| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co by měl vědět váš lékárník o homeopatii?

 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]
MajdaPajda
21.9.2013 12:22:41
1. Homeopatie je podvod
2. Prodej (nikoli výdej) jsou pro lékárnu snadno vydělané peníze.
3. Homeopatika předepisují lékaři lidem, kteří jsou zdraví, nic jim není ale neustále se dožadují léčby.
4. Homeopatie je nebezpečná, neboť homeo-teroristi můžou zanedbat život ohrožující stavy. Léčili byste infarkt nebo leukemii pytlíkem moučkového cukru?

  • 
23.2.2013 20:29:36
Chtěla bych odpovědět na některé reakce, které se objevily v diskuzi o příběhu lékařky, která opustila homeopatii. Stručně shrnu příběh:
Dětská lékařka, matka 4 dětí, byla nadšená léčbou homeopatiky, protože se děti rychle uzdravovaly. Léčila homeopatiky stále více a rozhodla se nakoupit přístroje, které by jí s léčbou homeopatiky pomáhaly. Jeden z nich byl podvrh. Začala o tom přemýšlet a jako věřící se začala modlit a číst knížky o magii z pohledu katolíků. Došla k názoru, že homeopatie souvisí s bílou magii a skončila s homeopatii. Všimla si také, že její dcera, když dostávala homeopatika, měla strašidelné sny.


Píšete, že “ fungovala jako skvělá homeopatka, ovšem do doby, než si přečetla knihu „Alternatívna medicína vo svetle Biblie" a "Pastiersky list Konferencie biskupov Toskánska: „Mágia, veštenie a démonské vplyvy“...

Moje reakce: Takhle to tam není. Nejdřív zjistila, že homeopatický přístroj byl podvrh. Cituji:
“ Druhý prístroj, ktorý som kúpila bol vreckový diár – PSION. Podobá sa väčšiemu mobilnému telefónu. Na displej sa dá písať názov homeopatika, meno pacienta... Stlačením klávesy sa podá homeopatický liek priamo pacientovi, alebo sa pošle ako SMS správa priamo do organizmu pacienta. Neuveriteľné!!! Ale veď homeopatia je informačná liečba!!! Tomuto som uverila. Prístroj som niekoľko krát použila. Fungovalo to!
Pýtala som sa, akú informáciu vysiela prístroj, keď to funguje? Môj brat (elektrotechnický inžinier so zameraním na lekárske prístroje ) ma nazval naivnou, keď verím na také veci. Po prezretí prístroja skonštatoval – to je obyčajný diár vyrobený v roku 1989.”


Píšete “... je až neuvěřitelné, jakou moc má církev a všechna ta úžasná "společenství" založená ve jménu Boha...”

Moje reakce: Zakladatel homeopatie Hahnemann se hlásil ke svobodným zednářům. Je to také společenství a také se divím, jaký má ještě dnes vliv.
Zdroj: http://otazky.vira.cz/otazka/Homeopatie-okultni-pozadi.html


Píšete “já sama věřím, kupodivu nejen v Boha, ale i v homeopatii a některé další alternativní metody... snad mě můj Bůh za toto "nezavrhne" “

Křesťanský Bůh nezavrhuje. Když člověk vidí, že udělal nějakou chybu, rozhodne se ji neopakovat a snaží se napravit škody, Bůh odpouští. Ovšem jak je to s Bohem homeopatů nevím.

Každý má právo se rozhodnout, jak chce. Ale aby to rozhodnutí bylo opravdu svobodné, měl by znát argumenty pro i proti, nejen automaticky přebírat informace z reklam od výrobců.
.kili.
20.2.2013 18:47:22
"Empty vessels make the most noise"


no, charakter prázdné nádoby má právě homeopatie, jejíž propagace duní na každém kroku. A tak Váš příspěvek je stejně anekdotální jako i ty předchozí.
20.2.2013 16:44:53
"Ale něco Vám prozradím : Real eyes release real lies. "

-psssst, taky Vám něco řeknu: Empty vessels make the most noise
  • 
19.2.2013 20:52:45
Píšete, že homeopatie funguje na principu podávání informací a píšete to jako nezpochybnitelný fakt. Dosud si myslím, že jde jen o experimentálně neověřenou hypotézu. Podle Vás je to ale fakt.

Mohla byste mi, prosím, napsat, kdo a a kdy tuto teorii dokázal?
Zakladatel homeopatie to jistě nebyl, protože ten před desítkami let neměl ty vědomosti o buňkách, které máme my dnes.

Vědecké poznatky se přece ověřují následujícím způsobem:
1) člověk pozoruje v přírodě nějaký jev
2) klade si otázky, proč tomu tak je, za jakých podmínek atd.
3) Člověk si vytvoří hypotézu
4) provedení experimentu. Zaznamenává se veškeré okolnosti, které mohou průběh experimentu ovlivnit, použité metody, použité přístroje, aby bylo možné experiment kdykoli opakovat za stejných podmínek
5) Pokud opakováním experimentu dosahujeme stále stejných výsledků a těchto výsledků dosahují také jiní vědci na jiných pracovištích (kontrolní měření), je to velká sláva, mluví se o tom objevu na konferencích, vědec zodpovídá otázky, teorii ověřují jeji kritici z celého světa.... Pokud žádný z vědců nenajde nějaký zádrhel, tak se považuje poznatek za ověřený.
Pokud se teorie experimentem nepotvrdí, vytvoří se nová teorie, a zkoumá se to celé jinak.

Píšete, že ne vždy homeopatikum účinkuje ale mnohdy účinkuje velice dobře. Tedy ano, nebo ne? Když si vezmeme běžné léky, tak na podobné příznaky u dvou pacientů působí stejný lék podobným způsobem (drobné odlišnosti lze přičíst individuálním rozdílům) Ale že by něco na jednoho působilo zcela a na druhého vůbec, to se mi nezdá.
.kili.
19.2.2013 19:26:39
"Vůbec asi nemáte tušení, jaké bláboly tady produkujete"

to vskutku nemám. Ale něco Vám prozradím : Real eyes release real lies.
.kili.
19.2.2013 15:00:20
- "Tak tomuhle Vašemu příspěvku se musím opravdu zasmát "

Když musíte, tak musíte

" "- to, že je dítě zdravé je intuice :-D ."

dobře ilustrujete překrucování napsaného, stejně tak činíte i s fakty


- "Mimochodem, už jste někdy nějaká homeopatika vyzkoušel? "

na kom jsem je měl vyzkoušet ? Pokud je Vy na někom zkoušíte, pak projekce obav Vašeho vlastního svědomí do mne je marná.


- " Ve svém okolí máme dětskou lékařku..."

pokračujte v těch historkách dál, učiníte tím dobrou službu váhajícím, konečně prohlédou základ toho, na čem je ten švindl postaven

19.2.2013 10:29:35
Tak tomuhle Vašemu příspěvku se musím opravdu zasmát :-)- to, že je dítě zdravé je intuice :-D . Vůbec asi nemáte tušení, jaké bláboly tady produkujete. Mimochodem, už jste někdy nějaká homeopatika vyzkoušel?
Ve svém okolí máme dětskou lékařku, která zastává podobný názor jako vy. Výsledek? Prázdná čekárna.(doufám , že jste pochopil, že prázdnou čekárnu nezpůsobilo množství úspěšně uzdravených pacientů) Naštěstí je už v důchodovém věku, takže jí to asi moc nevadí.
.kili.
19.2.2013 10:11:46
"se mi dítě uzdraví rychleji a bez antibiotik je naprosto jasný fakt a žádná intuice"

hm, myslet si to můžete, prokázat nikoli, fakt to není ani v náznaku natož jasný, leč intuice pouhá a v obecné rovině při realisaci nebezpečná tomu dítěti
19.2.2013 8:44:00
To,že se mi dítě uzdraví rychleji a bez antibiotik je naprosto jasný fakt a žádná intuice. A někde jste se zmínil i o tom, že vše je o penězích - ano, to je. Léčba homeopatiky mně vždy přišla levněji
 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.