| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se žije maminkám v zahraničí

 Příspěvky 110 z 454 [Dalších 444 >>]
Tulka
16.9.2009 9:35:23
to doufej,doufej,já si taky myslím,že jsem jedinečná~m~
Kimmy, 2 deti
  • 
16.9.2009 9:25:44
a ja stejne tak doufam, ze vetsina jich neni ani jako ty ....
Tulka
16.9.2009 9:12:11
Kimmy,jsem ráda,že tě taky něco potěší a ještě radši jsem,že žen jako ty,není u nás většina~2~.
Kimmy, 2 deti
  • 
16.9.2009 9:07:59
e-Lisko - jeste k tvemu predchozimu prispevku - tvoje srovnani

stedry a dlouholety RP a dalsi uzasne davky prijdou asi jako kdyz rodina, ktera je na pokraji exekuce, odjizdi na dovolenou k mori, protoze je to prece zdrave! - je naprosto fantasticke!!!! Zrejme si ho v budoucnosti s dovolenim vypujcim - mne to nenapadlo.

Ja myslim, ze proste dokud nebudes mit reseni pro kazdou nizkoprijmovou zenu v kazde vesnici v CR, tak Lassie nepresvedcis - a pokud bys nenabidla zachovani RP kazde zene, jejiz dite neni zrale na jesle ci skolku - tak Stanu taky ne...

Nicmene ti za tva slova moc dekuju - jsi dalsi priklad, ze ne vsichni v CR maji panickou hruzu ze zkraceni RP a ne vsichni povazuji za barbarstvi dat dite do jesli - coz je pro mne potesujici. Skoda, ze zen jako ty, neni v CR vetsina.
Kimmy, 2 deti
  • 
16.9.2009 8:57:43
e-Lisko - tebe tu bylo potreba jako sul - zena, ktera zije v regioni a ma mnohonasobne zkusenosti, ze to jde... Ze to nemuze jit uplne pro kazdou matku idealne je vetsine lidi jasne, ale nekteri to proste povazuji za neprekonatelny problem v jehoz jmene se pak musi svezt i ti ostatni.... Proste kdyz je neco narocne, tak je asi lepsi se do toho nepoustet vubec a zachovat status quo.

Jestlize jsi delala takove studie, pak predpokladam, ze do te situace vidis - kdyz uz i tvuj zaver je

pokud by se vytvorila funkcnejsi a pruznejsi sit pece o velmi male deti (firemni skolky ci jesle, denni matky) nebo zamestnavatele (a hlavne stat formou danovych ulev) vice podporovali praci z domova ci praci na castecny uvazek (treba ve forme sdileni uvazku), verim, ze moznosti by byly mnohem lepsi. Na druhou stranu, pokud je system nastaven na dlouhodobe vyplaceni RP, opravdu neexistuje tlak na zmenu.

a presto to urcita skupina uzivatelek odmita - tak myslim, ze stejne jako ja pochopeni nenajdes. Ale diky moc - kdybys nahodou mela nejake publikovane udaje nebo celkovou studii - moc rada bych si pocetla.
Kimmy, 2 deti
  • 
16.9.2009 8:50:40
Grainne:

stát na pokraji bankrotu, dle ekonomů to není tak žhavé a hned tak nebude. - podle jakych ekonomu? Muzes dat nejaky odkaz?

Ty mas pocit, ze setrit se ma zacit az na pokraji bankrotu - ze driv to neni rozumne? Ze nejvyssi dluh v historii je prkotina?

Potom ovšem nechápu velkorysý přídavek zdr. sestrám - když na to tak není, ne že bych jim to nepřála.

tak podle tebe je dulezitejsi platit zdravym praceschopnym matkam za to, aby byly doma - a nepridat podhodnocenym pracujicim zenam?
Kimmy, 2 deti
  • 
16.9.2009 8:47:52
Grainne - protoze ja nepovazuju za nutne, aby stat matkam platil tri roky RP a jeste castecne uvazky a jeste dalsi prispevky - aniz by matky ustoupily byt jen o pid

kdyz se lidi chteji dohodnout - vetsinou kazdy neco nabidne - jenom brat a jeste natahovat ruku, jak chci vic - to je prilis jednoduche...
15.9.2009 20:18:42
e-liško taky tomu rozumím a pokud se zadaří a půjde to utáhnout, ráda bych ten poloviční.
Grainne
15.9.2009 19:46:45
Co takhle bít se za možnosti matek tříleťáčků - zkrácené úvazky + firemní školky + příspěvek třeba prarodičům na péči...........
Grainne
15.9.2009 19:45:11
e Liško, co bylo třeba, jsem už napsala, ale jen pro tvůj klid - stát na pokraji bankrotu, dle ekonomů to není tak žhavé a hned tak nebude.
Zatím to považuju za legitimní předvolební heslo ODS a TOP09 jakožto stran tvářících se, že směřují doprava, protože strach z KSČM už poněkud oprchal.
Potom ovšem nechápu velkorysý přídavek zdr. sestrám - když na to tak není, ne že bych jim to nepřála.
Navíc se obávám, že zkrácení RD to bohužel nevytrhne, stačí, aby zase krachla jakási banka v júesej a jsme v p...li.~t~
 Příspěvky 110 z 454 [Dalších 444 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.