| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bála jsem se o miminko

 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]
Kočanská
22.7.2008 20:13:46
Ambulantní porod je teoreticky možný kdekoliv. Dle zákonů platných v ČR nesmí nikdo omezovat práva rodičů a tudíž, pokud rodiče projeví zájem odejít se zdravým novorozencem z porodnice co nejdříve po porodu, nikdo jim v tom nesmí bránit. Zmíněných 72 hodin je uvedeno v jakýchsi interních zdravotnických předpisech, které ovšem nejsou na úrovni zákona a tudíž nejsou právně závazné. Více informací je určitě například na webových stránkách APERIO nebo HAM. Bohužel toto je pouze teorie, protože v praxi se rodiče mohou setkat s naprosto hrůzným přístupem - jako například, že na ně lékaři pošlou sociálku nebo že je za doprovodu policie donutí k návratu do porodnice. Je třeba si však uvědomit, že takové jednání lékařů, policie nebo sociálních pracovnic je protiprávní a mohou za ně být následně stíháni.
Podle mě je ambulatní porod super věc a osobně vůbec netoužím být s těmi hodnými sestřičkami v porodnici. Po čem toužím je být doma ve své posteli se svým miminkem s cpát se maminčinou svíčkovou.
10.7.2008 22:00:43
A o tom to je.Právě jste si sama odpověděla.Vy jste měla problémy s těhotenstvím a to je voda na mlýn českobudějovickým porodníkům.Čím více problémová maminka je tím lépe.Proč? Jde o peníze,které jim pojišťovny musí platit.Pokud je maminka bez problémů tak se porod pro nemocnici nevyplácí.Udělejte si takový soukromý průzkum spokojenosti s českobudějovickou porodnicí.Většina spokojených maminek je z řad těch,které leželi na rizikovém odd a jen menšina těch,které jejich péči nepotřebovali.
Jakou mám výtku?Jejich více.Ale snad největší je,že mne rodil nezkušený lékař(chodili mu tam radit starší lékaři)a musela jsem větší část první doby porodní ležet na zádech a tlačit přestože to ještě nebylo k tomu.A nakonec byl syn porozen kleštěmi.A bez udání důvodů jsem ho 24h neviděla.Jen mi ho asi po 2h ze 4h strávených na sále přinesli přiložit.To až po tom co se manžel rozčílil na sestru,která si ve vedlejší místnosti pila kafe.A to se nezmiňuji o tom,že intimní prostředí,které prezentují na webovkách i v předporodním kurze je jen jejich bujná fantazie.Vyšetřovna i sprchy na chodbě.A v únoru permanentně otevřené okno ve sprchách i na monitoru.A reakce sester na prosbu o zavření.Odnesla jsem to chřipkou.
Možná jsem úskoprsá a problémy si vymýšlím,ale neznám ženu,které by nevadilo,že jí vyšetřují na chodbě kde se neobtěžují ani zahrnout závěs.
Míša, 2 děti
  • 
7.7.2008 21:08:45
Hroudo, vím přesně, kterou sestřičku myslíš a vystihla jsi to přesně!:-))
hrouda
  • 
7.7.2008 20:28:38
No, dámy, copak oslovení "maminko", to je ještě dobrý, na Obilňáku úřaduje jedna taková mladá dětská sestra, která rodičky a nedělky oslovuje "mamko" - a to velmi nahlas a takovým způsobem, že máte pocit, že tím myslí něco jako "demente". Z té jsem kvetla už před čtyřmi lety a loni v srpnu dokonce přišla pro našeho novorozenečka na porodní sál a hned "tak mamko" - čekala jsem jen, kdy přítomnému manželovi řekne "tak taťko" (aby to bylo fifty fifty:-) )))
7.7.2008 14:10:11
Ahoj Katko, my jsme o té vadě vůbec nevěděli. I při prohlídce po porodu bylo vše "prý" v pořádku. Pravda je, že mi bylo trapně - dávala jsem si vuïnu i když jsem nekouřila, nefetovala ani nepila a přeci se vyskytl problém - a pohledy maminek byly nepříjemné.
Moc děkuji za reakci - potěšilo mne to.
nozilu
7.7.2008 11:52:50
Velmi dobře vím, jaká je to nejistota, když víte, že Vašemu dítěti něco je, ale nikdo neví, co.
Před rokem jsme byli přijati do nemocnice, protože syn měl zvláštní záchvaty. Doktoři byli vynikající, ale všechna vyšetření mozku byla v pořádku. Doktorka mi řekla, že kdyby ten záchvat neviděla při příjmu, tak by mi nevěřila. Syn měl totiž záchvaty jen jeden den a potom už nic. Normální zdravé miminko. Když konečně něco objevili na CT. Tak nás poslali do Motole na magnetickou rezonanci.
3 týdny jsme čekali na vyšetření. Neboť při převozu se malý nachladil a nemohl na MR. Po shlédnutí CT snímku odborníkem mě připravovali na možnost nádoru. Těch pár týdnů bylo nejdelších v mém životě. Naštěstí MR vyvrátila nádor a odešli jsme s diagnózou kortikální dysplasie (jinak vyvynutá část mozku) poměrně vzácné.
Je to rok a my jsme na lécích a v pořádku. Konečně začínáme očkovat. Minulou středu nás paní doktorka pochválila. Že je Eda normální zdravě vyvinuté batole. Které mluví, chodí, navazuje kontakt a hlavně nemá záchvaty.
Takže všem přeju pevné nervy. Znám i maminky u kterých osud nebyl tak shovívavý a jejich děti jsou vážně nemocné.
Leonika
7.7.2008 11:45:29
Lidko,
souhlasím s Lenelkou,maminka může jít domů klidně i po 8hod. pokud se cítí dobře.si špatně informovana,v nemocnici po porodu má zustat 72hod miminko a nééé maminka.
nozilu
7.7.2008 11:31:53
Kdyb mě tak někdy doktor oslovil maminko nebo paní XY. Mě vždy oslovovali paní inženýrko.:-)
7.7.2008 9:14:23
Měl by vědět moje jméno, je napsaný na posteli a má ho napsaný v papírech, radši ať ho ví, než aby si mě s někým spletl :o(

Olino, to je přesný. Já před lety taky dělala ve zdravotnictví sestru, mám příšernou paměť na jména a obličeje :o( a tím spíš jsem se snažila každého oslovovat jménem. Je to pro mne prostě jeden ze stupňů kontroly, že se opravdu věnuji tomu správnému pacientovi. Jména jsou uvedené na postelích, jména mají podle pokojů a postelí sestry uvedené na nástěnce na sesterně, když s nějakým pacientem (nebo rodičem) potřebuji něco projednat, dát mu léky, ošetřit ho... musím vědět, KOMU tu péči mám věnovat, a pak snad není problém to jméno použít.
katka+katka
  • 
7.7.2008 9:01:39
Deniso, naprosto souhlasím - občas mi přijde, že se tu řeší s prominutím kraviny. Já měla to velké štěstí, že se dcera narodila zdravá, v inkubátoru byla jen na zahřátí, protože byla mrňousek. Ale já si zase "užila" v těhotenství a narovinu říkám, že ve chvíli, kdy jsem byla těhotná a nevěděla, jestli dítě ve mě ještě žije a co bude dál, mi bylo úplně u prd***, jestli mi někdo říká maminko, Katko, inženýrko, paní V. nebo jakkoli jinak, stejně tak mi bylo jedno, zda mi můj stav oznámí před ostatními ženami v pokoji, před mediky apod, ale hlavně jsem chtěla vědět JAK NA TOM JSME.
 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.