| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tak už se konečně otoč!

 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]
Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10
13.4.2010 8:55:02
Ja jsem rodila sveho prvniho syna prirozene, od 32. tydne byl hlavickou stale nahore a nepohlo s nim nic. Je pravda, ze byl maly, 2,7 kg, ale podle meho nazoru zalezi hodne na postoji matky a jak si veri. Uvadi se, ze prubeh porodu je zalezitost z 90% v "hlavne", tedy psychika. Ja jsem nepochybovala, ze to nezvladnu. Je pravda, ze jsem si vybrala porod ve Vrchlabi, i kdyz jsem na posledni 3 kontrakce musela do polosede, opravdu na 3 kontrakce jsem naseho Ondru vytlacila, vcetne hlavicky. Vrchlabi jsem volila proto, ze mi vsude jinde tvrdili, ze to bude cisarem a s tim jsem se nechtela smirit. Jeste porodnice v Krci zaujima vyckavaci pozici, zda se porod KP nerozbehne sam a pujde prirozene. Druhy syn byl uz hlavickou dolu a to treti uvidime :-). Chtela bych povzbudit vsechny maminky, ktere chteji rodit prirozene KP, at to nevzdavaji, veri si a najdou si porodnici, kde s porody KP maji zkusenosti a neboji se jich!
12.4.2010 21:19:18
Já jsem tlačila dvě hodiny. Celý porod trval 5,5h, dcera měla nakonec 3,60 (předporodní odhad byl něco málo přes 3 kg)a apgar plné skóre. Nebojte se toho.... dobré je trochu předem natrénovat dýchání a tlačení...a bude to OK :-) !!
Jíťa*
12.4.2010 17:43:44
Dobrý den,
starší dcerunka se narodila o 3 týdny dřív, tak mi ji dali na pár dnů do inkubátoru. Nějaké přisávání po porodu se nekonalo. Třetí den jsem šla na odsávačku a teprve pátý den jsem začala kojit a nebyly s tím vůbec žádné problémy. Kojila jsem ji 13 měsíců ~;)
A mladší synek se taky narodil o 3 týdny dřív, koncem pánevním a přirozeně. U obou porodů jsem měla štěstí, protože ty opravdové bolesti, ze kterých člověk leze po zdi, trvaly asi hodinu. Řekla bych, že teprve při druhém porodu jsem poznala skutečné porodní bolesti.
Taky jsem byla za atrakci. Zatímco poprvé mě rodila porodní asistentka a doktor jí jen koukal přes rameno, tak podruhé si mě vzala na starost doktorka za dozoru primáře a ještě přišlo na čučku pár asistentek a sestřiček ~:-D
Obě dětičky měly pod 2.9 kg, takže poslušně šly ven při každém zatlačení ~R^

Gedzitka, Renda *20.3.2005
12.4.2010 17:34:56
tak tohle muzu podepsat. byla jsem na obratu na Obilnim trhu v Brne, ve 38tydnu. Cely zakrok trval cca 10vterin a bylo hotovo - napoprve. Ale je pravda, ze jsem mela male dite (spont. porod v 42.tydnu - 3250g), hodne plodove vody a placentu vzadu.
Mandelánka+2♥
12.4.2010 14:59:38
Tak jak to čtu, tak na obrat bych určitě nešla..!!

Mám mimi KP a byla jsem smířená se sekcí, jak mě na ní připravovala dr. v poradnách..., už kvůli zdraví miminka a všeho kolem (první dítě jsem rodina spontánně).
Dnes mi dr. v poradně v porodce oznámil, že KP se u nich (FTN) rodí běžně "normálně" do 3,8kg miminka, proč císař...?? Tak jsem byla zmatená a zírala na něj..
Tak prý to ještě příště probereme, mám dál cvičit a nebát se...
Haha, milý dr...~4~

Co s tím??~t~~t~
12.4.2010 14:03:08
ahoj, také jsem rodila KP spontánně, strašně jsem chtěla, kvůli kojení atd, ´vybrala si porodnici, kde to umí, porod byl dlouhý, ale moc jsem se na miminko těšila a nebrala to tak... byla vybavena porodním plánem a všemi možnými informacemi...ovšem nástřih byl hrozně velký, nemohla jsem si sednout snad měsíc, problémy s nožičkama a páteří má dítko (6 let) dosud, ovšem to není jisté zda není z polohy jako takové (nebyla hlavou nikdy) než porodem.

samotná II. doba porodní už byla pod Oxytocinem a rychlá,ovšem za manuální pomoci porodníka.. ale druhý porod jsem měla normální a to bylo nesrovnatelné, pořád jsem čekala, kdy přijdou velké bolesti a tak,bych příště raději volila císaře, než rodit dva dny a být pak měsíc k.o.

no a zajímavé je, i když lehce mimo diskusi - že ten velký nástřih po 4 letech byl tak zahojen, že při další porodu jsem nástřih ani natrhnutí neměla;-)) je to asi individuální, a nedá se říct, zda KP je nutně na sekci, ale když to nejde úplně hladce, je to pak taky blbý...

držím všem palce, na uvedené rady nevěřím, sama i mé kámošky se přidaly a neznám nikoho, komu by to pomohlo... prostě když nechce, tak nechce... (mmch. dcerka, co byla KP je teda svéhlavec veliký pořád~t~
11.4.2010 15:08:04
Starší dceru (3440g) jsem rodila hlavičkou napřed a dala mi pěkně zabrat, narodila se 35 hodin po odtoku plodovky a dávala jsem se do kupy pěkně dlouho. Ta mladší (3040g) byla KP, obrat jsem odmítla a chtěla jít na císaře, protože jsem se bála komplikací. Ale odtekla mi voda než jsem stihla na SC jít. V porodnici jsem se nechala jednou skvělou dr. přesvědčit, že porodím přirozeně a jsem za to nesmírně ráda. Porod trval jen 13 hodin, zadeček vylezl na 3 zatlačení a hlavička na jediné zatlačení!!! Takže žádné drama se nekonalo:). 2 hodiny po porodu jsem byla naprosto fit. Doktoři z mého porodu byli taky nadšení, prý učebnicový porod KP :)
Dcerka měla sice problémy s kyčlema (Frejkova pěřinka do 5,5 měs.) a má jednu nožičku kratší, ale pravděpodobně by to bylo stejné, i kdybych rodila SC.
Kdybych se měla znova rozhodovat, nic bych neměnila a rodila znovu přirozeně.
Kdo máte miminko KP, nebojte se přirozeného porodu, jak vidíte, dá se to zvládnout a někdy i líp než hlavičkou napřed!
10.4.2010 21:11:08
Malá seděla na všech UTZ "na zadku", obrat jsem po tom, co jsem si přečetla a vyslechla několik osobních zkušeností, odmítla. Vzhledem k vysokému riziku pro dítě při přirozeném porodu koncem pánevním, jsem byla rozhodnuta pro císaře, což na pokrokovém pracovišti Obilní trh tvrdě odmítli - chtěli mi porod vyvolávat tři týdny před termínem (aby už malá víc nevyrostla) a vykládali mi, jak u císaře můžu umřít a že i přirozený porod s největší pravděpodostní tím císařem (který tak strašně chci) skončí. Prodejci herbalife hadra. Tak jsem šla jinam, plánovaný císař proběhl bez problémů a přitomná dětské lékařka konstatovala, že by se z pohledu dětí měly všechny "obrácené" rodit cisářem. Kojení kromě "nastřelených" prsou v pohodě, kojila jsem do roku a čtvrt. Kdyby se dceři něco stalo (jakože to riziko u přirozeného porodu bylo), jen kvůli tomu, že já chci rodit přirozeně, tak bych si to asi nikdy neodpustila.
10.4.2010 19:17:25
Taky jsem rodila koncem pánevním přirozeně a docela rychle. Po odtoku plodovky byla za 3,5 hodinky Evička na světě. Stačilo 3x zatlačit a bylo to... Moje dcerka se ne a ne otočit a čisař jsem nechtěla. První zážitek pro mého muže, který byl u porodu - Evičce vylezl zadeček a počůrala doktora :-). Má teď ale problémy s nožkama ( Evičce je 5 let). A těžko říct, jestli je to způsobeno přirozeným porodem nebo ne... Já mám taky vrozenou vadu kyčlí a tak je to možná dědičné. Ale jnak je to zdravá a spokojená hočička. Můj druhý porod byl po 13 měsících. Máme chlapečka a ten už byl obrácený hlavičkou dolů, takže pohodička...
Přeju všem maminkám zdravé a spokojené miminka!
8.4.2010 18:39:03
nečetla jsem diskuzi, ale já měla všechny tři děti koncem pánevním a první jsem přivedla na svět císařským řezem , a ty dva jsem rodila KP a mohu říci že jsem tenkrát prohlopila, měla jsem taky rodit a né se nechat řezat , po čísaři jsem se nemohla týden hnout a 4 týdny nic moc dělat. Po poporodech KP , jsem se za dvě hodiny zvedla a byla jsem v pořádku. A hlavně mi děti hned přiložily a nechali je semnou
 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.