| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Aby zoubky nebolely…

 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]
Lanyzek
8.5.2013 22:11:19
Syn a dcera (4 a 6) mají dětský elektrický kartáček (teda Philips Sonicare), který hraje melodie, má časovač, takže se po určité době sám vypne a navíc je hrozně hezký :-). Takže u nás už čištění zubů není nutné zlo a to je hlavní... Normálním kartáčkem je to prostě nebavilo, tímhle ano :-)
7.2.2011 21:33:41
Ten zubař mu sám vrtal dvě stoličky a při další návštěvě se hrozně divil, že už má dva zuby spravované!!~a~
Markéta s párkem
  • 
7.2.2011 12:21:41
Dceři v 7 letech objevili kaz - na poslední stoličce. Zubařka nám řekla, že to je časté, protože vzadu se zuby špatně čistí. Mléčný zub by prý nevrtala, ale tohle už je stálý, tak ten musela.
6.2.2011 22:03:02
a zoubky čistíme od malička, žádné sladké nápoje, z lahve nepil nic ani jako miminko, baští jogury, sýry atd. nijak extra nemlsá, lízátka a podobné vůbec. Kojený skoro do dvou let - ovšem pozor - mateřské mléko je sladké, takže noční sosání pro zuby nic moc.
Kamarádka zubařka je z nás na větvi, proč se mu kazí zoubky - závěr - bud je to ovocem (narušuje sklovinu), nebo má přirozeně kyselejší prostředí v ústech a nenadělá se s tím nic......... ~d~
6.2.2011 21:57:54
Tak vážení, posadte se, perla našeho (ted už bývalého) zubaře: do očí mi řekl - na můj jasný dotaz, že kaz na mléčných zubech těm stálým nevadí, ne to vůbec nemá vliv. A že dítěti ve věku 3,5r. nebude vrtat zub, protože do těch 6let by mu snad musel vyvrtat všechny ~q~
Podal to takovým způsobem, že s druhým synem bych tam už ani nešla, protože podle pana odborníka je péče o mléčný chrup naprosto zbytečná!!
Takže to není jen problém rodičů....
6.2.2011 21:16:18
Moje babička si nikdy v životě zuby nečistila (a to myslím vážně, nikdy v životě), když šla do nemocnice, kde i umřela, tak jí tam moje mamka musela koupit kartáček, protože doma žádnej neměla a žádnej kaz ve svých 67i letech neměla. Mě mamka nevedla k čištění zubů, takže jsem začala až v pubertě sama a také nemám kazy. Jen jeden pidi vepředu-bílá miniplomba za 250,-.
5.2.2011 20:27:12
Skoro bych řekla, že lidi, co si zuby míň čistí, je mají zdravější - manžel ve 38 letech 1 plomba (asi před 3 lety), čistíval si dřív zuby nepravidelně; teď už si je čistí minimálně 1x denně a občas používá i mezizubní kartáčky. Já můžu používat mezizubní kartáčky a nitě jak chci, čistím naprosto vždy 2x denně a taky mám minimálně 1 kaz za rok~a~ A nití si ještě zajíždím až do dásní, jinak to neumím~d~
Katjan
4.2.2011 22:27:08
No tady bych podezírala ty fluoridové tablety. Fluor je jed a jeho vliv na omezení kazivosti zubů je poněkud neprokázaný. Sklovinu utvrdí, to ano, ale to ještě neznamená, že se zuby přestanou kazit. Sklovina se pak může například snáze štěpit. Navíc fluoróza taky nic moc estetického. Například v Americe, kde přidávali v některých oblastech od roku 1945 do vody fluor, aby zabránili kazivosti zubů, celý projekt potichu po padesáti letech ukončili, protože nezjistili naprosto žádný pozitivní vliv na zdraví zubů. Já synkovi zásadně čistím tesáčky Welledou nebo Benjamínkem bez fluoru.
4.2.2011 22:24:49
Otec přítele mé sestry má ve svých 70ti letech jednu jedinou plombu. A prý žádnou extra práci si se zuby nedává. Právě ten přítel mé sestry má zuby po něm a jeho dcera po své matce - děs, běs a čistá hrůza ač už neví, co by ještě s těmi zuby měla dělat.
4.2.2011 22:24:46
Otec přítele mé sestry má ve svých 70ti letech jednu jedinou plombu. A prý žádnou extra práci si se zuby nedává. Právě ten přítel mé sestry má zuby po něm a jeho dcera po své matce - děs, běs a čistá hrůza ač už neví, co by ještě s těmi zuby měla dělat.
 Příspěvky 110 z 46 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.