| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V jedné porodnici…

 Příspěvky 110 z 694 [Dalších 684 >>]
klára
  • 
20.9.2009 10:57:57
to bych jako argument brala, pokud by to nebylo zdůvodněno slovy, že se "dneska rodí". kurnik...to tam mají dny, kde se tam nerodí a kdy je to určeno na prohlídky?
Klára
  • 
20.9.2009 10:50:33
tak do takového baráku by mě fakt už nikdo nedostal. rodila bych doma. po prvním porodu jsem k tomu byla odhodlaná a chovat se ke mně takhle, tak mám jasno. než svěřit dítě někomu takovému, to už je menší riziko nechat tomu volný průběh. (tak, a teď si po mně klidně řvěte).
Btw - škoda, že se tu nepíše, jak to nakonec dopadlo.
23.2.2009 16:30:14
myslim si že paní to bylo jedno ta hlavně chtěla co nejdřív v pořádku porodit~:-D
20.2.2009 12:15:07
Arogantní tady přece byla především autorka! Přistoupit k vynucování svých okamžitých "potřeb" bez jakéhokoli respektu k druhým a jejich práci, je skutečně velmi sebestředné a nedospělé. Jako malá holka "já chci a hned teď!".
Navíc mimořádně hysterickým, ale i jízlivým stylem: "kdo se tu nebojí vrchní sestry?". Tak to už snad nemyslí vážně? Ona snad svého nadřízeného nerespektuje??? Kašle na jeho instrukce a dělá si na pracovišti, co se jí zlíbí (a ským se jí zlíbí)??? Co je proboha divného na tom, že ty sestry respektují rozhodnutí své nadřízené???

Kde vy berete tu arogantní jistotu, že jde o pravidla nesmyslná? Jak to víte? Vy do jejich práce a provozu vidíte? Vy VÍTE, že mají všechny sestry vždy čas se komukoli věnovat, kdykoli si kdo bez domluvy přijede??? Takhle bych mohla pokračovat dlouho, ale asi to nemá cenu - je to jen o schopnosti vidět i druhé, nejen SEBE. A kdo to neumí, tomu to žádná diskuse nepřivodí...
onlajnka
18.2.2009 12:02:41
tak na co se tedy organizují?
Stalo se mi před porodem v okresní porodnici, manžel nemohl, šla jsme sama a bohužel jiné rodičky nedošly a místní zřízenec řkl, že mám smůlu, že mi nikdo nic neukáže.
Počkala jsme na návštěvy a šla se zeptat na poporodní na známou, co bylo po porodu CS a sestra se mi omluvila, že mě ten chlap nevzal a ukázala mi aspoň poporodní část.

Takže bych nebyla přesvědčená ani o tom, že vždy o organizované prohlídce má smysl chodit.
Pokud vás nepůjde aspoň pět, tak v této porodnici ne.
18.2.2009 10:51:12
A já si myslím, že to teda nepřehnala. Já rodila 3x ve dvou různých porodnicích, ale tak s nepříjemným personálem jsem se nesetkala a já bych tam rodit teda NEŠLA ani náhodou.Všude jsou setřičky přetížené, mají toho opravdu dost, ale vždy mě bylo vyhověno a mohla jsem se podívat na porodní sálek. Řeklo by se, na co potřebuje vidět potřetí, jak to vypadá, ale měla jsem rodit jinde.Nebyla jsem objednaná, jen jsem si dole zazvonila, unavená setra mě řekla, ať si chvíli počkám a asi po 10 minutách mě skutečně vyzvedla, ukázala pokoj, i předporodní, řekla v kostce zvyklosti, zabralo ji to asi 5-7 minut a já spokojeně odkráčela domů.Měla toho asi taky plný zuby, ale nezabilo ji to a já ji byla za to velmi vděčná.Všude je to o přístupu a když vás odbydou už před porodem, jak to asi vypadá u porodu????!!!!!Renata
Eva
  • 
17.2.2009 16:13:46
Taky souhlasím, vždyť porodnice není veřejný průchod, aby si tam mohl každý chodit, jak se mu zamane! Copak normálně lezete do nemocnice na operační sály, abyste si je prohlídla před případnou operací? Chápu, že fyziologický porod není operace, ale přeci jen se může vyskytnout nějaká komplikace a každopádně by lékaři a sestry měli mít klid na práci a ne provádět nahodilé návštěvy jako realitní kancelář. Já sama před porodem dvojčat viděla porodnice tři, vždy ve skupince a v řádném termínu jimi stanoveném a vnímala jsem tuto možnost jako nadstandard, za niž jsem byla vděčná a ani by mě nenapadlo chodit tam jindy a sama. No ale je to asi o výchově, slušnosti a pokoře. To je vše.
17.2.2009 10:12:43
Hanko, co myslíš, že je vědeckého na tom, že chci rodit tam, kde to znám a cítím se v bezpečí, já bych řekla, že je to právě o tom instinktu, ne o vědeckém přístupu.

MarkétaP + 4 dcerky
17.2.2009 8:49:18
Hanko, myslíš, že laskavost a pochopení uchrání mě a mé dítě od nevhodných zásahů, které můžou zkomplikovat jeho i mé zdraví?
Hanka, 3 děti
  • 
17.2.2009 8:44:48
Každá z nás by chtěla mít příjemný, pohodový porod, kde každý kolem něj skáče jak on zrovna chce. Ale to je utopie a hloupost. Všichni, kteří kolem Vás skáčí jsou jen a jen lidé. Stejní jako Vy. A mají spoustu a spoustu práce, rozhlédněte se kolem kolik se rodí dětí. Nikdo z nás by neměl zapomínat, že lidé mají své problémy, starosti a snažit se být ohleduplní. A to platí jak pro personál porodnice tak i pro Vás. A opravdu nemám pocit, že pohled na porodní pokoj mě ujistí o tom, jestli tady mám rodit či nikoli. O tom to fakt není. Všechno se teď bere strašně vědecky a zapomíná se na srdíčko a šestý smysl. Zkuste darovat úsměv,laskavost a pochopení. Ono se to vrátí, věřte.
 Příspěvky 110 z 694 [Dalších 684 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.