| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věk českých prvorodiček se neustále zvyšuje, riskují vrozené vady, neplodnost i svůj život

 Příspěvky 110 z 125 [Dalších 115 >>]
sally
11.7.2014 17:47:23
Jo, to mě napadlo taky - jako ženy za všechno můžou.... a co ti chlapi????? Kolik z nich chce v pětadvaceti dítě a je schopno / ochotno mít nějakou zodpovědnost za rodinu?

A ještě pikantnější je, když ženy takhle kárá chlap... kolik má on sám dětí a v kolika si je pořídil?
jentak
  • 
11.7.2014 13:57:14
to samozřejmě jde, ale nevím, proč si zbytečně dělat problém, když to není nutné.
Chci říct, že u tebe se nejedná o pravidlo, ale výjimku.
To je jako bych psala, že znám holku, co měla ve dvaceti letech 3 děti a taky ještě stihla vystudovat. Jde to, ale tento model stejně jako ten Tvůj není žádoucí.
mimaja
  • 
10.7.2014 23:16:05
Tak já šla studovat VŠ ve 23 letech jako vdaná. Bydleli jsme v nájmu, otěhotněla jsem ve druháku, rodila ve třeťáku (ve 26 letech) a bydleli jsme v té době v povodňovém přístřeší (20m čtverečních). A do toho jsem ještě pracovala (nárazově na PC). Všechno se to dalo a o to větší motivace byla dostudovat. Vyjela jsem s dcerou i na semestr do Francie v rámci Erasmu. Když se chce, jde všechno.
Muška
  • 
6.7.2014 10:40:11
ja prvni ditko na vek 32 neplanovala, ale......nebyli podminky, v lete stanujeme, takze fakt nemam velke naroky, ale prece jen ditko dos polupodnajmu a nemit odpracovano alespon na vznik naroko na rodicak, na to nemam povahu
navic jak to tady ctu, ditko na VS, dobre, jde to, uznavam, ale co kdyz se vam narodi ditko s nejakym zdrav porblemem? ja mam zatim 1 celiaka, mala to ma geneticky v sobe a kdovi kdy a zda to propukne.....starsiho mi nevzali do skolky do 5,5 protoze jeho spec strava a ja doma na rodicaku....manzel dve prace, hlidani tak jednou do mesice, jednou za dva mesice na dvy dny......proste jak ma ditko zdrav problem tak je to hned e stupen slozitejsi se vsim, v pripade celiakie treba se skolkou, neb s tim, ze je treba po vecerech varit na druhy den do skolky, na tabor to same nebo ho nevezmou vubec, hlidani se komplikuje take (i kdyz mam stesti na babicku, ktera dela co muze)

aktualne uz tahnu 6 rok doma, zadna prace u rodicaku nehrozicasove a do prace chteji navrat na jare, to zas neudam do skolky malou (je bohuzel jarni) a pokud u ni propukne celiakie tak nevim........o financni zatezi pro rodinu ani nemluvim, nastesti letos VZP opet odklepklo prispevek na bezlepek ve vysi 3tisice za pulrok (lae kazdy rok cekame zda bude nebo ne)

proste sto lidi sto zpusobu jak se dovedou vyrovnat se situacii a podminkami
santana
6.7.2014 10:34:21
já rodila ve 32 letech ,bohužel pozdě jsem pochopila že otec dítěte je abnormální sobec a nemá zájem něco pro rodinu udělat,1,5 roku jsme spolu žili já byla kráva doslova zamilovaná a vše viděla růžově viděla jsem kolem sebe páry kdy muž pije,je vulgární k ženě ten můj byl jen líný a lakomý ,sobecký....Přesto jak malý měl 1 rok jsem ho vykopla z bytu ,já vím bylo to pozdě...Taky za to do smrti budu platit svoji blbostí.
V dnešní době být na dítě sama v Čechách ?Nikdy.Když nemáte podporu v rodině obzvláště.Trpíte vy i časem dítě jak je veliké....Když chcete pracovat nikdo vám nenabídne ranní směny tak jak to je v některých evropských zemích.Každá žena nemá to štěstí být úřednice i když má na to vzdělání.
Když nad tím přemýšlím nejvýhodnější je být matkou i ve 20 letech když se na to podívám z druhé strany.Ve 20ti jste mladá,zdravá,psychicky odolná více na problémy.s děckem vše berte jinak než ve 40ti,.Když má dítě 15 a tolik vás nepotřebuje vám je teprve 35 let můžete se znovu svůj život změnit ,nová škola dálkově ,když dítě odejde z domu můžete ještě i jít pracovat do zahraničí.atd.Ale hlavně je vám 35 vaše dítě 15 ,je vám 40 můžete být babička je vám 60 můžete být prababička tedy jako rodina se rozrůstáte a je vás více a více a ta veliká rodina dnes chybí.Samozřejmě se nabízí že babi nemůže hlídat neboť stále pracuje ale kolik starobních důchodců stále pracuje.
Samozřejmě je dobré nejprve si naspořit ,užít ale někdy nemáte z čeho spořit a léta utíkají ,samozřejmě když je príma muž je to o ničem jiném i když to se může otočit.Od mé spolupracovnice sestra měla po 40 dítě s milovaným mužem ten jí jak mělo děcko 2 roky odešel za mladou a taková to byla láska a ona je psychicky na dně + sama hysterická na děcko.~n~
  • 
6.7.2014 2:12:13
má zkušenost je taková . otěhotněla jsem v 38 letech, naprosto bez problémů jsem porodila své první dítě, žádné komplikace, přirozený rychlý porod....bez medikamentů, po porodu jsem chodila, a taky můžu říct, skoro se mi chce říct - téměr bezbolestně - jediné, co opravdu bolelo, bylo šití. Tělo ví, co dělat,,,rodila jsem v neděli večer, jediný přítomný porodník tou dobou na vedlejším křesle rodil mladou dívku, co strašně křičela.....mě nikdo neříkal co mám cítit a jak mám dýchat....naslouchala jsem pocitům svého tělo a všechno šlo přirozeně. Takže porodů ve vyšším věku se nemusíte bát...Mám krásného, chytrého, zdravého syna.
Samozřejmě, záleží na osobnosti každé ženy, každý člověk je jiný, ale jste-li zdravá a hlavně psychicky v pohodě....vy cítíte sama nejlépe, co ano a co ne. Lékař, má znalosti, je nutný u porodu v případě komplikací ....ale nemůžemí mít osobní zkušenost, už proto, že je to muž:),
A pak taky....vaše zázemí,finance, bydlení, a další okolnosti jsou moc důležité.
Jinak - já mladým rodinám fandím.
Dítě do třiceti je asi ideál.

Helena
6.7.2014 0:02:54
Vážený pane,
z Vašich příspěvků plyne, že žádný lékař nejste, neboť píšete smyšlené amatérské nesmysly, nikoli to, co říkají lékaři s aprobací v daném oboru.
Pokud jste náhodou vskutku vystudoval nějakou VŠ, měl byste také něco málo vědět o výzkumech a o tom, jak se dělají. ~3~ ~6~
pája
  • 
5.7.2014 12:04:29
Byť jsme byli s manželem již 13 let spolu, tak jsme si děti pořídili později. Předtím jsme poznávali a pracovali ve světě, až pak jsme se usadili a pořizovali bydlení doma. V klidu a v pohodě jsem rodila ve 34 letech a skoro ve 40 podruhé. Dnes jsem asi na tř. schůzkách nejstarší, ale naopak se cítím mladá, protože mám malé děti. Pokud jste tedy zdrávi, tak proč nerodit později :-)~t~
Kopriva
5.7.2014 10:57:50
No, zkus to brát z toho pohledu, že kdyby Tě měla o deset let dřív, už bys to nebyla Ty.
Kopriva
5.7.2014 10:50:45
Já naopak už od nějakých šestadvaceti cítila společenský tlak na to, že bych dítě mít měla....
 Příspěvky 110 z 125 [Dalších 115 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.