| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyrůstají z dnešních dětí flinkové?

 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]
štěpánkaa
25.7.2011 21:39:50
žabátko, tak podle mě je prevencí toho poflakování puberťáků po sídlišti především pomoci jim najít koníčky, které jim jejich "volný čas" vyplní. Když to nenabídneš v době, kdy je dítě malé, v pubertě těžko s něčím začne. tím nemyslím každý den jeden nebo dva kroužky. ale najít smysluplnou činnost, která bude dítě naplňovat i v pubertě.
Myslím, že jestli jsi v 15 trávila "hodně času s rodiči", jak píšeš, tak jsi byla spíše výjímka. mě tedy v 15 rodiče nezajímali ani jsem i čas s nimi strávený moc nestála (a myslím, že jsem byla vedená a vychovaná dobře), ale nade vše mě zajímal můj koníček - činnost ve skautském oddíle, který mi opravdu veškerý můj volný čas vyplnil, až do dospělosti. Začala jsem s tím ve 4.třídě. vlastně mi pomohl najít i moji životní náplň, práci,....~d~~d~~d~
x x
25.7.2011 9:44:25
Se divím, že na to již nikdo nereagoval, ale souhlas, žila jsem v paneláku ve městě a tady ty hloučky tu opravdu bývaly. Na vesnici kde jsme nyní je to o poznání lepší.
Jinak abych k tomu něco napsala, tak kroužky typu, jaký je dneska in, na tom nic moc nezmění. Nepořebuji dělat dítěti 5x v týdnu taxikáře a vozit je pro kroužkách, které jsou děsně moderní a super, cool a vím já co. Aktivity se dají dělat i jinak. Myslím, že často děcka do těch kroužků co jim vybrali rodiče chodí jen proto, aby od nich měli pokoj (a naopak). Za mě, pokud je dítě dobře vedeno, nepotřebuje přehršel nějakých aktivit, ono si samo vybere, k čemu tíhne. Mít dítě proto, abych se ho na 5 dnů v týdnu zbavila, tak to fakt ne. Stejně moje děti jsou nejraději, když se jim věnujeme osobně, neříkám, že to bude to samé, až jim bude 15, ale když se vytvoří kvalitní vztah rodič - dítě, tak si myslím, že námi nebudou pohrdat, tak jako jsem třeba já klidně i v 15 svoje rodiče velmi respektovala a trávila s nimi relativně dost času, protože jsme měli rovný a kamarádský vztah. Bylo to tím, že rodiče na nás měli čas a to se fakt nedá žádným kroužkem nahradit.
23.7.2011 20:26:05
Naprosto souhlasím. Vedu cvičení v Sokole a když vidím tu úroveň dětí (ze základky), co tam přichází, škoda mluvit. Po ulicích se neflinkají, ale rozhodně před počítačem sedí.
rodič
  • 
22.7.2011 10:02:46
"nejsme ještě tak daleko, aby za bílého dne běžně postávaly na ulicích hloučky nudících se mladých lidí, jak se s tím můžeme setkat v některých vyspělejších státech" ... No... nevím, kde bydlí autor článku, ale přesně tento výjev lze běžně pozorovat v každém českém městě i vesnici. Trojice, čtveřice, někdy i jednotlivci, zpravidla ve věku od 13 do 22 let. Půl dne jsou schopni stávit v podstatě nehybným sezením na schodech u vchodu a kouřením. Občas pokrábou dveře, poškodí někomu schránku, nahlas pouští ze svých mobilů nebo aut to nejtupější disko jaké si lze představit. Jejich slovník, inteligence a názory z nich dělá spolehlivou voličskou základnu současné české pravice.
štěpánkaa
21.7.2011 13:22:43
co nechápeš?~d~
Pawlla
20.7.2011 17:21:21
Štěpánko,nechápu~a~
štěpánkaa
20.7.2011 15:59:19
Pawlo, vítej v mém jiném světě. mám na záškoláctví stejný názor jako ty. moje dobrá kamarádka mě nedávno dostala větou (šlo o jejího syna-maturanta):
"ona mu si t a učitelka na něj zasedla a chce ho přezkušovat za celý půlrok, jinak ho nepustí k maturitě. přitom on měl jenom párkrát těžké ráno a nechtělo se mu vstávat - to je pech, že zrovna měli ji. tak já mu napíšu že je nemocnej a má kráva smolíka" smolíka má samozřejmě kluk, přezkoušený byl v srpnu, maturoval v září, rok se flákal doma a nyní to vypadá, že nedokončí první ročník VŠ.
na můj údiv mi řekla: lidé se nechovají podle pravidel, tak proč zrovna můj syn by měl~a~
~a~~a~~a~
je to moj fakt dobrá kamarádka, takže z jejího náhledu se nějak nemohu vzpamatovat (ač je to už víc než 2 roky)~Rv~Rv~Rv
20.7.2011 11:21:38
To ale může být i proto, že dřív děti trávily spoustu času venku a to "flákání" bylo vidět, kdežto teď sedí za prdeli u PC - většinou. To pak snadno vznikne dojem, že děti jsou ale velmi aktivní - a neřekla bych, že to je žádoucí směr.~;)
Valkýra
20.7.2011 10:12:29
Pawllo,
ve školním řádu je, že absence musí být řádně omluvená a školy si obvykle hlídají i počet zameškaných hodin, nesmí přesáhnout nějakou hranici. TAkže pokud to někdo přežene a omluvenku nemá, je průšvih.
Pokud to někdo dělá decentně a omluvenku má, nezajímá to ani školu a třeba i rodiče to tolerují. Jen jsem chtěla původně reagovat na to, že když rodič omluví sem tam nějaké záškoláctví, podporuje do budoucna flinkání. Vůbec to tak být nemusí, protože to dítě se může v té době věnovat i něčemu, co mu do budoucna dá víc.
Nějaké morální pozadí tohoto je mi celkem volné, pokud se to podaří uhlídat. Ale sama to nepodporuju, protože to uhlídat neumím. Někdo třeba jo, jako ta má kolegyně.
Pawlla
20.7.2011 10:04:22
Já tomu pořád nerozumím,takže když se dobrovolně přihlásí na SŠ,podepíše školní řád,to nic neznamená?Nikdo ji nebude nařizovat co má dělat?Já asi žiju v jiném světě,ale pokud někde dobrovolně příjdu,příjmu pravidla toho místa,tak snad je normální je dodržovat,pokud mám problém s těmi pravidly,neměla bych tam vůbec jít.~d~
 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.