rozhodla,ze tu porodim ( opet musel byt cisar) znovu. Vratila jsem se vcera.
Porod snad OK, Jen to, ze jsem mela vysokou krevni ztratuztratu mi rekli az v den odchodu. Pooperacni...ja chytla zrovna ne moc ochotne sestry. Pak jsem si zase vzala polonadstandart( chtela jsem NB nadstandart a nebyl, jelikoz nikomu se nechce lezet na tech hnusnych normalnich pokojich). Sestry na sestinedeli zalezi jak ktera. Doktori mladi, nekreri arogantni...no des bes. Poporodni odd ( az na jednu starsi protivnou sestru) bylo OK. Pro me nejvetsi sok po tom vsem zklamani po dvou letech:
Kdyz jsem zjistila, jakou mi tentokrat udelali jizvu, tak se mi chce brecet. Na muj diraz, ze ti je strasne hnusny, ze mi nule jsem mela Jen carku mi Jen odpovedeli,ze podle nich to je v pohode.
Dalsi sok byl, ze jsem odchazela v pondeli a maly jeste potrebovalpotreboval kontrolu kycli. Doktori k tomuto jezdi az mezi 12-13 h. A me uz sestry chtely z nadstandart.pokoje vyhodit na chodbu uz v 11!!! Takze bych cekala dve hodiny nekde na chodbu s miminkem. No to uz mi pripadlo opravdu moc. Tak jsem si nechala zavolat vrchni sestru...nakonec mi povolila na pokoji zustat...ale jsou maminky, co se maji strach ozvat...a ty pak chudery museji cekat na chodbe.
  • 
10.4.2015 22:25:34
V porodnici na Obilním trhu jsem strávila měsíc a půl. Byl to pro mne měsíc a půl plný strachu a hrůzy. Za tu dobu se u mne prostřídali snad všichni lékaři a měla jsem možnost dobře poznat celý systém porodnice. Nikdy jsem ještě recenzi na internet nepsala, ale tohle mi nedá, a tak se chci o svůj příběh podělit.
Ve 31. týdnu těhotenství jsem byla hospitalizována z důvodu hrozícího předčasného porodu (lehké špinění, krátký čípek, sraženina, časté tvrdnutí břicha). Byl mi podán Tractocil a miminku provedena maturace plic. Po Tractocilu jsem ležela na kapaném magnesiu.
Nejprve jsem ležela na JIP porodního sálu. Porodní asistentky, které se zde starají o ženy na rizikovém těhotenství, jsou vesměs velice příjemné a ochotné. Staniční sestra tohoto oddělení Mgr. Miloslava Kameníková je člověk na svém místě. Velice mi pomohla, stará se o pacienty jako o ,,vlastní“. Co se týče lékařů, byla jsem velice zklamaná. Tolik arogance bych na tomto místě rozhodně nečekala. Střídají se zde mladé lékařky a lékaři, kterým je naprosto jedno v kolikátém týdnu těhotenství jste, staví se k situaci tak, že rodit ve 31. týdnu těhotenství je v pohodě. Nic o pacientech neví, když se střídají, ani si nepročtou zprávu pacienta. Vyslechla jsem zde i rozhovory lékařů, že se chtějí pacientky ,,zbavit“ a tak jí udělají zátěžový test apod. Po necelých dvou týdnech na tomto oddělení jsem byla přesunuta o patro výš na jiné oddělení, na udržení těhotenství. Zde byli ti stejní lékaři a lékařky. Bohužel už zde nebyly porodní asistentky, ale sestry, které se starají o ženy po porodu. Ty chodily i na náš pokoj. Člověk měl často pocit, že je obtěžuje a že je tam ,,navíc“. Když jsem měla bolesti, trvalo jim velice dlouho, než přišly na pokoj a ještě se tvářily, že je člověk obtěžuje. Lékaři mají snahu po pár dnech vysadit všechny kapačky a poslat člověka domů. Že jsem měla stále kontrakce a to v noci tak silné, že jsem byla otevřená na dva prsty, je opravdu nezajímalo. Horšily se mi i monitory, na kterých občas na pár sekund klesalo miminku srdíčko. Bylo to doprošování, abych mohla v porodnici zůstat a aby udělali maximum pro to, aby moje těhotenství pokračovalo a miminko bylo na monitorech pod dohledem. Poklesy nebyly nijak dramatické, ale bylo potřeba miminko hlídat, aby se mu v bříšku dařilo. Měla jsem ale velké štěstí. Po delší nemoci se do nemocnice vrátila asistentka MUDr. Zuzana Hodická, Ph.D., která je vedoucí lékařkou a která se mne ujala. Jako jediná mi vysvětlila celou situaci, domluvily jsme se na dalším postupu, najednou mne nikdo propouštět domů nechtěl… Díky paní asistentce jsme to dotáhli až do 36. týdne. Porod byl 11. 3. 2015, byl velmi komplikovaný, miminku na monitoru velice poklesly ozvy, a když jsem byla otevřená na 8cm, musela našeho chlapečka paní asistentka vytáhnout kleštěmi. Díky její rozhodnosti a profesionalitě, nám zachránila dítě. Patří jí moje velké poděkování. Stejně tak i paní Mgr. Kameníkové, která také u porodu byla. PA byla Bc. Soňa Švestková, se kterou jsem byla také naprosto spokojená. Po porodu jsem byla dost vyřízená a skvěle se o mne postarala. I jí děkuji. Byla jsem šťastná, že je moje miminko v pořádku.
Po té vší hrůze jsem netušila, co mne ještě čeká. Po porodu jsem měla hrozné bolesti. Lékařům jsem to říkala stále dokola, že je mi opravdu špatně, že mě porodní rána hrozně bolí… Slyšela jsem stále stejnou odpověď – těžký porod, nemůžete se divit. Za pár dní mi přinesla MUDr. Petrová propouštěcí zprávu. Opět jsem si stěžovala na bolesti, ale nejen že mne nevyšetřila, ani mi nechtěla dát lék proti bolesti. Protože jsem se nemohla udržet na nohách, vyžádala jsem si paní asistentku Hodickou. Ta mne vyšetřila a zjistila, že se mi po porodu vytvořil hematom. Následovala operace, evakuace hematomu pod úplnou narkózou. Operovala mne přímo paní asistentka. Za pár dní po operaci jsme šli domů. Nyní mám měsíc po porodu a dávám se stále dohromady. Můj stav je však již nesrovnatelný. Za pár týdnů budu úplně v pořádku.
V mém případě naštěstí vše dobře dopadlo. Mám doma zdravého Martínka. Bohužel, však na tohle období strachu a tragický přístup a chování lékařů nikdy v životě nezapomenu. Ještě, že zde byly dvě osoby, které mi zachránily miminko, asistentka MUDr. Zuzana Hodická, Ph.D. a Mgr. Miloslava Kameníková. Patří jim můj obrovský dík.
Ráda bych vzkázala všem budoucím maminkám, pokud máte nějaký problém, nedejte se. Jenom díky naší neodbytnosti (mojí a mé rodiny) se podařilo moje těhotenství udržet. Je potřeba žádat o vysvětlení situace, o vyšetření, o pozornost tak dlouho, dokud se Vám někdo nezačne věnovat. Většina lékařů je zde velice laxních a nemají špinavé svědomí z toho, když se k Vám obrací zády a posílají Vás s problémem domů. Je to opravdu smutné, ale je to tak. Přeji všem hodně štěstí. Lucie Urbanová
  • 
3.3.2015 15:50:02
Obilní trh nebyl moje volba, původně jsem chtěla hlavně kvůli prostředí rodit v Bohunicích. V 36+3 mi praskla plodová voda a záchranka mě kvůli předčasnému porodu odvezla na Obilní trh. Rodila jsem v podstatě 30 hodin, prvních 24 hodin jsem strávila na pokoji intermediální péče, plodová voda stále tekla a já se málo otevírala,zbytek na porodním boxu. Porod probíhal zcela přirozeně a byl to pro mne zajímavý zážitek. Nakonec jsem byla ráda, že jsem na Obilním trhu. Personál byl naprosto skvělý, měla jsem štěstí na skvělé porodní asistentky - jak na paní Nagy, tak hlavně na Hanu Lampírovou, tak příjemnou ženu málokdy potkáte. Pochválit musím i všechny sestřičky na poporodním a novorozeneckém oddělení. Co už je horší, je prostředí, pokud je to možné, je lepší zvolit nadstandart nebo polonadstandart, na kterém jsem byla já. Bohužel standartní pokoje a sociální zařízení se za poslední půlstoletí na Obilňáku příliš nezměnily.
Konry
3.3.2014 16:59:42
Velice jsem se rozmýšlela, kam jít, jestli do Bohunic nebo na Obilnak. Nakonec jsem šla na Obilnak, že tam maji prý víc lidský přístup...no, byla jsem tam celkem 7 dní, takže můžu hodnotit. Já měla problém i malý, na šestinedělním se o mě starali hezky, ale co se týká dětského oddělení děs běs :(. To že se malý nalokal plodovky, zvrací a museli ho několikrát odsávat, mi řekli až druhý den odpoledne, kdy mi ho donesly. Pak mi ho po jedné noci opět sebraly, protože měl žloutenku, takže byl unavený, nechtěl pít...s tím souvisel velký problém s kojením, protože musím kojit přes kloboučky. Asi 50 % sester, by se jako laktační poradkyne neuživily, řvoucího syna mi násilým rvaly na prso a některé se tvářily dosti otráveně, když jsem potřebovala poradit, byla to dost hrůza :(. Když jsem se ptala, jaké hodnoty syn má, řekly mi, že nejsem zdravotník, a že mi to neřeknou, tak jsem je tedy prosila, aby za mnou došla dětská doktorka, aby mi vysvětlila o co jde nebo, že za ní dojdu já...nedošla ani jednou a ani mě nikdo nezavolal. No a vrchol byl, když nás konečně pustili, tak jsem se dozvěděla, že jsme tam nebyli kvůli žloutence, ale kvůli zvracení malého...tam už mě nikdo nedostane~n~!
silenka
  • 
14.4.2012 13:31:47
jinak ceny byly momentálně:
doprovod k porodu 500,-
nadstandard matka + dítě 1390,- na den
silenka
  • 
14.4.2012 13:21:12
Rodila jsem na Obilňáku před týdnem a opět byla spokojená, personál je moc vstřícný a hlavně přístup na porodním je úžasný. Oproti roku 2008, kdy jsem zde rodila posledně, došlo k posunu v několika věcech, které jsem uvítala. Jednak bezprostředně po porodu mne nechali s miminkem asi hodinu pod dekou, přičemž mimi bylo jen otřené, ani jej nevážili - při předchozím porodu jsem je dostala už umyté a zabalené, a také tvrdě spící. Nyní se naopak čile přisálo, bonding byl intenzivnější. A druhá věc - už není třeba děti vážit po každém nakojení hned od začátku, ale až s nástupem laktace nebo třetí den. Což je o stres méně, protože zpočátku je to stejně na váze samá nula.
Takže Obilňák doporučuji.
Makulka,3kluci
12.3.2012 21:14:45

Ahoj,
tak já rodila 2x v Bohunicích,a loni v listopadu při očekávání třetího potomka tam měli tak plno, že jsem se na ambul. měla obj. na Obilní trh. Jenže porod přišel ještě před touto první kontrolou v porodnici, volila jsem automat. Obilňák. Holt jsem si řekla, že to tak asi má být...a nelitovala jsem toho ani minutu!!!!!!!!!
As. P. Dokoupilová dobrý, studentka Maruška ještě lepší, a jako třešnička na dortu se projevil mladý lékař, G. Jelenek.~;((
Ač jsem sama zdr. sestra, ještě nikdy!! jsem nezažila tak empatický přístup lékaře k pacientce...fakt!! Držel mi v 2. době porodní na puse kysl. masku, povzbuzoval mě při tlačení, chválil mě, držel za ruce, hladil po vlasech.~x~..prostě mi tím nahradil manžela, který mi chudák musel držet nohu...to jediné si vyčítám, nechala jsem se vmanipulovat do polohy na boku, a tu vrchní nohu jsem musela mít nahoře...a to po mě as. chtěla, abych si ji držela sama!!!fakt nevím, jestli je možný, aby to nějaká rodička zvládla, já teda ne...

Na odd. šestinedělí už to taková hitparáda nebyla, ač jsem měla štěstí a byla jen na 2-lůžáku, ale jen 2WC kabinky na celé patro a k tomu odp. koš na vložky až u umyvadla v chodbičce...musela jsem zatajovat dech, neb bych asi omdlela-při vhazování použ. materiálu....naštěstí jsem se 2. den po porodu dostala na nadstandard, a to už byla pohoda sama o sobě.~;((

Personál ve srovnání s Bohunicema velice milý, ochotný, vždy při ruce-od pomocnic s úklidem až po lékaře. Takže za mě jednoznačne Obilňák ANO!!!! a s de. Jelenkem jako bonusem navíc~z~
Makulka,3kluci
18.1.2012 21:47:03
Ve kterém století to bylo???
Maggda
23.12.2011 15:23:24
Zažila jsem zde operaci mimoděložního těhotenství, chování lékařů a sesester bylo příšené. Na úvod mi sestra praskla žílu a když mi tekly slzy a prosila ji ať přestane, tak začala jehlou točit a hýbat a mě to bolelo a ruka mi nenapuchla, pak po mě jen štěkla, at si zajdu koupit mast na tu ruku do lékarny, za chvíli tou stejnou mastí namazala jizvy mé spolupacientce a zase si ji odnesla. Lékaři trávili asi minutu denně v pokoji, vyšetření žádná nedělali, každý den mi stanovovali jinou diagnozu a kazdy den jsem do 14h hladověla, než přišla nová směna a zrušila mi operaci, pooperační zprávu mi byli schopni napsat až 14 dnů po operaci (mezi tím měly být dvě kontroly, o kterých jsem tím pádem nevěděla), o komplikacích při operaci mi řekla až moje gynekoložka, která narozdíl ode mne rozumněla latině. V nemocnici celkově nulová péče o pacienty- jeden zvonek na 3 pacienty, problémoví pacienti se zavírali a vypínali se jim zvonky.
 Příspěvky 110 z 381 [Dalších 371 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.