| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak uklidnit plačící miminko

 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]
15.5.2012 15:41:34
Jaji, Karp treba pise, ze kolika neni jen boleni briska. Ze je to souhra mnoha faktoru - brisko, moc podnetu, malo podnetu, temperament miminka, nezralost, nevyvinuta samotisici schopnost - proste to dite tohle vsechno potrebuje dozrat v tzv. "ctvrtem trimestru".

Pomaha mu jen navodit podobne prostredi jako v deloze - bezpecna poloha (ne na zadech - to maji ditka pocit, ze padaji ve volnem prostoru), noseni pripadne jiny houpavy ci drncavy pohyb, tesne sevreni nebo zavinovani, sumivy nebo rytmicky zvuk (tekouci voda, vysavas, fen, hudba...), sani (prso nebo dudlik). Radi tam i jak to kombinovat a praktikovat, aby to utisilo i ta nejnarocnejsi miminka.
Jája
  • 
15.5.2012 15:08:43
Kolika? To asi těžko, dítku nebylo NIC, teda aspoň NIC, na jsem mohla přijít. Prostě jen řičelo a já se nervovala.
15.5.2012 14:39:12
Tak naše malá by byla si myslím docela hodné miminko, kdyby ji večer co večer netrápily prdíky... a rada, že se má člověk vyhývat pasterizovaným mléčným výrobkům, když to jsou dneska skoro všechny mě dojala...
Hilly.
15.5.2012 11:11:25
Tohle mi taky dělala ta první. Někdy opravdu řvou jen tak a nelze s tím nic udělat.
15.5.2012 10:07:47
My jsme meli to same,trimesicni kolika a je to snad zakodovane na dobu trvanlivosti 3 mesice,pak to samo odejde tak rychle ajk to prislo.Pry na to pomaha odvar z kminu ci fenyklu,caje pro kojici maminky,cviceni,teple obklady na brisko miminka,pokud kojime nejist veci ze kterych nadyma.....ja jsem se snazila dodrzet vse,ale stejne nas nadymalo,pouzivali jsme na to kapicky a placi jsme se stejne neubranily,ja si spise myslim,ze ten ,,novopeceny,, travici system si musi zvyknout na svou funkci a jeste to poradne neumi,proto to nektere deti trapi,a myslim si,ze moc se tomu neda pomoct,proste to jen minimaizovat tu bolest a pretrpet to obdobi.
Pawlla
15.5.2012 4:46:19
Vladko spuhlasím,dcera miminkovské období prostě jedním slovem prořvala,spala pouze v kočárku za jízdy~8~,syn neplakal,budil se každé tři hodiny na kojení,zaknikal a pak usnul opět na tři hodiny.On je ten,který má problémy a jeho vývoj není v pořádku,naopak dcera byla od malička ve všem napřed až doteď.Neporovnávám,ale usuzuju z toho,že ten pláč je přirozenější i když vysilující.~d~
Bumbi&05,08,10
15.5.2012 1:15:31
Jájo, to byla asi tříměsíční kolika... Zažila jsem se synem, začínalo to plus mínus 5 minut v 18:30, trvalo to do 21:30 ~a~ Jak přešel třetí měsíc života, najednou to zmizelo - samo, jen tak...
14.5.2012 22:48:21
Martino,ja jsem byla tak stastna maminka,ze mi dcera spala od 19-7 od 4 mesicu veku asi do 2 let a od dvou let chodivala spat pozdeji i vztavala pozdeji,ale vnoci jsem o ni nevedela.Ale pres den jsem o ni jooo vedela.Nedokazala byt chvili sama,porad musela mit neci spolecnost a pozornost,televize ji nezajimala,ani jen obycejne hracky,vsechny musely byt vedeny lidskou rukou a doprovazeny lidskym hlasem :) :) mela i sve obdobi vzdoru,ale v globale byla hodna,ted uz ma 4 roky a vyrostla z ni sikulka jak ma byt ~s~
taosoba
14.5.2012 21:32:31
Snad jedině může uklidnit matky (bez příčiny) uřvaných dítek,že ten řev je asi v pořádku a dítě plakat zřejmě chce,nebo potřebuje. Mám dvě děti a jejich miminkovský věk nejde srovnat, jako noc a den. První syn snad celý rok prořval...no první tři měsíce určitě, dokonce jsem si vedla i záznamy, aby se mi hezky vzpomínalo. U druhého jsem se připravovala na další várku řevu a ejhle. první měsíc celý prospal, druhý vlastně také...teď načíná třetí měsíc a za celý den nezapláče, ani nevím že nějaké mimino mám. A to ho nenosím a nechovám, leží a kouká tiše okolo,~p~ když něco potřebuje,tak si tiše zamňouká. Zatímco starší řve stále. Nejdřív začne brečet a až pak si vzpomene,že vlastně umí mluvit.~q~ Takže můj názor je ten, že je to v nich! Někdo prostě je uřvanej a nespokojenej a někdo není. Už z podstaty.
14.5.2012 19:49:27
Tak my jsme hodně používali to pevné zavinování na noc, kdy mimi nebylo v šátku. Nakonec se u nás tedy ukázalo, že problém s pláčem je zdravotní, ale myslím, že kdyby dcera byla zdravé miminko, to pevné zavinutí by ji velmi uklidňovalo. A kniha samotná je bezvadná, i když nic ze zmiňovaných rad nepomáha, člověk ví, že v tom není sám :-)
 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.