| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezpečí nade vše. Nebo raději ne?

 Příspěvky 110 z 94 [Dalších 84 >>]
marketa
  • 
29.4.2011 22:23:25
s mnohym souhlasim, ALE
dislexii melo dost deti a skoncili ve zvlastni skole, byli to proste blbecci, kteri neumi ani cist ... :-( i kdyz by meli i na vysokou. podobne autiste a dalsi.

preuceni levaci jsou dalsi kapitolka.

takze zas tak ruzove bych si tu minulost nemalovala.
MarkétaP + 4 dcerky
25.4.2011 12:00:19
... společných ...
MarkétaP + 4 dcerky
25.4.2011 11:55:03
No, každopádně většina záležitostí v tom mailu se týká dětí starších (helmy, lezení po stromechl, pití se zpolečných lahví atd). Mimin se týká snad jen první bod.
Elíláma
24.4.2011 23:22:35
Markéta, ne, jo? Náš 11m se teď učí padat hlavou na zem, 3x se nám dusil - nijak tedy do modra, ale stejně (pokaždé byl pod dohledem, 2x jídlem, 1x malinkým odkudsi spadlým igelitkem, ani jsem si nevšimla, že ho na koberci našel!), venku pase trávu, doma hledá kabely, otevírá skřínky, ze schodů by asi radostí skočil, teprve poslední týden dva začínáme vidět znaky citu pro opatrnost. Byt teda až na chemii a elektřinu a připevnění nábytku nechráním, radši pořád dohlížím.

Samo jde především o nemoci, co se do statistiky promítají, ale to jde ruku v ruce. Mail byl o nostalgii na poezii 60. až 80 let a dětství, že všichni zdravě a šťastně přežili.
MarkétaP + 4 dcerky
24.4.2011 23:14:59
No, kojeneckou úmrtnost bych do toho zrovna netahala, ta je do roka věku, to dětem až tolik zásadních úrazů nehrozí, ta je ovlivněná spíš úrovní diagnostiky a léčby různách nemocí. Daleko zajímavější by v tomhle ohledu byla úmrtnost např. 1-5 let, případně 6-12 let.
Elíláma
24.4.2011 23:08:42
Ecim. ~g~~g~~g~~g~
Přesně takhle mě ten mail nakrknul, vyhledala jsem si statistiky kojenecké úmrtnosti a vypovídá to za vše ~;)

http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/kojenecka_umrtnost

od 80 let o 12 %. V 60( letech ještě mnohem vyšší...)
Elíláma
24.4.2011 22:32:57
Vlaďko, kolegyni umřelo 8 měsíční ZDRAVÉ dítě na SIDS, našla ho až modré a tuhé a studené. Vidí je před očima dodnes. Když nic jiného, tak aspoň tohle se mi s monitorem nestane. I když umřelo by asi stejně, šance resuscitace u SIDS je buď žádná nebo minimální. Ale stejně, když světýlko blikalo, byla jsem klidná, e je malý OK. Když nešel proud, tak prostě monitor nebyl (i když jsem mohla běžet pro baterky) a nezcvokla jsem se. Když jsme tu měli oslavy, chůvička zaručovala, že malého nikdo nevzbudí a já slyším i větší převalení se. 4 první měsíce jsme byli bez ní a báli jsem se i vrznout si nahlas. Pak to byla pohodička. Když došel proud, pootevřeli jsme dveře místo chůvičky a holt byli potišku. Ale... Sláva technice!
Ronjička
24.4.2011 0:24:43
Můj kamarád má syna, kterej ve dvou a půl letech uměl nasekat sekerou třísky do kamen a taky perfektně věděl, že na kamna se nešahá... Kamarád ho okolo nich nechává volně běhat a nepamatuju, že by se malej kdy spálil nebo sek... Takže tak. Plánuju to se svejma dětma dělat úplně stejně.~y~
*Niki*
22.4.2011 19:24:09
K tématu: jsem pro zlatou střední cestu, žádnou z vyjmenovaných věcí doma nemám a nikdy jsem neměla (chůvičky, monitor, helmy, ohrádky, zábrany atd.), nůžky mají děti k dispozici zhruba od roku, s nožem nejlépe manipuluje moje 2,5 letá dcera - možná jsem to chlapce špatně naučila, možná to mají "chlapsky" vrozené :-)

Autorce bych své dítě klidně svěřila, i líné matky hlídají cizí děti ako otříž, protože je jim jasné, že ty děti jsou na to zvyklé, že je stále někdo za nimi a zachraňuje je.

Myslím, že jako není úplně zřejmé, zda byla dřív slepice či vejce, tak si nejsem úplně jistá, zda napřed bylo dítě bez "pudu sebezáchovy" a následně hlídající maminka, či úzkostná a hlídající maminka, vyrobivší dítě "bez pudu sebezáchovy" - na co by mu ten pud byl, když ho vždy někdo zachrání, že ~;)

Jsou situace, kdy cítím silnou úzkost taky, třeba když jedeme autem.
20.4.2011 21:00:13
Starší syn strašně rád ochutnával trávu, ale už byl větší (asi kolem 3 let), takže jsem mu mohla vysvětlit, co je jedlé (jetel, sedmikrásky) a co radši ne (tráva, protože některé druhy jsou mírně jedovaté, ale nevím které~d~) a riziko zadušení u něj nebylo. Pasení mu vydrželo asi rok~t~ Jako mimino ho to nenapadlo, to si nejraději hrál s kolíčky (párkrát ho "kously", ale neodradilo ho to~t~). Je mi blíž volný přístup, i když v okamžiku, kdy mě kamarádi upozornili, že má moje v té době ani ne dvouleté batole v ruce ostrý nůž a chystá se přidat si kousek masíčka (prevít, normálně se masa ani netkne, ale grilované mu zachutnalo), docela jsem se lekla. Zareagovala jsem myslím docela dobře, ale v přístupu k ostrým nožům mu zatím bráním. Staršímu jsem kolem 5 let dovolila zkusmo krájet ostrým nožem, ale pak jsem usoudila, že se musí napřed naučit pořádně jíst příborem a až poté získá právo krájet ostrým nožem~;)
 Příspěvky 110 z 94 [Dalších 84 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.