| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod – největší zážitek v životě?

 Příspěvky 110 z 101 [Dalších 91 >>]
Jitka
  • 
24.5.2009 21:51:41
Leňo,
mám 1. typ a měla jsem po porodu dlouhé a silné hypoglykémie. Proto to časté měření.
Léňa
  • 
4.4.2009 23:59:15
každý prožívá těhotenství a porod jinak a to samé i pocity po porodu jsou u každého asi jiné.Alespoň co vím od kamarádek, které děti mají.Já čekám koncem dubna první mimi a mám taky obavy co a jak bude a jak budu reagovat.To nikdo nemůže předem tušit a plánovat.Mám taky těhotenskou cukrovku tak to se mám na co těšit.Nechci, aby mi porod vyvolávali, malej má zatím normální váhu tak se tomu budu bránit.Myslím si, že nechat tomu volný, přirozený průběh je nejlepší, ale někdy to holt nejde.Taky asi záleží na tom jaký porod kdo má, pokud je dlouhý a komplikovaný tak se nikdo nemůže divit, že pak neskáčete radostí a jediné po čem toužíte je odpočinek.A když by mě pak někdo budil každou hodinu, což mi připadá dost divný a nikdy jsem to neslyšela tak bych asi byla nepříčetná.Ale určitě se to srovná a budete v pohodě.
kili
  • 
15.3.2009 23:06:25
naprosto přesně
Eva
  • 
15.3.2009 23:02:50
Taky jsem to cítila podobně. Mám děti ve věku 17, 13 a 2 roky. První dva porody klasické, ale žádná euforie, kterou vidíme v televizi u rodiček se nedostavila. Až během následujících několika dní. Poslední porod byl císařem a pocity stejné. Svě děti miluji a vy také, to je hlavní.
  • 
15.3.2009 17:26:57
Byla jsem víc, než týden před termínem porodu hospúitalizovaná na odd. rizikového těh. pro špatný monitor a proto, že jsem v těhu trpěla na vysoký tlak... Takj jsem byla nedobrovolně v nemocnici a bez svých blízkých. Bylo to pro mě moc těžký. Nakonec mi stejně porod vyvolávali. Kolem 7. a 8. hodiny mi zavedli tabletku. Cítila jsem, že začínají stahy, ale byly tak slabé... Po asi 3 hodinách mi píchli vak s plodovou vodou. Kontrakce zesílily, ale byly ještě slabé a nepravidelné, proto mě odpoledne dali infúze s oxytocinem. Celou dobu porodu jsem ležela na "koze". Bylo to moc těžký. Za celou dobu porodu jsem mohla jen 2krát na půl hodinky do sprchy... Jinak jsem musela ležet. Nechtěla jsem se otevřít, ačkoli jsem potom měla velmi silné kontrakce a každou chvilku. Otevírali mě i ručně. Martinka měla velmi slabé ozvy a mě klesl nebezpečně tlak. Hrozil císařský řez. Mno a nakonec se martinka narodila v 19:55, ikdyž se jí na svět vůbec nehctělo... Museli mi na břicho doktoři tlačit... Byl to můj první porod a opravdu těžký, ale Martinku jsem milovala od první chvíle, co jsem jí viděla. Prostě jsem ucítila velkou lásku, jakmilem jsem jí viděla... Po porodu to bylko moc těžký, protože jsme se na pokoji vůbec nevyspali... Pokud Martinka nebrečela, tak brrečelo jiné miminko... a opačně. Měla jsem velký problém s kojením... Unavená jsem byla, nervy na dranc... bolest po porodu hrozná, ale Martinka byla, je a bude pro mě vším...
15.3.2009 0:25:55
U prvního syna jsem byla v euforii okamžitě a navždy.Chtěla jsem ho hned k sobě na pokoj,ale pro těžký porod jsem je ukecala až 10h.po porodu,pro mně to byla věčnost.Spal jen u mně v posteli(také přes velké protesty sester),u druhého syna nic, nevím jestli to bylo tím, že jsme chtěli holčičku, nebo 2,5dne na vyvolání a na hekárně a stále nic a nic,ale s ním jsem se musela sžívat. U dcery a dalšího syna jsem byla také v euforii,měla jsem je u sebe hned jak to bylo možné a to 4hod. po porodu a jen u sebe v posteli.Musím,ale podotknout,že jsem po příchodu z porodnice domů měla u všech čtyř stav závratného štěstí, kdy mi ani spánek moc nechyběl.Stačilo mi zdřímnout si vždy 10minut u kojení a to trvalo.5měs.
A to jsem měla děti, které normálně do 6.měs. v postýlce neusnuly,ale jen v náruči a při každém pohybu se probudily.A já se na ně dívala a dívala.
Všechny je moc miluji,ale stále ve mně hlodají výčitky,proč jsem druhého syna nezbož"novala hned na sále.Ale hormony si snámi hrají.
Petra, 20m syn
  • 
12.3.2009 12:20:41
Ivčo, cítím to podobně a pod všechno co jsi napsala, bych se hned podepsala. Synovi je 20 měsíců a stálé hovory o kojení mi děsně ubližují. Patřím bohužel do těch mála procent, které nemohly kojit, a to jsem to zkoušela víc jak půl roku, nakoupila 3 odsávačky, půjčila i nemocniční za velký peníze, korektory a formovače bradavek, suplementor, a nevím co všechno ještě ... syn první 4 měsíce probrečel, skoro jsme nespali a když už spal malý, tak já dávila prsa odsávačkou. Byl to teror pro celou rodinu, málem mě opustil manžel, všichni říkali, už se na to kojení vykašli ... ale já chtěla všem dokázat, že opravdu každá žena může kojit, ale houby, prostě to tak NENÍ. Ano, obrátila jsem se i na LL a přesto, že byli všichni milý a s mou LP jsem v kontaktu stále a je mezi námi již přátelství, prostě ty neustálý slova, to půjde, rozkojíte se plně, tu znějí dodnes. Věřím, že kdybych to zabalila dřív, udělala bych líp!
12.3.2009 0:26:53
Tak přece nejsem sama. To se mi ale ulevilo. Náš syn už má víc než dva roky, ale stejně si naprosto přesně vybavuji, jak jsem 2dny před tím, než se narodil, hystericky brečela, že to dítě vlastně ani nechci a že by bylo lepší, aby si ho někdo vzal. Pak se narodil předčasně, ve 30.tt, přirozeně. Ležela jsem s vytřeštěnýma očima na sále, chlapeček už dávno na JIP, vůbec jsem ho neviděla. Bylo mi to fuk. Pak jsem ho viděla druhý den a dostala jsem hrozný strach, ale pořád to nebyla láska. Připadal mi cizí, i když byl tak maličký a ztracený. Milovat jsem ho začal mnohem později, teprve až jsme si na sebe zvykli a přišli na to, jak můžeme společně fungovat. Dnes si život bez něj neumím představit, ale na svůj "bezcitný" začátek nikdy nezapomenu. Po přečtění Vašich článků však vím, že nejsem úplný exot. Děkuji.
10.3.2009 22:23:39
Taky jsem se nezblaznila stestim, kdyz jsem porodila :-) Mela jsem radost, ze to mam za sebou - chtela jsem vedet, kolik ten prcek vlastne vazi a divala jsem se na nej a rikala si: tak tohle si ty? :-) Takhle jsem na nej koukala nekolik dni, v noci jsem v porodnici nespala a prohlizela si ho...starala se o nej maximalne, delala vse, co jsem doufala, ze potrebuje, aby bylo udelano a aby mu bylo fajn...ale ta laska, ta silena laska tam proste nebyla.
Prvni noc kdy byl u sestricek jsem byla rada, ze se mohu trochu vyspat (trochu...na pokoji brecela jina miminka), ale mela jsem z toho spatny pocit, ze jsem jako spatna matka, kdyz nebojuju, abych ho mela u sebe.
Asi tak po dvou mesicich jsem si psala do denicku :-) ze ta zamilovanost, ta laska....se proste tak jako kazda jina rodi pomalu, sili se szivanim s tim druhy, s jeho poznavanim......ale s o to vetsi intenzitou :-) Ten pocit totalniho stesti, strachu o malickeho..tu lasku jsem proste citila pozdeji - bylo to presne v tu chvili, kdy jsem ho chovala, to male bezbranne stvoreni a umackala bych ho v tu chvili laskou :-) Ale ty prvni dny, natoz minuty po porodu to tam proste nebylo :-)
10.3.2009 15:43:24
I já jsem měla císeřě.Dnes je málému skoro rok a miluji ho nade vše,ale po operaci jsem byla ráda,že jsem ráda a žádené pocity štěstí a lásky jsem při prvním pohledu na malého také nepocítila.Měla jsem bolesti,nemohla se hýbat a že jsem malého u sebe neměla,mi v tu chvíli vůbec nevadilo.Taky jem lásku pořádně začala cítit a po příchodu domů a je u nás až do teď.Takže NEJSTE JEDINÁ a já to chápu.~;)
 Příspěvky 110 z 101 [Dalších 91 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.