| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 18 měsíců

 Příspěvky 110 z 62 [Dalších 52 >>]
Dáda, dcera 11, syn 18měs.
  • 
20.9.2009 23:18:47
Ahoj, s tím nespaním a kojením máme stejný problém. 18 měs. syn mi usíná pravidelně večer i po obědě u prsu. Přes den si ani nevzpomene, ale v noci se budí a ráno chce pít taky ode mě. Po narození trpěl na koliky a tak jsme ho nosili v šátku a spal u nás v posteli, protože jsem neměla sílu ho dávat každé 2h. do postýlky. Spí u nás dodnes. Usíná u prsu, pak ho dám do postýlky a po půlnoci si ho vezmu k sobě. Taky jsem už hodně unavená, ale věřím, že všechno chce čas. Nejsem nějaká úzkostlivá, ale když mě prosí, maminko dej mlíko prosím a hladí mě a pusinkuje, nemůžu mu prostě nedat. Asi by se uřval. Sestřenka to měla s holkou přesně takhle a na 2.letech přestala sama od sebe, téměř ze dne na den chtít prso. Nechce jiné mléko, ale jí jogurty atd., tak jí to stačí. Všechno má svůj čas, tak nemusíme propadat panice. Nechávám tomu volný průběh, ať je klid. Ahojky! D.
9.6.2009 13:04:29
Mýmu je 17 měsíců a připadá mi že spíš nemluví, než mluví....:-( sotva řekně táta nebo máma...na všechno říká jen "ne" i když chce např. rohlík tak řekne ne ne ne...už jsme s tím byli u dětský lékařky a říkala, že je to normální, tak nevim...:-(
25.2.2009 10:43:22
dítě možná jo ale maminka je spíš opožděná....~t~
26.11.2008 23:25:38
dobry den,mam syna,uz nekojim ale stale se mi v noci budi na flasku s pitim,je mu 17mes.a od porodu jsem jeste snad nespala celou noc,prosim vas o zaslani clanku,predem dekuji za pomoc ivca.2222@seznam.cz
ninuszka
23.9.2008 15:43:47
Jsou tu od toho, aby se rodiče těch, co je nesplňují, trápili. Můj syn v roce a půl nemluvil, nosil plíny, z nočníku měl trauma. Stresovala jsem. Ve dvouch letech mluvil ve větách a na nenosil plíny ani v noci. Teď je mu 5 let, nejen že umí číst a počítat, ale leckdy rozumí věcem, kterým ani já nerozumím. Na druhou stranu si nezaváže tkaničky a nenají se, aniž by něco vylil či mu jídlo spadlo na zem. Tabulky už neřeším, užívám si toho, jaký je. Každé dítě je jiné a tím jedinečné.
petra 2 děti
  • 
16.12.2007 19:43:00
nevěřim ani slovo,dětí už jsem viděla dost,ale tohle jsi vážně přehnala
Monika,18 měsíční Terezka
  • 
19.9.2007 13:56:53
Ahoj,
jsem ráda,že nejsme v problému se spaním samy...Terezka se ža do června v noci několkrát budila a dožadovala mateřského mléka,pak jsem kojit přestala a ona si zvykla,od července začátku srpna spala celou noc,žádný problém s uspáváním,nic.jen když bylo vedro,dávali jsme jí v noci napít čaje.V srpnu se něco zvrtlo.V noci se probudí s hysterickým řevem,jako když se něčeho lekne nebo ji začne něco bolet.A řve a řve,uklidní se jen v naší posteli...Nevím, čím to je,zezačátku se mě navíc v naší posteli chytala kolem krku,aby si mě pojistila,že nikam neodejdu.Od té doby je to takhle každou noc,malá začne brečet a my si ji vemzem k sobě,abychom se aspoň trochu vyspali.Už to tuhle vypadalo nadějně,ale po dvou nocích prospaných se vrátila do naší postele.Už jsme docela zoufalá,pořádně se nevyspím,pořád malou hlídám,abych ji nezalehla a tak.Máte někdo podobnou zkušenost?Jak jste to řešili?
7.9.2007 22:16:35
Ahoj holky, neblázněte... nemůžete srovnávat holky a kluky :o)))))))))) Holky jsou vždy o něco napřed, prostě ženské...

Mám doma 2 kluky ten starší už má v listopadu 5 let a ten menší měl teď 18 měs. Oba jsou to šikulové, ale každý na něco jiného. Jsou jako voda a oheň. Např. kopání do balonu... starší syn od malinka balony ignoroval, tutíž ho nebavilo do balonu kopat, hrát fotbal atd. Mladší syn David zase balony od malinka přímo "miluje" a umí už kopat od 15 měs., a dnes si s balonem na hřišti pěkně vyhraje, běhá kope a křičí GOOOOOL....

Prostě každé dítko je jedinečné, některé se naučí např. i barvy rozeznávat ve 2 letech jiné až ve 3 letech... musí ho to hlavně ale BAVÍT, BAVIT, BAVIT... pokud ho to nebaví, nezajímá, tak se to naučít až později.

A už to tu někdo psal, hlavně ať jsou ZDRAVÉ. (staršímu synovi už 8x píchali ucho, tak vím o čem mluvím)...
Páááááááááááááááááááá :o))))))))))))
Hele
  • 
14.8.2007 20:20:28
Tabulky jsou velmi orientační..Můj první syn uměl většinu uvedených věcí tak ve 14měsících..Byl velmi učenlivý,hodný a bezproblémový..Dnes je mu 12let, má problémy se psaním,čtením a všeobecně se soustředěním..Podotýkám,že jsme vyhledali odbornou pomoc a věnujeme se mu...Druhému synovi je 18měsíců,umí říci tak 5 slov(mama,tata, a pod.)neustále něco tropí,pobíhá a sedne si jen vyjímečně..Neustále s ním mluvíme a věnujeme se mu..A výše uvedené tabulce se dost vymyká..Neumí zdaleka tolik věcí,ale to přece nevypovídá nic o tom jaký bude člověk,jak mu půjde učení atd..
Všem maminkám,kterým rostou děti podle tabulky to ze srdce přeji..No a my ostatní si z toho nedělejme hlavu..
  • 
11.8.2007 7:53:42
Pokazde, kdyz se nekde objevime, slysim, jak je ta nase Sara sikovna... No, nemam zadne srovnani, tak jsem mrkla na vycet dovednosti, ktere by mela umet... Bez plen jsme od 15 mesicu, vyuzivame spis prkynko nez nocnik, v noci mame jeste plenu... Sama se naji a napije, ale to take pozoruji jiz drive. Vi presne, co ji mam obleknout - rekne si o tricko, kalhotky, ponozky, teplaky, backory. Kdyz neco chce tak pozada: Mamo, prosim, dej... a podekuje, kdyz to dostane. Z ceho jsem v uzasu je pamet na rikanky: umi rikat: mela babka, ctyri jablka a dedousek jen dve, dej mi babko, jedno jablko, budeme mit stejne... taky jedna, dva, tri (tri ukaze na prstech), ctyri, pet, cos to janku, cos to snedl (umi cele). Zpiva celou pisnicku Prsi, prsi... Neni to zadne nesrozumitelne zpivani, mluvi hezky zretelne, dokonce i spravne intonuje... Sama vyjde i sejde schody. Kdyz se ji zeptam: jak se Sara usmiva, place, vzteka a mraci se - predvede to a moc ji to bavi. Hraje si s panenkou - obleka ji, krmi, chova, vozi v kocarku a houpe v kolebce... Nejsme napred?
 Příspěvky 110 z 62 [Dalších 52 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.