| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tři u porodu

 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]
Marcela, skorotrojčata
20.7.2013 12:41:26
no, asi patříte do skupiny lidí, kde se "nic nesemlelo"

porodnímu plánu jsem se po prvním hladkém porodu taky smála, u druhého to vidím zpětně, že kdybych ho měla, možná se nestalo co se stalo (když se vás totiž v průběhu kontrakcí zeptají chcete oxytocin abysme ten porod tak nějak řídili, takže vlastně manipulace jak blázen - nevíte, jaký je riziko a kývnete) no a pak se všichni diví, proč se na druhé miminko zastaví kontrakce a už je není jak zesílit - následuje akutní císař a na jeho konci silně přidušenej pidijedinec . . . to se pak porodním plánům fakt nesměju - bejt poučená dopředu a vědět o možnostech místo toho si pak něco vyčítat nad postiženým děckem . . .
Kočanská
  • 
19.7.2013 10:20:05
Dobrý den, to mi trochu připomíná moji maminku, která nás porodila v 70. letech. Ta když viděla, jak kojím své děti, tak ji také vlhly oči a zpětně jí bylo líto, že jí tehndy nikdo s kojením nepomohl a nekojila ani mě ani sestru.
Šešule
17.7.2013 21:40:45
Sama jsem měla dulu u jednoho porodu- na posledních 20 minut, ale její přítomnost jsem ocenila až na dobu po porodu. Mě totiž při porodu lezou lidi na nervy~l~:-)
Šešule
17.7.2013 21:36:46
Dee, ale to si myslím taky~d~ Dula určitě není nezbytně nutná, ale někomu prostě sedne a pokud ženský udělá porod příjemnější, nechť u porodu je.
Dee Dee+2 kluci
17.7.2013 21:01:13
Šešule, ale já si jen myslím, že u porodu v nemocnici se nemusí trpět....i bez dul. Já teda první porod protrpěla,ale kvůli postiženému dítěti-lékařské okolí se chovalo dobře.

Druhý jsem si užila, bez duly a málem i bez manžela (dorazil pozdě),ale okolí bylo fajn.

Porod je dost extrémní záležitost a matka MUSÍ být v pohodě, je nejdůležitější. Ale podle mě to jde bez duly. Většinou. Samozřejmě, pokud je někdo plašší, nesmělejší, nějakým způsobem handicapovaný, nebo vyděšený, radši ať dulu má.

Katka+2
  • 
17.7.2013 20:57:04
Souhlasím, moc pěkné napsané, přímo to vystihuje mou zkušenost, takže mi trochu vlhnou oči. A to, že mnoho lidí tvrdí, že ostatní a dříve rodili sami a taky to šlo, fakt nemám ráda. V mém okolí znám mnoho lidí, co rodili císařem (dle mého zbytečným - i jen dula by pomohla ....)anebo na porod nemají pěkné zážitky. Přežije to každý, ale ruku na srdce, kolik lidí na to vzpomíná s opravdovou radostí a láskou, třeba takovou, jaká je cítit z tohoto článku?
Šešule
17.7.2013 12:31:56
Možná jsem paranoidní, ale mám dojem, že u nás je společesnky přijatelnější u porodu trpět, než mít porod hezký (nedej PB na naše podmínky trochu nestandardní a s "extrabuřtama").
A samozřejmě, člověk si spíš zapamatuje to, co šokuje, než že šlo všechno dle představ~;) V médiích se taky líp prodávají tragédie:-)
46XX
17.7.2013 12:11:50
možná proto, že spokojené rodičky mají menší potřebu popisovat do diskusí svoje zkušenosti, než ty, které spokojeny nebyly a potřebují si veřejně postěžovat - nemyslím to ve zlém.
Tili
  • 
17.7.2013 8:57:39
Tedy rodičů bych se neptala ani náhodou! Příběhy ženy rodily x generací bez pomoci nemám ráda. Úmrtnost novorozenců byla velká, už v křestním listě je byla kategorie „mrtvorozené“. Moje prababička polovinu dětí porodila mrtvých, mezitím spoustu potratů... já ty věty jak se rodilo na poli fakt nemusím.
A článek je neskutečně citlivě napsaný. Moc se mi líbil :)
17.7.2013 7:11:05
Dee Dee~R^
 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.