| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chystáme se k zápisu

 Příspěvky 110 z 99 [Dalších 89 >>]
8.2.2010 15:19:25
Federiko, moc díky, to jsem ráda...
8.2.2010 15:14:43
Ne,nebude,Stáňo..I děti s odkladem musí přijít k zápisu znovu, nepočítají s vámi automaticky...
8.2.2010 14:51:56
Lassie, u nás totéž, oba kluci jsou červencoví, staršímu odklad dávám.

A nevíte čirou náhodou někdo, jestli hraje nějakou roli fakt, kam jsme se zapsali? Nejsem ještě rozhodnutá, mám ve hře školy dvě...NEbude pak nějaký problém, pokud půjde do jiné?
8.2.2010 14:41:34
Blanimour,
tohle je fakt individuální.Já jsem spíš pro odklady, právě díky tomu současnému trendu , ale myslím,že i odklad dokáže ublížit.
Za pár let budu vědět víc. Mám dva kluky, jeden květnovej, odklad jsem mu dala,nelituju, je ADHD, nesoustředil se...Druhej syn je srpnovej, je mu pět a po dlooooouuuuuhém uvažovaání,rozvažování do školy jde.
Lassie66
8.2.2010 13:43:49
Blanimoure, díky za tvůj příspěvek. Mám obě děti letní, syn je až konec srpna, takže to taky budu v budoucnu řešit.
8.2.2010 13:05:31
Neznám sice nikoho, kdo by dával dítě do školy o rok dříve, ale spíš bych ti radila to nedělat. Moje kamarádka kdysi řešila, jestli vyjednat synovi odklad, a já jí to rozmlouvala - byl to normální, chytrý kluk bez jakýchkoliv problémů, tak mi to přišlo zbytečné. Ona mne poslechla a dala ho v šesti letech (je květnový). Bohužel jsem však nepočítala s tím, že ve své třídě bude jediný bez odkladu - mají ho tam opravdu úplně všechny děti, takže některé jsou skoro o rok a půl starší než on. Výsledek je tedy takový, že dost trpí. Je ze všech nejmenší, nemá kamarády, dokonce řešili problémy se šikanou... Navíc, i když je opravdu chytrý, měl s některými věcmi potíže - třeba při psaní byl ve srovnání s o rok staršími dětmi zákonitě pomalejší. Teď je ve 4. třídě a ještě se to nesrovnalo. Že jsem tehdy nedržela hubu!
A teď si uvědom, že tvoje dcera bude oproti velké části dětí překonávat dvouletý rozdíl! Mojí holčičce bude pět za pár dnů a už teď je mi jasné, že se asi ve škole bude možná nudit (číst už začíná, je schopná napsat velkými písmeny jednoduchá slova...). Ale představa, že bych tomu patnáctikilovému drobečkovi za půl roku zavěsila na záda těžkou školní tašku... To fakt ne!
3.2.2010 23:33:42
Nevim, jestli je to zrovna k tematu, ale chtela bych popsat povinnou skolni dochazku na Tenerife, kde ziji se 4letymi dvojcaty. Tady zacina prakticky povinna skolni dochazka ve 3 letech (deti narozene od 1.ledna do 31. prosince, tzn. nektere nastupuji do ^skoly^ prakticky ve 2 letech). V jednom arealu zakladni skoly jsou deti od 3 - 6 let (tzv. detske vzdelavani) spolecne s detmi 6 - 11 let (prvni stupen ZS). Deti maji denne hodiny pavidelne vyuky - napr. 4 lete maji 3x tydne anglictinu, 2x tydne informatiku, 3x tydne etiku, 2x tydne telesnou vychovu. Na tyto odborne predmety maji specializovane ucitele. Jejich tridni ucitelka je ma na jazyk, matiku a vytvarku. Ted uz umi vsechny deti abecedu (muj syn dokonce nazpamet), pocitaji do 100 (to ne vsichni, ale prevazna cast tridy), resi jednoduche priklady, kazdy vikend vypracovavame domaci ukol (vetsinoi se musi naucit basnicku o 2 slokach, nakreslit obrazek o obsahu basnicky, dostavame pohadkovou knizku, kterou nekolikrat cteme a deti musi znat obsah, jindy piseme cislovky nebo pismena.....), obe deti ctou jednoduche vety napsane velkymi pismeny.....Takze do klasicke prvni tridy prechazeji automaticky vsichi spolecne z predskolni pripravy - bez stresu, bez zapisu, bez odkladu.... Primo v arealu skoly je psycholog a logopedka, kteri sleduji deti od 3 let a v pripade potreby je sleduji a pomahaji az do tech 11 let, kdy opousti 1. stupen. Takze tady to funguje takhle a zatim neznam nikoho, kdo by s timhle zpusobem vzdelavani mel problem. Vsechny zdravim.
SaruskaD
2.2.2010 23:24:44
Moje známá dala synka do školy dříve. Šel do školy v 5,5 letech. Uměl už číst a psát tiskacím. Trochu jsem se divila, protože jinak mi přišel na školu nezralý - sociálně. Ale to tyhle děti prý mívají. Měl nějaké problémy v kolektivu už ve školce, nicméně lékaři dřívější docházku do ZŠ doporučili. Co se týká učení, je všechno v pohodě, ale měli ve škole takový incident s nějakým chlapcem, který k nim nastoupil z jiné školy - problémový. A synka té mojí známé si vzal za terč, takže opět problémy. Minulý týden jsme měli v MŠ takovou schůzku - rodiče předškoláků, učitelky MŠ, psycholožka a učitelka ze ZŠ budoucích prvňáků. Semlelo se všechno možné, ale ani psycholožka ani učitelky ten dřívější nástup do ZŠ (v 5 letech) příliš nedoporučovaly. Tak nevim ...
SaruskaD
2.2.2010 23:10:47
Já teda na PPP nevzpomínám moc ráda. Pravda, už je to nějaký pátek, co jsem tam byla se synem, asi tak 17-18 let ~t~, nebyl to zrovna příjemný zážitek. Pro synka pohoda - dostal bonbony, hrál si s kostkama, cosi asi maloval (nejspíš nějaké potrubí~z~). Ale mě psycholožka doslova odrovnala hned zpočátku, když nechala synka hrábnout do pytlíku s bonbony, aby si vybral (zřejmě zkoumala, zda je pravoruký či levoruký). On si tam hrábl a už ani nevím, jakou rukou, ale ta osoba se na mě vzápětí osopila - a to dost ostře - proč se snažím o to, aby byl syn levák??!! Čuměla jsem na ni jako blázen. Vyrazila mi dech, protože pravou a levou ruku jsme FAKT doma vůbec neřešili. Měli jsme zcela jiné problémy než tyto a už vůbec nevím, proč bych měla cpát klukovi lžici a tužku do levé ruky!! ~o~ Je známo, že děti v předškolním věku bývají ještě nevyhranění a klidně malují chvíli pravou rukou a když je začne ruka bolet, přehodí tužku do levé. Měla jsem spolužáka, který psal pravou rukou a kreslil levou ... ~z~ . Notabene když se podívám na biologického otce mého klučiny, tak vidím chlapa, co píše pravou rukou, ale příbor drží opačně - krájí maso levou rukou a jako fotbalista je levonohý. Tolik můj - pro mne dodnes - traumatizující zážitek z PPP.~3~
SaruskaD
2.2.2010 22:52:55
Neměli by rýt, ale rejou!! Moje tchyně např. před časem kategoricky prohlásila, že naše dcera půjde po 5. třídě na gympl!! Dceři bylo před 2 týdny šest let a jdeme k zápisu příští týden ... ~t~
 Příspěvky 110 z 99 [Dalších 89 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.