| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zlobíš, půjdeš do dětského koutku!

 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]
14.10.2009 11:45:32
Ano syna dáváme do koutku jelikož ho nákupy nudí a pak samozřejmě je protivný do koutku se vždy moc těší.
Vanda+4
2.1.2009 13:45:35
Detsky koutek jsme vyuzili zatim 4krat. Pritom posledni 2 navstevy byly za poslednich 14 dni, asi budeme vyuzivat casteji, mozna i pri kazdem nakupovani v OC pokud to pro nas bude financne unosne. Nakupovani je pak opravdu mnohem jednodussi.

Poprve sel syn do detskeho koutku ve 2 a pul letech, sam tam chtel jit, hracky a deti ho lakaly. Bylo to na Flore a tam nebyl vek 3 let podminkou, syn vsak v te dobe byl na nas jeste velmi zavisli a tak po chvilce zacal za nami utikat, na te Flore meli bohuzel nizky plot, takze se ho snazil syn prelezt. Sedeli jsme nedaleko, videli jsme to a tak jsme si ho sli hned vyzvednout, proste jsme videli, ze na to neni jeste zraly.

Podruhe byl par dnu po 3. narozeninach. Zase se moc tesil, sam tam chtel. My sli pak nakupovat a asi po pul hodine nam zavolali, ze tam pry fnuka, tak manzel pro nej sel, ale nez tam dosel, tak uz si malej zase hral a chtel tam zustat. Takze tam jeste zustal.

Pak ve 3 letech a kousek zacal syn chodit do skolky a na hlidaci koutky jsme pri nakupovani nejak zapomneli. Ted pred vanocemi jsme vsak byli na velkem nakupu cele siroka rodina, bylo tam vice deti a zlobili. Tak babicka rekla: Kdyz budete zlobit, tak pujdete do koutku. A co nas maly na to? Zacal delat jazykem certa blll blll a rika: Ja uz zlobim, ja uz chci do detskeho koutku! Sel tam a byl tam velmi spokojeny a hodny.

Pred par dny jsme sli zase do jineho OC a jen jsme tam vesli, tak se maly hlasil ze chce do detskeho koutku, moc se tam tesil a byl spokojeny.

Syn tam tedy nechodi za trest, moc se tam tesi, chodi tam rad, ale je pravda, ze pokud by s nami nakupoval, tak by asi velmi zlobil. Takze to je jako prevence proti zlobeni.
Iva
  • 
1.1.2009 17:00:31
Tohle téma mne opravdu velice zajímalo protože pracuji v jednom z takových zařízení. Pracuji tam už sedm let a mám bohaté zkušenosti. Musím přiznat že je opravdu potřeba oboustranné spokojenosti - jinak to nemá cenu - pokud dítě nechce do koutku je to těžké, a pokud má maminka představu že budu s jejím dítěem po celou dobu vedle něj je to také těžké, když jsou v koutku další děti. Musím přiznat že je pořád moc hodných a vzorných rodičů, a to mne těší, kteří náš dětský koutek v nákupním centru Avion v Ostravě navštěvují a dělají tak radost sobě i dětem. Není to jednoduhá práce, asi by si to každý rodič měl jeden den vyzkoušet, ale každopádně mne tato práce baví a má děti moc ráda. Určitě si myslím že maminky které koutek nevyzkoušení dělají chybu. Přeji krásný nový rok ...
Levandulka+3
30.12.2008 1:04:56
Náš 4 a půl letý synek má návštěvu dětského koutku taky moc rád, možná je to tím, že žijeme na vesnici a do obchodních center jezdíme minimálně, takže to bere jako príma zpestření a vždycky se moc těší:-). A to dokonce i do koutku Ikey v rakouském Linci, i když německy vůbec nerozumí (rodičům tam ale dají do ruky telefon a v případě jakéhokoliv problému by nám hned zavolali).
Ivka (kluci 8 a 3 roky)
  • 
28.12.2008 22:08:41
Koutky v OC chápu jako prima pohrání pro děti místo nudného nákupu. Nákupy beru čistě pragmaticky ("zásobovač"), obstarávám je ve všední den dopoledne, kdy je starší syn ve škole a mám s sebou jen malého. Ten byl nadšený z koutku v OC Šestka v Praze 6, ale do dovršení 3 let do něj směl jen s doprovodem (to mi při nákupu nepomohlo). Jakmile mu byly 3 roky, hned při dalším nákupu chtěl "do kuliček". Byla jsem nejistá, byla to jeho první zkušenost s odloučením v cizím prostředí.Navíc mě zarazilo, že "hlídací slečna" se s ním ani nepozdravila, nepřivítala, vše vyřídila jen se mnou. Luky ale hned zaplul do herny, já vyřídila nákup a za hodinu jsem byla zpět. Slečna stále se znuděným výrazem u pultu, Luky spokojený. Víckrát ale do koutku nechtěl. Myslím, že za to může slečna "studený čumák".
Tedy když to shrnu:
-cena příznivá, 30,-/hod
-vybavení pro děti atraktivní
-při problému volají na mobil, člověk se nemusí stresovat, že přeslechne hlášení
ALE NEVÝHODY-škoda škoda, že:
- otvírací doba je až od 10h (na dopolední nákup docela pozdě, musím být v poledne zpět, mít hotový oběd a vyzvedat staršího ze školy)-naopak podle mě zbytečně až do 21h
- je tam velkoplošná TV (nestojím o to, aby 3-leté dítě dřepělo před obrazovkou)
- ne vždy kvalitní personál, spíš jen "dozor"
- do 3 let děti jen s mamkama-leckterý dvouleťák přeci zvládne být hodinu v koutku bez mamky. Naopak nákup s dvouleťákem byl pro mě vždy docela záhul (nevydržel sedět,lítal, vztekal se, v půlce nákupu jsme opouštěli nezaplacený vozík a běželi jsme čůrat...)
Později začal syn chodit na dopoledne(3hod) 2x v týdnu do soukromé školičky a tam je naprosto spokojený, já mezitím zajedu na nákup sama. Je to sice dražší a méně praktické (přejezdy), ale syn je vždy plný dojmů, nosí hromady výkresů a nových písniček, zkrátka vím, že se mu věnují a že ho to obohacuje.
Marico
  • 
28.12.2008 21:27:03
Ahoj, svoji dceru jsem dala poprvé do koutku Když jí bylo asi 2 a tři čtvrtě roku. Měla jít totiž vzáří do školky, ale tři jí byly až pak v říjnu a já jsem se pořád nemohla rozhodnout, jestli je dobře, abych ji do školky dávala. Nabídla jsem jí koutek v Globusu, kolem kterého jsme často chodily na nákupy. Postavila jsem to jako odměnu. Protože je hodně veliká (teď ve čtyřech letech měří 122 cm), neměla jsem problém, že by mi ji tam nevzali. Zkusila jsem to na necelou hodinu, a musím říct, že jsem z toho byla pořádně ve stresu. Pořád jsem při nákupu kontrolovala mobil a poslouchala, jestli mě nevyvolávají. Když jsem se vrátila, malá si v pohodě hrála u stolečku s nějakým chlapečkem. Od té doby koutky milovala a vždycky prosila, aby tam mohla jít. Přestalo se jí tam líbit, když začala doopravdy chodit do školky. První rok se jí ve školce nelíbilo, často tam plakala a nechtěla ani chodit do žádných koutků. Prostě měla "nedostatek maminky". Teď je ve školce druhým rokem, už tam i spí,a to na vlastní žádost!!! A koutky se jí už zase zamlouvají, chce tam chodit , tak to prostě nechávám na ní. Ale nikdy tam nebyla déle než hodinu a půl. Devadesát minut stačí na jakýkoli nákup a nechat ji tam déle by mi přišlo vůči ní nefér.
Dana,dvě holky
  • 
28.12.2008 19:57:41
Děkuji všem za informace!Dana
Lusika, Lucinka+35tt
  • 
27.12.2008 18:18:36
Ahoj, my máme to stejné ve třech letech. Teď posledního půl roku máme novinku - občas usne s tatínkem. Jinak jenom já, babičky jen zároveň se mnou, nebo velmi krátce. Lucinka je taková od 3 měsíce věku. Poradit ti neporadím, nejsi v tom sama a je to těžká situace. Zkusit změnit psycholožku? Lusika.
Lusika, Lucinka+35tt
  • 
27.12.2008 14:52:11
V Tesco Letňany jsme platili 35 za hodinu, ale byli jsme tam s ní.
V něterých mateřských centrech jsou "školičky", kde můžeš "odložit" dítě na pár hodin. Třeba Ymca (vedla Paladia) v pondělí stojí 50 za hodinu. Ve Vysočanech chtějí 350 za dopoledne. Tam se jim dle mé zkušenosti více věnují. Koutky obchoďáků v tomhle hodně zaostávají, "hlídací" tety jsou většinou zaučené studentky apod.

My hodně využíváme k hraní herny mateřských center. Skvělé na špatné počasí. Třeba herna Ymca stojí 50 na celé dopoledne. Jinde to bylo cenově obdobné. Tam ale musí být rodič. Každopádně si dát v klidu kafe v herně, je taky fajn a nemusíš vymýšlet dítěti zábavu, podněty si najdou samy.

Lusika
Lusika, Lucinka+35tt
  • 
26.12.2008 22:47:47
Ahoj,

koutek využívám ke společnému hraní s dcerou v případě nepříznivého počasí. Velmi praktické. Takže mám zkušenost jako pozorovatelka hlídaných dětí asi ze 3 koutků.

"Tety" dávají pouze pozor, aby děti neběhaly, nehlučely a neházely balónky. Takže koutky považuji za místo vhodné pro velmi samostatné děti.

Plačící děti byly utěšovány, ale neřekla bych, že nějak zkušeně/citlivě. Ale možná je to jen náhoda. Kazdopádně svou "citlivou" dceru bych jim svěřit nemohla.

Lusika
 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.