| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když rodič řekne "Jdu do práce"

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
luthienka
24.8.2013 9:14:56
No já nevím, snad je důležitější rodina než učitelka a spolužáci. Moje děti stejně jako já podobné šaškárny moc nemusí. Jsou raději, když si můžou přivést kamarády domů, nebo si s nimi někam vyrazí. Moji práci znají tak akorát, občas mi s něčím i pomáhají, syn se zajímá i o některé mé problémy. Navíc ne vždy chci, aby o mojí práci někde vykládali.
Lída + 4
23.8.2013 21:18:39
No právě. Na besídky jsem chodila, pokud byly v rozumnou hodinu, stejně tak vystoupení tanečního kroužku nebo koncerty v hudebce. "Tvořivý odpoledne" se u nás ve školce a škole naštěstí neprovozovaly, ale i kdyby, nechodila bych tam, to už je fakt moc (plus k tomu výroba blbin, který se pak doma "nesměj vyhodit").
Monika
23.8.2013 16:34:04
Ale jo, já taky netvrdila, že je nutné jít všude a chápu, že někdo by šel třeba i rád, ale prostě to nejde, zvlášť při víc dětech je těch akcí fakt hodně. Ale jak tady někdo psal tak drsně, že co by se zúčastňoval takových blbostí, tak jsem jen chtěla říct, že děti to prostě za blbosti většinou nepovažujou a může jim být neúčast rodičů líto. Samozřejmě bych si taky nevyplýtvala půl dovolené na výtvarné dílny a jiný "teambuilding"
23.8.2013 13:15:24
ve škole, ne ve školce :-)
23.8.2013 13:14:20
Já to taky beru jinak.... buď budu přítomna na předváděčce naší firmy ve školce, nebo budu přítomna na třídních schůzkách ~d~ Dcerka ví, co v práci dělám, byla tady už třikrát...
Hanča
  • 
23.8.2013 12:20:04
Pavlo, stačilo se 2x přestěhovat a spolužácí byli daleko, jejich děti neznám vůbec. Na VŠ jsme byli z celé republiky, rozutíkali jsme se zase po republice, poženili, povdávaly, k tomu práce, a rázem byli spolužáci na vedlejší koleji. Takže se dneska se spolužáky/spolužačkami vidím leda tak na srazech, a to se ještě nesejdeme všichni. Děti vidíme jen na fotkách.
No, a v místě nového působení mám jen pár známých, při péči o rodinu holt nebylo nějaké kamarády tolik času. To jsem se radši věnovala dětem.
Nicméně nápad je to zajímavý a jsou lidi, co mají i dětem co říct. Já mezi ně třeba nepatřím.
Líza
23.8.2013 11:29:42
Tak asi máš nějakou jinou matematiku než já. Já mám určitý počet týdnů dovolené, volno si nemůžu nijak napracovat, tzn když si ho vezmu, tak mi to prostě z té dovolené ukrojí. Věci dělím na důležité a nedůležité - vykládat dětm ve škole, jak to chodí v psychiatrický léčebně a jestli na mě někdy někdo vytáhl kudlu (znám ty dotazy i od dospělých, natož jak by vypadaly mezi dětmi), pro mě není důležité. Právě proto, že dovolenou si šetřím pro svoje děti. Ne pro pobavení jejich spolužáků.
23.8.2013 11:16:02
Trochu špatně počítáš ~j~
mezi dětmi jsem vždycky pracovala, takže jediné, co jsem ještě nezažila je plný úvazek se 3 dětma, d 2 adno ~;)
Jo a na podruhé jsem byla ve firmě kde měl děti málokdo, takže rozhodně neprojevovali kdovíjaké pochopení pro tvořivá odpoledne v MŠ...
Jo a možná tě to překvapí, ale na všechna vystoupení dětí chodí i manžel...také si bere volno...
Líza
23.8.2013 8:17:36
BTW Rose, když koukám na data narození tvých dětí - ty jsi ještě nezažila pracovní proces na plnej úvazek s dětma, viď. Až zažiješ, pak říkej, že jeden den dovolený nic neznamená.
Líza
23.8.2013 8:16:57
Očko u učitelky si nemám v úmyslu dělat, s prominutím - fuj.
Pocit dítěte, že si na něj udělám čas a že o něj mám zájem, daleko více podpořím tím, když ten den dovolené využiju k nějaké společné aktivitě - ne k tomu, že hodinu exhibuju ve škole. Čas na jeho spolužáky? Ten si občas dělám, když u nás něco společně slaví nebo u nás přespávaj.
Já tuhle rodinu živím a nemůžu si dovolit chybět v práci kvůli blbostem, sorry.
Jistě bych o svojí práci mohla vyprávět dlouho a velmi zajímavě, ale já tu práci především musím dělat. Když mi ten den dovolené bude chybět na svátky, prázdniny nebo třeba v době nemoci dítěte (OČR si neberu z dobrých důvodů), jistě budou děti nadšené, že jsem si udělala na jejich školu čas...
 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.