| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku 60 % dětí v České republice je kojeno méně než 6 měsíců

 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]
5.11.2013 10:11:47
Taky bych chtěla přidat svůj názor na kojení.Určitě by měly v porodnici více maminkám pomoci - já se synem taky málem odešla z porodnice s lahvičkou a umělým mlékem. Po porodu císař.řezem jsem neměla mléko - syn byl hladový a začali ho hned v porodnici dokrmovat.Bylo mi to moc líto ,ale nevěděla jsem jak na to ....
Ale měla jsem štěstí na sestřičku co měla noční a celou noc se nám věnovala - stále miminko přikládat - a kojit když malý chtěl - ne po 2-3 hodinách - neustále. A povedlo se.Tak moc jsme si to uživali že se nám oběma ani nechtělo přestat - takže jsem kojila do 3,5 let. Kde kdo se na to už koukal divně ,ale nám to tak vyhovovalo. Žádné umělé mléko syn ani neměl.A je pravda že čím více kojíte - tím se dělá více mlíčka... takže i když jsme měli nějakou krizi - častěji jsem syna přikládala a mlíčka bylo zachvilku dostatek :o))
Určitě doporučuji kojit minimálně do 2 let.Maminky nebojte se toho - dodnes na to se synem rádi vzpomínáme.~p~
4.11.2013 19:30:31
To, že ho kojili injekční stříkačkou, je ještě celkem úctyhodné. Já mám zkušenost, že to fungovalo v porodnici úplně stejně, ale navíc mu vrazili flašku s dudlíkem a UM. Totéž nařizovali mně. Když jsem se po návratu z porodnice (poté, co jsem si 5. den vydupala revers, protože doktor nás kvůli kojení nechtěl propustit) snažila o kojení a začala za podpory laktační poradkyně s injekční stříkačkou, hysterická pediatrička nás poslala do Vinohradské nemocnice na vyšetření, protože nejsme normální. Ve Vinohradské nemocnici na dětském oddělení nás potom chodila masírovat střídavě vrchní a doktorka a intenzivně mě přesvědčovaly, že mu zcela zničím sací reflexy a zabiju ho, protože umře hlady (=nebude se umět napít ani z flašky ani z prsu). Chtělo to opravdu hroší kůži těmto všem tlakům odolat. Odolala jsem, syn se skvěle chytl po třech týdnech stříkačky a potom jsme si kojení 1,75 roku užívali (oba). Takže souhlasím s tím, že hlavním důvodem toho, proč spousta matek kojení vzdá, je naprosto amatérský přístup většiny pracovníků šestinedělí v porodnicích a následně pediatrů.
Klarisanek
4.11.2013 14:03:46
jestli delali nejaky pruzkum, statistiku, nebo jak na to prisli. Zda se mi to dost diven, kdyz kolem sebe vidim matky, ktere skoro vsechny koji daleko dele. Ja tedy spadam do statistickych 60 procent, protoze kojeni byl takovy sileny opruz, ze jsem se nemohla dockat az bude diteti pul roku a s radosti ho odstavim.
4.11.2013 9:23:29
Lído, vidíš, mně to přijde, že je to právě naopak - každej vykládá, jak tohle nebo tamto nemůže jíst, PROTOŽE KOJÍ... Nevím, nikdy jsem nic takovýho nedělala, nebylo potřeba. ~;)
Lída+2
4.11.2013 8:51:10
hajce , jo tak přesně tohle na mě moje mamka vychrila před 15lety taky.....a pak tam byl taťka, který v jeřábu poslouchá rádio, začal mamce dávat přednášku o tom co slyšel právě od Mydlilové a byla jsem v šoku podruhé,ale mile překvapená.

A pak tu je moje sestra postupující přesně podle 20-30let starých rad...a mamka chrochtá blahem~a~

A já jsem ta divná co chuinkám nedala sůl a cukr do 3let a XXXX je tak škovný on jí od roku zmrzlinu~8~
Lída+2
4.11.2013 8:45:06
KatkaP , já v srpnu valila oči...vedro jako blázen.....dítě kojeno...a dotyčná: " ještě musí vydržet, ještě to není 3 hodiny"~8~

A ta strava kojících matek mě teda taky zaráží......osobně si myslím, že jsou neochotné se na pár měsíců přizpůsobit dítku v jídle, nedej bože, aby je někdo omezoval.....~d~(ten dojem z okolí nyní mám)

Myslím, že to začíná jít možná až z extrému do extrému.....před 15lety se o tom začínalo mluvit....před 12-13lety, kdo nekojil byl divný....a nyní kdo kojí je divný.....~d~
Lída+2
4.11.2013 8:31:59
withep , když jsem před 15lety měla problémy s kojením, jediné co se tenkrát dalo udělat bylo zavolat do Krče a promluvit si s paní Mydlilovou, mimochodem, perfektně mi vždy poradila, volala jsem 2x.

A nyní když je tolik možností, tak oni toho ani nevyužijí...já to prostě nechápu.....správná technika tenkrát vyšla v časáku, jsem si ho zabalila do porodnice. Dodneška vím, že nemít ho nekojím ani 14dní.....

Ale oni nemají ani tolik vědomostí o kojení ty nynější kojilky...a přitom toho je celkem dost...než bylo....~d~ oni se podle mě nezajímají, oni ví všechno nejlíp a nedej bože,aby jim někdo radil......~d~ ten dojem z okolí mám....
Lída+2
4.11.2013 8:28:19
withep , já nedávno málem dostala záchvat smíchu....20-30let staré nesmysly a pořád si tolik lidí myslí, že jsou dobře~8~
4.11.2013 8:09:13
To těžko.
3.11.2013 23:50:59
Osobně jsem kojila obě děti dokud to šlo (obě necelý rok). A pak mi přišlo líto, že už to nejde, ale mléko jsem ztratila.
U druhého miminka to bylo o to složitější, že jsem poslední půl roku jenom odsávala. Prostě nechtěl kojit. Na milost vzal jenom lžičku, injekční stříkačku a později lahvičku s malou savičkou. Rady typu nech ho vyřvat a když bude mít několik hodin hlad, tak se pak přisaje, jsem nevydržela, protože se prostě nepřisál (podotýkám, že technika byla OK - první půl roku se kojil bez problémů)....odsávala jsem a dávala jsem mu to tak, jak to chtěl.
Myslím, že otázka kojení je hodně složitá a individuální. Každá maminka je jiná a každé dítě je jiné. Někomu kojení jde dlouho, někomu krátce, někomu se chce a někomu se prostě nechce. Závidím každému, kdo může kojit. Je to krásné. Já jsem chtěla kojit klidně dva roky, ale u prvního jsem mléko nevím proč ztratila a trápili jsme se oba ještě 2 měsíce, než jsem to vzdala (nešlo ani odsávat). A u druhého jsem se snažila a odsávala půl roku než mi mléko došlo (třeba by nedošlo, kdyby se chtěl kojit....). I tak děkuji svým dětem, že nám to vydrželo alespoň nějakou chvíli, protože to bylo moc krásné a já na to nezapomenu :-)

Prosím nehažte maminky do dvou pytlů....kojí=chce, nekojí=nechce. Myslím, že bychom si zasloužili každá svůj osobní pytel ;-)
 Příspěvky 110 z 57 [Dalších 47 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.