| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Porodnice Český Krumlov

 Příspěvky 110 z 196 [Dalších 186 >>]
Yanni
27.7.2012 14:39:56
Chápu - arogance, nekomunikace je děs.
Ale na jedné straně říkáte o ČB víceméně, jak je lepší, než ČK. Na straně drudé ČB nemocnici srážíte, když je "udáte", že pomlouvají ČK nemocnici. Ano, to, co není prokázáno, je vždy pomluvou. Takže i v tomto případě.
Každá nemocnice je "něčím" proslulá. Já rodila v ČK. Až na 1 sestru, která mi moc "nesedla" bylo vše OK. O ČB jsem slyšela hrůzy týkající se přístupu k rodičkám.
ZÁVĚR z mého pohledu? Snad to, že i ta nejlepší nemocnice má minimálně jednu "černou ovci", co pověst může zničit. V životě nám nesedne také každý. Každý jsme jiný a komu je někdo sympatický, toho druhý nemůže vystát. A kdo je aspoň trochu zainteresován, ten ví, že zlatý staf. je na každém oddělení, v každé nemocnici. Je sice špatné, když to chytí pac., ale to tak prostě je. Zdravotníci jej mají např. skoro všichni... To asi v ČB zapomněli říci...
IvanaŠ
24.2.2012 20:35:44
V Českém Krumlově jsem dne 13.2.2012 porodila své druhé dítě. Bydlím v Táboře, ale zdejší porodnice mě při prvním porodu velmi zklamala svým přístupem a tak jsem se rozhodla své druhé dítě porodit v Č. Krumlově a svého rozhodnutí určitě nelituji. Od příjezdu po odjezd byl personál úžasný a jejich milý přístup a hlavně přístup k přirozenému porodu mě potěšil. Ani jsem nepotřebovala porodní plán, protože vše dělají tak, jak jsem si to představovala. U samotného porodu jsem měla pana primáře Dr. Shona. Jak porodní asistentky, tak sestřičky na dětském byly velmi milé a pozorné. Chtěli jsme rodit ambulantně, což mi bylo umožněno bez jakýchkoliv námitek. Touto cestou bych také chtěla moc poděkovat porodní asistentce z Tábora Olině Havlíčkové, která mě podpořila jak před porodem, tak po porodu a velmi mi pomohla. Na porod mám díky této zkušenosti krásné vzpomínky.
Ivana a Ellinka :)
Jana Lukina
  • 
1.11.2011 19:57:27
Mám dotaz,zda ten pan doktor Neruda je z Českých Budějovic,jelikož tak se jmenuje můj gynekolog.Díky
Jaroslava Rosická , 2 děti :3 r. a 3m.
  • 
29.8.2011 18:43:29
Rodila jsem letos v červnu v Českém Krumlově. Všechno v pořádku, přístup personálu: porodních asistentek i doktorů výborný, velmi lidský porod byl vyvolávaný, ale vše proběhlo OK. Bude-li v budoucnu 3. dítko, byla bych moc ráda, kdybych mohla rodit opět v Krumlově
  • 
20.7.2011 15:57:04
V Českém Krumlově jsem rodila letos v lednu a dodnes jsem se ještě nevzpamatovala z hrůzných zážítků,kdy jsme málem přišli o miminko díky nešetrnému vedení porodu doktorem Nerudou.
Tuto porodnici jsme si vybrali dle doporučeních na internetu a proklamovaného přívětivého přístupu samotného zařízení. Takže jsme neváhali v zimě podstupovat náročné cesty na kontroly do Čes.Krumlova-70km tam a zpět. Miminku se ale ani po termínu nechtělo na svět, takže jsem musela podstoupit vyvolávání porodu. Ráno podání prostaglandinu, dvakrát protržení plod.vaku a zavedení oxytocinové infuze a následně i oxytocin.pumpy. Nic příjemného, zvláště když šlo vše rychle za sebou a nikdo mi nedal šanci, aby se porod rozběhl sám. Nikdo mi nic nevysvětlil a na mé otázky proč je např.oxytocin.pumpa nutná a že si ji nepřeju, sestry i doktor reagovali dost arogantním způsobem. Bohužel v důsledku předávkování oxytocinem mělo miminko náhle špatné srdeč.ozvy, doktor začal zmatkovat a nás vystrašil k smrti. Holčička po narození musela být převezena na JIP do ČB. Kde téměř tři týdny bojovala s celkovou těžkou infekcí. Kdo nezažil něco podobného nepochopí..
V této porodnici jsem také chytla zlatého stafylokoka. V Čes.Budějovicích mi v nemocnici řekli, že tím je Krumlov bohužel neblaze proslaven..Takže do porodnice v Českém Krumlově již nikdy více!! Dodnes se snažíme napravit, co bylo způsobeno při porodu a já jen věřím, že holčička časem bude úplně v pořádku..
29.10.2010 16:57:57
Já rodila v Krumlově před více než 2 lety. Dr. zlatí, sestry také moc hodné. Jediná protivná sestra byla na oddělení šestinedělí, měla mě naučit kojit vleže, kojení mi nešlo, malý byl žloutenkový, savý, malinkatý, já měla velká prsa..... Sestra byla vzteklá, nevrlá a dohnala mě k slzám. Blbec se najde všude, že..... Takže já dávám obrovské plus, a až na tu sestru mám ty nejlepší vzpomínky.....
22.6.2010 17:57:11
úplně naprosto souhlasím!!!~R^
Jarmila S.
  • 
18.6.2010 22:21:40
I já připojím svou čerstvou zkušenost. Před týdnem jsem se z krumovské porodky vrátila. Jsem nadšená!!!! Ani se mi nechtělo domů. Starali se tam o mě jak o vlastní. Za celou dobu jsem tam nepotkala jediného protivu. Všichni jsou usměvaví, milí, ochotní pomoci a poradit. To jsem ještě v žádné nemocnici nezažila. A hlavně je tam, jak to nazvat, taková pozitivní energie. Žádnej stres, nervozita, prostě pohoda :)
Večer, po příjezdu do porodky, mě přijímal Mudr. Neruda, děsně fajn chlapík. Ráno se s ním střídal zástupce primáře Mudr. Klos, taky v pohodě :) Porodní asistentky na sále jsou vážně poklad. Celých těch 15 hodin kontrakcí dělaly možné i nemožné, aby se mi ulevilo. Hladily mě po vlasech, chválily, povzbuzovaly. Moc mi to v tu chvíli pomohlo. Bohužel porod se pak v noci zastavil a tak druhý den dopoledne došlo na císaře. To byl najednou fofr. Ani nevím, kde se na sále vzalo najednou tolik lidí :) A všechno dopadlo dobře. Proč by také nemělo...Nevěřte strašení, že odborníci jsou jen v budějcké porodnici a že jedině oni si umí poradit v případě komplikací. Blbost!!! Když už na ně dojde, tak si s tím v Krumlově hravě poradí. Není důvod se bát, jsou to profíci, nee veterináři ;)
Báječně jsem si užila i dny po porodu. Sestřičky jsem si přejmenovala na anděly. Věčně usměvavé, v pohodě, ochotné se pro vás rozkrájet. Než vejdou do pokoje, zaklepou (to mě vážně dostalo :))). Podařilo se mi bydlet na nadstandartu, takže idylka, nic mi nechybělo.
Díky personálu mám na porod a i na dny poté ty nejhezčí vzpomínky, a o to mi šlo!!! Takže já vřele doporučuji!!!!!! A při druhém dítěti jedině tam!!!! :)
29.4.2010 21:35:49
Má zkušenost s porodnicí v ČB a v ČK je diametrálně odlišná.

V ČB jsem zažila něco, co si už nikdy nechci zopakovat. I přes to, že moje mimčo umřelo, chování personálu bylo naprosto otřesné. Velmi podobné zkušenosti měly i moje kamarádky a známé, které zde v posledních cca 3 letech porodily.

Letos jsem v ČK, byť jsem z budějčanda, porodila krásnou a zdravou holčičku a jsem navýsost spokojená s přístupem zdejší porodnice! Předporodní kurzy = studnice informací, ze kterých stále čerpám. Díky například důkladné osvětě o kojení jsme zatím neměly s malou žádný problém. Věděla jsem, jak se hýbat při kontrakcích, díky čemuž jsem Terezku nakonec porodila bez větších komplikací, ikdyž byla moc veliká. Opravdu jsem si mohla zvolit místo a polohu pro porod, jaké jsem chtěla, žádná PA ani lékař neměli problém se sehnout k letišti a k vaně skutečně nás nechali s manželem většinu porodu v klidu o samotě a chodili pouze kontrolovat, jak to probíhá. Příjem k porodu o půlnoci - příjemná PA i lékař, manžel naprosto bez problémů stále se mnou. S porodním plánem neměl nikdo jediný problém a každý, kdo vstoupil na sál, naprosto přesně věděl, co si přeji a pokud bylo potřeba zasáhnout jinak, navrhl mi to lékař formou doporučení s vysvětlením a já ráda souhlasila. Když se uvolnil, dokonce mi PA sama od sebe v druhém sále napustila vanu! Po porodu jsem měla mimi hned na bříšku, tatínek stříhal pupeční šňůru a první přiložení k prsu proběhlo také parádně. Na poporodním oddělení chodily ženské sestřičky 2x denně, klepaly a ptaly se, zda je vše v pořádku, primář i sestřičky z novorozeneckého trpělivě odpovídali na dotazy maminek, učili kojit, přebalovat, čistit pupíčky, oblékat miminka... Ptala jsem se, proč pouští po porodu až 5.den, když v ČB už 3.- jednak miminka už v nemocnici prohlédne ortoped, udělají ultrazvuk, miminko naočkují a kolem 3.-5.dne se teprve nalévají prsa mlékem a to bývá často úskalím pro dobré kojení, čemuž se hospitalizací a patřičnou pomocí velmi pomůže. Co jsem tam zažila, tak žádná mamina se nebála kohokoli zeptat, když si nevěděla rady.

Podtrženo sečteno, v ČK jsem našla přesně to, co mi v ČB tak moc chybělo - ochotný, komukativní a vstřícný personál, spokojené maminky, pohodové porody. ~g~

PS:půlka mé rodiny pracuje v nemocnici v ČB a vím, že tu jsou skvělá oddělení. Bohužel porodnice se nepovedla. A tak se výběru ČK nikdo nedivil.
28.4.2010 13:02:05
Českokrumlovskou porodnici mohu jen a jen doporučit. Jsem z ČB a do zdejší porodnice to máme coby kamenem dohodil, ale moje přání bylo přivést na svět naše miminko v klidném a příjemném prostředí, které nabízí právě Krumlovská porodnice. Naši malou jsem zde přivedla na svět s manželem 17.4.2010 4015g a 52 cm bez nástřihu... ;o)
Původně jsem chtěla mít sepsaný i porodní plán ale po prohlídce porodnice (která je možná kdykoliv) a popovídání s personálem jsem zjistila, že žádný PP potřeba není. Miminko vám dají hned na bříško a na zbytku se stačí domluvit. Povedlo se nám i porodit bez nástřihu, díky PA a dr. kteří hráz při porodu masírovali a pomáhali miminku na svět. Jen jsem si řekla, že bych chtěla bez nástřihu pokud je to možné a také že nechci miminko hned měřit. Ve všem vyhověli. Odřekla jsem i očkování TBC a také v pohodě.
Personál na šestinedělí i z gynekologie je opravdu super a příjmené, poradí se vším a pomůžou.
Také mohu doporučit nadstandartní pokojík, mám ráda svůj klid. A není problém ho většinou chytit ;o)
Takže celkové shrnutí: přála jsem si přirozený porod a to mi bylo umožněno, manžel celou dobu u porodu byl také a navíc neustále k ruce PA. Monitor jsme točili ve všech možných polohách podle mne ;o)
Oprabdu samá pozitiva, jen po porodu jsem chtěla mít malou hned nejdříve u sebe, ale po vykoupání se ještě čekalo na primáře a ten se někde toulal, takže jsem si ji musela trošku vydobít... ale nevadí, od té doby jsme spolu byly s malou pořád, krom ranního vážení a koupání v prvních dnech kdy si ji braly sestřičky, byla jsem za to ráda, protože jsem si konečně mohla dát v klidu sprchu a nasnídat se... ;o)

Zdeniii a Helenka~x~
 Příspěvky 110 z 196 [Dalších 186 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.