| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maturitní ples

 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]
Jary
  • 
21.3.2010 10:26:28
O tom to není, znám dost lidí, kteří tanečníma prošli a o základech slušného chování netuší zhola nic, desetileté děcko dobře vedené je strčí do kapsy i s daleko složitějšíma věcma. Ono v těch tanečních té etikety mnoho nebylo.
Taky nebylo v mém příspěvku zmíněno, aby tam dcera nechodila, jen že prostě pro někoho to fakt není, když má jiný naturel. Obzory jistě neškodí mít širší, ale nemá cenu někoho lámat, a čím víc se tlačí na pilu... Třeba dcerka nakonec sama za maminkou ještě přijde.
Znám taky dost lidí, kteří do tanečních chodili a valčík na 3 prostě nedopočítají ani náhodou - u chlapa dost blbý, ale všichni prostě nemají hudební sluch a pohybové nadání a když umí jiné věci...
On má každý ten životní styl jinak, a mnoho lidí se s tancem fakt nepotká, takže z toho netřeba dělat vědu.
20.3.2010 23:16:05
Ha! koukám, že jsem si to vztáhla nějak blbě~t~ nu co, schovám si to, třeba jednou bude článek na vhodné téma~t~
20.3.2010 23:14:40
Až na to, že tam běžný člověk přijde k několika málo základním kamenům slušného chování, které se v domácnostech obvykle nevyskytují, taneční nejsou jen o tanci, ale o tom všem dohromady (kromě toho piva, na které se chodí potom, nebo občas místo toho). Pokud to dotyčnou dceru nechytne, dobře, ale dostane základ a ještě se velmi pravděpodobně bude dobře bavit, pokud maminka nebude na všech hodinách. Kromě toho je pak veselé pozorovat lidi, co v tanečních nebyli, jak se tváří, když na to přijde řeč...~t~
jary
  • 
20.3.2010 9:41:32
Tak se jí hlavně nesnaž vnutit hloupou myšlenku, že tanec je strašně důležitej pro život, pže není a těch pár slavností, kde se vyskytuje, přežije i bez něj, v nízké kvalitě, nebo ho tam mít nemusí. Zapomeň na projektované rodičovské ambice, určitě má Tvá dcera mmnoho jiných předností. Pokud např. leze po skalách, bádá v laboratořích, a není to vůbec Tvůj čaj, tak to ani nevidíš. Prostě vždycky se to nadání nebo pnutí k něčemu, nedědí, tak se na to vykašli.
jary
  • 
20.3.2010 9:37:13
A proto naše školství vypadá, jak vypadá, když se tam cpou zamindrákovaný slepice.
stará Marie
19.3.2010 21:41:34
Monty, ale ti, kdo připouštějí, že jim vzdělání dětí není fuk, přeci taky nestojí s bičem. jen se snaží dítě nějak povzbudit, probudit, motivovat... například upozorněním, že nebude-li psát lépe úkoly, bude z něj třeba ten kopáč. Dle mého je to celkem drsný psychická tlak, který naprosto nesvědčí tom, že by ti to bylo fuk. Pokud by bylo, taková poznámka tě ani nenapadne, natož abys ji vyslovila.

Mi tedy vzdělání dětí připadá veeeelmi důležité, přesto jsem se o jejich úkoly nikdy nestarala, natož abych měla takovéhle zničující poznámky (na prvním stupni). Teď co jsou starší, samozřejmě diskutujeme o tom, co je v jejich možnostech, na co mají hlavičky, a jaké perspektivy se jim (ne)otevírají v případě, že jich díky lenosti či podcenění věci nevyužijí naplno.
19.3.2010 11:01:11
Moc hezké... zasmála jsem se. :-)~:-D
Magnolya
  • 
19.3.2010 7:02:33
... si takhle po ránu přečíst něco hřejivého :-) Se mnou tančil taťka, mamka měla smůlu. Brácha sice maturitu má, ale nějak si nevybavuji ples. A tak ani nevím, zda ji to mrzí, možná ne. Brácha do tanečních nechodil :-)
18.3.2010 22:08:41
Binturong,
neumím se učit, protože jsem to nikdy nepotřebovala - mám něco jako fotografickou paměť. ~;) Nikdy jsem se neučila, básničku si jednou přečtu a umím ji (prakticky navždy - dodnes mám v hlavě spousta kravin vč. básničky, co jsem se učila na besídku v MŠ), když jsem potřebovala něco umět aspoň na trojku, ofotila jsem si v hlavě stránku z učebnice, když mi to bylo jedno, okecala jsem to. Kombinace vynikající paměti, nadprůměrnýho IQ a naprostýho nedostatku ambicí je prostě... vražedná. ~;)
Binturongg
18.3.2010 21:14:46
Přístup ke vzdělávání mám takový, že mi "píčelka", resp. tehdy "souška čelka" předpověděla kariéru baličky mlíka v Laktosu.
Dodnes SE neumím učit, ale sebechvalně musím říct, že umím učit a strašně lituju toho, že jsem tu babiznu o rok minula - seděly bychom spolu v kabinetě.
Ale protože nejsem studijní typ, studovala jsem poněkud déle a nastoupila na rodnou základku pozdě ~t~
 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.