| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Náš Kubánek a jeho trápení

 Příspěvky 110 z 125 [Dalších 115 >>]
Šárka, Zuzka 3r, pupík Jindra
  • 
28.8.2009 18:49:58
Dobrý den,
to je jak kdybych ten článek psala já. Dcera byla donošená, vše v poho, ale už druhý týden zvracení,stolice tak 6x denně a ekzem, který také dětská označila : "to se jenom čistí, to jste něco snědla...to vaše mlíko jí asi víc projímá...takže jsem si všechna vyšetření zajistila sama, malá má alergii na mlíko, lepek a vejce, ale musím říct, že čím je starší tím se to výrazně lepší, kupujeme v Bioobchodě, navíc chleba ani jogurty jí moc nechutnaj, občas si cucne kefíru a dobrý, neosype se ani po lučině- zdá se že jí zakysaný výrobky moc nevaděj. Pije stále Nutrilon alergy care + jí z něj dělám bezlepkové kaše. Má ráda luštěniny a zeleninu, snáší a chutnaj jí lískový ořechy a mandle, tak má o vápník postaráno ( vlašáky jí vadí)Hlavně vytrvejte, bylo mi alergoložkou řečeno, že tyto alergie většinou do 5 let mizí a musím říct, že čím je Zuzka starší, tím je to opravdu lepší i ekzem, ale jídla s Ečkama, čokoládu a citrusy asi nebude moct nikdy, ale ono není stejně o co stát. Co se týče mastí, vyzkoušeli jsme toho fakt hodně a nejvíc se osvědčila Bioderma atoderm PP antirecidive, konopná kosmetika Cutis help a měsíčková indulona na denní promaz - mažeme stále, do koupele Balneum hermal (Zuzka má ekzem pouze suchý) Taky výrazně pomohl 14ti denní pobyt u moře.Používáme i kortikoidy, osvědčilo se mi při výskytu ekzemu ihned namazat tak 2 dny a hojně promazávat mastma. Dřív jsme nechtěli používat kortikoidy, ale malá se vždy tak rozškrábala, že to bylo horší a léčba delší než tento postup.Teď se nám má každým dnem narodit chlapeček a budu muset při kojení držet dietu, aby se nealergizoval, tak to snad vyjde a nebudu zažívat to psycho jako s dcerou. Přeju pevné nervy a ať se to lepší!!!
25.8.2009 19:02:14
Zdravím a ráda bych se podělila o svoji zkušenost s atop.ekzémem.Léčila jsem se s ním 20let.Akupunktura, homeopatie, léčitelé, kortikoidy...A pak jsem narazila na PARACELSIUM v Praze.Je to lékařské zařízení, kde používají autovakcíny.Ekzém jsem měla v začátku léčby všude, kromě dlaní a nohou od kolen dolů.Brzy se začal zlepšovat a po asi třech nebo čtyřech letech zmizel úplně a jsem bez něj už možná 7 let.Stránky Paracelsia najdete na netu.Zařízení je soukromé a pojišťovny na léčbu nepřispívají.Není to levné, ale ani ne nedostupné.Přeju opravdu hodně štěstí v boji s tímhle nepříjemným onemoněním.
24.8.2009 21:02:30
Taky kojím, Magdě je už 2,5roku :-) nějak nám to oběma svědčí.

Jak se máš, jak dopadl potní test a jak se mají kluci? :-)
g
  • 
24.8.2009 19:55:16
Pokud školka nebo školka vlastní obědy neakceptuje, tak jedná protiprávně. Přímo od hygienika vím, že právní úprava tomu rozhodně nebrání. Také je možné po školní jídelně požadovat, aby vařili speciální jídlo a domáhat se toho klidně i soudně.
Drima
24.8.2009 17:23:42
Ahoj, dívala ses na www.postizenedeti.cz? Píše tam spousta maminek, jejichž děti mají nejrůznější problémy, o alergiích je toho tam taky hodně, snad najdeš inspiraci. S Kubíčkem držím palce, dá se toho dělat moc!
24.8.2009 16:07:44
Velký pozor všichni alergici na BKM na ten Vajahit!!!!

Obsahuje sojovou bílkovinu a také syrovátku!!!!! Absolutně proto nevhodný pro BKM alergika. Vejce nahradíte snadno i jinak- 1vejce = 1 vrchovatá lžíce kukuř.škrobu.

Ještě se chci zmínit o podobnosti bílkovin kozího a kravského mléka, mnohdy proto BKM alergikům vadí též kozí produkty, popř.alergie časem naskočí také na kozí mléko a výrobky z něj. Stejné je to se sojou, která se také BKM alergikům z tohoto sůvodu nedoporučuje.



24.8.2009 15:33:03
Byla bych vděčná za každý recept a radu,my máme alergií více na prach pyly,roztoče atd...ovoce nmu také nesedí,kyselé atdale ještě zjištuji co dál...děkuji předem
24.8.2009 15:25:43
tak to já kojím stále a nedaří se mi přejít na jiné mlíčko,zatím do dneška jsem to neřešila,ale já mám zdr. potíže a dr.mě přemlouvá at skončím samama nevím jak na to??Ale jednou to stejně bude muset přijít:-(Vidím,že v tom opravdu nejsem sama ,děkuji za všechny názory...jojo a ten lepek nám potvrdili později:-)
Borny
24.8.2009 14:05:31
Jo a zkuste se kouknout na tyhle stránky:
http://karotkarecepty.webnode.cz/
Borny
24.8.2009 14:01:45
Malý měl má jen alergii (konkrétně atopický ekzém) na mléko, vajíčka, oříšky, citrusy a ryby, nyní ve třech letech se to eliminovalo a zbyla nám jen alergie na vajíčka.
Měl ten nejhorší typ atopického ekzému - už ve třech měsících měl celé tělo pokryté střídavě vyrážkou a strupy které mu trochu mokvali a krváceli. Nakonec nám pomohla primářka kožního oddělení - nějakou dobu jsme mu mazali kortikoidy a zlepšilo se to, pak nám řekla ať malýho sprchujeme jen dvakrát týdně (nekoupat) a používáme jen vodu ev. nějaký vyzkoušený přípravek (u nás Sebamed extra soft z lékárny) a jednou denně ho mažeme obyčejnou modrou indulonou. Zabralo to a po třech měsících jsme měli po problémech. Občas máme zase ekzém ale jen maličký většinou na zadečku.
K těm náhražkám :
místo klasické mouky jsme dávali kukuřičnou (a také v domácí pekárně),
místo sušenek kukuřičné křupky bez příchutě (těmi jsme začínali),
místo vajíček tzv. vajahit
místo klasického kravského mléka jsme zkusili kozí a vyšlo to (začali jsme kozíma jogurtama a mléko jsme přidávali při vaření a časem jsme ho začali dávat i jako kakao).

Nicméně je fakt, že ze začátku jsem v kuchyni trávila spoustu času a taky v obchodech čtením složení každé potraviny. No a nakonec jsme začali nakupovat v bio potravinách a zdravé výživě (prodraží se to, ale v tomto případě to jinak nešlo a navíc tam mají většinu těch "náhražek".
Jo a pokud jde o ty rohlíky, nevím jak je to s moukou, ale vím určitě, že nám v pekařství řekli, že je mažou slabým roztokem z vajec, takže mi je do dnes nejíme.
Přeju pevný nervy a musíte být fakt důsledná a vše kontrolovat aby bylo mrňousovi líp.
 Příspěvky 110 z 125 [Dalších 115 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.