| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Skryté myšlenky podváděného partnera

 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]
h
  • 
15.11.2009 23:16:27
tak to je přesně ten okamžik, kdy to musíš utnout, nebo si zničíš rodinu.
Martin, 18 ženatý
  • 
26.11.2008 12:10:57

Co tady pan Klimeš píše a uvádí i ve své knize je fajn, člověka to hodně poučí a hodně věcí si uvědomí. Na základě těchto poznatků jsem u něho byl jednou na terapii před několika týdny. A můžu vám říct, že jsem byl v šoku a tak rozhozený jeho přístupem ("to mi neříkejte, to mě nezajímá, to nechci slyšet, takto to je a nejinak, já to vím..."), že jsem potřeboval dalších několik dní abych se dal dohromady. Vlastně jsem neměl téměř možnost něco říct, mluvil spíše on, resp.citoval ze své knihy a za to jsem zaplatil za hodinu a půl 1500Kč bez jakékoliv stvrzenky, účtenky... Když jsem byl u kdysi v zimě 2x u jiného psychologa, mluvil jsem převážně já a on mě jen jaksi naváděl, ukazoval cesty a nepřerušoval mě. Tak to jsou moje 2 zkušenosti.
Lenka, dvouletá holčička
  • 
24.9.2008 14:05:22
Ahojky Jani, nejdřív jsem tě odsoudila, ale pak jsem se nad tím zamyslela. Mám za sebou rozvod, a tak se na vše dívám asi jinak. Já po odcizení s manželem (oboustranném) udělala radikální řez, a ač jsem nikoho neměla, ani mu nikdy nebyla nevěrná, i s dcerou jsem od něj odešla. Myslím, že se potácíš v tom, že se nechceš zbavit přece jen určité jistoty, cítíš, že neděláš správně kvůli dětem, ale zároveň si chceš nechat i "vyhlídku" na hezčí život. Nejsi jediná. Ale já bych to nedělala takovýmhle způsobem. Lží se člověk nikam nedostane. Spíš se na něj nabalí, a stejně přijde doba, kdy se s nimi budeš muset vypořádat. Jenom možná už budeš chytřejší, abys to zvládla. A aby ses rozhodla správně.
22.9.2008 14:56:17
;) to jsem se nasmála. Holt, někdy mají rodiče takovou SVOJÍ logiku... ~j~
Dana
  • 
22.9.2008 14:50:23
Tak toto je můj tchán. Minule mi řekl, že kdyby nešetřil, tak nic nemáme, ale zapomněl, že nám taky nic nedal.
Jana, 2 děti
  • 
12.9.2008 10:21:42
No myslím si, že to ani děti ani manžel nepoznají. Moje děti jsou ještě celkem malé a znají ho pouze jako strejdu, který nás občas někam hodí autem nebo se jde s námi projít a tak. Berou ho jenom jako mého kamaráda, stejně tak jako mám plno jiných kamarádek nebo kamarádů. O mém manželovi bych nikdy neřekla, že je to debil nebo blbeček, ale je pravda, že už si ho prostě nevážím. Dělá věci, které dřív nedělal a které se mi vůbec nelíbí, ale on nepřestává a nepřestane (neplatí dluhy, plno času tráví na erotických webech....) A já abych vše zachraňovala. Už na to prostě nemám sílu, myslím, že jsem hezká ženská, muži mi dost nadbíhají tak jsem jednou využila nabídky toho nejsympatičtějšího a vyklubal se z toho vztah. Samozřejmě, že jsem přemýšlela o oznámení všeho a všem, ale postupem času jsem se rozhodla, že to udělám tak jak to dělám. Nechci vystavovat děti novému vztahu, ztráty známého bydlení, kamarádů. Nikdo mi přece nedá jistotu, že mi to s mým milencem vyjde. Vidíme se párkrát do týdne, potřebovala bych s nim žít, abych věděla jaký opravdu je. Těch pár chvil, které strávil se mnou nebo s mými dětmi byly moc a moc fajn, ale to ještě nedává jistotu, že nám to půjde. Ať je můj manžel jakýkoli a ať dělá cokoliv, svoje děti miluje a jsou u něho na prvním místě - to jak se na ně kouká a vidí při tom sebe -takhle se v životě žádný jiný muž na moje děti nepodívá. Nechci to dětem brát. Je to opravdu hodně moc těžké a znovu říkám, kdo nezažil - nepochopí. :(
11.9.2008 22:53:47

Jani, a ty myslíš, že to děti a manžel nepoznají? Tomu nevěř, bohužel. Mezi lidma co spolu žijou a mají k sobě blízko funguje něco jako spojitá nádoba. Můj muž před časem udělal průšvih, který se mu povedlo ututlat. Nešlo o nevěru, ale to je jedno. Já se o tom dozvěděla až o mnoho později, ale když si to vezmu zpátky tak jsem hned poznala že se něco děje a poznaly to i děti. Táta byl zkrátka jinej. A taky je blbý že se děti učí nápodobou, a tak se teď od tebe učí že mlžit, lhát a podvádět je v pořádku. Promiň, že to říkám tak otevřeně. Vím, že když jsi zamilovaná vidíš to jinak, ale vžij se i do svého muže. Já jsem v minulosti zažila být podvedená a největší zlost jsem měla na partnera za to, že ze mě dělal blbce, a že i když o mě nestál tak mi znemožnil najít si někoho, kdo by o mě stál. Jistě mě mrzelo že láska vyprchala, ale to že mi to neřekl mi přišlo mnohem víc nefér.
11.9.2008 12:56:37
jestli to vydíš takhle a myslíš, že to nikomu neubližuje... Tak doufej, že se to manžel jednou nedozví, věř mi, zjistit, že tě nekdo roky podvádí s někým jiným a přitom se na tebe usmívá, miluje se s tebou, chová se jakoby nic... je kruté a nesmírně bolestivé. To potom přestaneš věřit všemu, i sama sobě. Jsem ale opravdu ráda, že to nejsem já, kdo by tohle musel řešit, snad proto jsem od té doby, co jsem s přítelem (12 let) nikdy nic nenechala dojít až do takového konce ...

Já ale vím, že můj přítel to zřejmě nejdřív bral taky takhle, jako ty... ale zapletli se do toho víc, než asi ze začátku chtěli ;(( a ve výsledku to ublížilo všem :(. Jedině snad naše dítě nic nepoznalo, doufám...
Veronika
  • 
11.9.2008 12:05:26
Tak samozřejmě, všechno musí mít svoje mantinely a když se dva partneři domluví na volnějším svazku, musí přijmout veškerou zodpovědnost z toho plynoucí.
Mít mimomanželský sex a kašlat na zodpovědnost je sobectví pro mě třeba už na hranici přijatelnosti.
Stejně tak třeba mimomanželský sex třikrát do týdne:-)

My jsme si prostě s partnerem neslíbili fyzickou věrnost, protože bychom byli založením promiskuitní, nýbrž protože by takový slib byl od obou z nás pokrytecký. Což ale vůbec neznamená, že aktivně vyhledáváme sex jinde. Naše domluva byla učiněna, abychom měli ve vztahu jistotu nějaké pravdy.

Nezaručuje to, že nám vztah vydrží do konce života. Podělat se může kdykoli cokoli. Ale stanovení a respektování pravidel přijatelných pro obě strany chápeme jako jeden z nejdůležitějších prostředků opečovávání vztahu samotného. Aby nám vztah vydržel co nejdéle a vznikalo co nejméně třecích ploch.

Luca
  • 
10.9.2008 23:42:24
Asi tak nějak...
 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.