| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mýty o dulách...

 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]
Fialka
  • 
25.1.2010 13:39:42
Na porod jsem byla dobře připravená, chodila jsem na kurs a přečetla stohy článků. A přesto když mi praskla voda, volala jsem dulu a ptala se, jestli je možné že jsem se počůrala. ~f~ Druhý telefonát byl manželovi. Když jsem řekla, že mi praskla voda, ptal se KDE!!! ~y~
  • 
14.10.2009 1:59:40
Přeji všem hezký den, už jste četli jak to vedou naši skvělí vůdcové, podívejte se na www tojesila cz ,mám pocit, že jsem v životě zvolil špatný směr ... drzost našich politiků opravdu nemá obdoby ! samá slibotechna a zloděj.
4.2.2009 20:37:55
Dobrý den, musím konstatovat, že tohle je docela zaužívaný postoj u starší generace. Ovšem medicína i celý život jsou v současnosti velmi progresivní a objevy v oblasti prenatálního života dítěte a všech vlivů, které na děti má porod jasně ukazují že jeho klidný a po stránce psychiky dobře zvládnutý průběh ovlivňuje víc než si myslíme. V minulosti nebyly na nikoho z nás kladeny tak neobvyklé nároky jak jsou na děti a lidi vůbec kladeny dnes. Na zvládání stresu, na zaujímání mnoha sociálních rolí v průběhu našich životů... Já jsem si vybrala kvalitní přípravu na porod, kvalitní připravu na naše rodičovství i formou kurzu a myslím, že jsem neprohloupila. Mám krásné zdravé dvě děti, hodné, klidné a pohodové. Myslím, že kdybych se dostatečně nezajímala o porod, o psychický vývoj dětí a o psychologii vůbec, tak bychom takové společné simbiozy nedosáhli. Dula a tuž všechno toto zná a může nám účině pomoci a vybavit i nás i dítě do života. Z nikoho to nedělá chuděru. Naopak člověka, který si rád nechá poradit a je si vědom toho že porod je mezník v životě.
vendyna (Janinka + Alenka)
7.12.2008 20:20:31
Jen bych byla opatrnější s tím označením chudinky, ju? Jak říkám, každá to sama nezvládne (a nebo hůř) a nelze nikoho zatracovat. Buďme rády, že většinou můžeme rodit jak chceme, s plánem nebo bez, s dulou nebo bez, s manželem nebo bez, dnes už i doma nebo v nemocnici, jen stačí trvat na svém přání (když teda zrovna nejde o život - teda myslím o ohrožení života~d~)
vendyna (Janinka + Alenka)
7.12.2008 20:08:33
No, já tě nekousnu. Nemám zkušenost s dulou. Porod je děsně individuální, každá ho prožívá jinak, každá má jiné nároky a očekávání. U mého porodu byl manžel. O průběhu se něco dověděl na kurzu,něco si našel na netu. Byli jsme domluvení, že když to na něj bude moc, dá mi pusu a zmizí. A já byla smířená s tím, že to zvládnu pak sama. Nakonec zůstal do konce a byl mi opravdu oporou. Dulu bych zvolila pouze v případě, že by to byla moje dlouholetá kamarádka nebo teta nebo sestra. Pokud by to byl někdo najatý, nedovedu si představit, že bych k němu cítila takovou důvěru jako k manželovi. Byl by to jen další cizí člověk na porodním boxu. Já rodila s epidurálem, personál se ke mně choval úžasně, doktorka si se mnou povídala o jméně miminka, porodní asistentka byla žákyňka a chvilku mi rozmlouvala epidurál, prý nebyl moc potřeba, ale já měla přeci jen nahnáno, tak jsem si o něj řekla. Neodporovala lékařům a epidurál fakt výrazně pomohl, já si po něm ten porod fakt užila (joo,samozřejmě i tak to byla fuška, ale dalo se to přežít) Ve finiši vystřídala tuhle mladou (ale sympatickou asistentku) jedna starší a dost mi pomohla stlačením bříška (nevím, který debil vymyslel termín "skočit na břicho" a proč se s tím straší maminy, sice to bylo nepříjemné dost, ale opravdu to SUPR pomohlo, já jí pak poděkovala, ta zírala). Byl to můj první porod, proto jsem tam chtěla muže. Ted vím, že bych druhý už zvládla sama. Přesto tam asi můj muž zase bude, řekl mi pak, že je rád, že to prožil se mnou.
Snazilka
  • 
7.12.2008 19:01:28
Drive zena porodila v klidu domova, v prostredi, ktere znala, obklopena blizkymi.
Dnes zena rodi v nemocnici, cili v cizim prostredi, obklopena cizimi lidmi, jimz je vydana na pospas. Proto potrebuje psychickou podporu!
Pro me osobne by nebyl problem porodit za pomoci manzela (je lekar) doma. Ale mam opravdu strach z porodu v nemocnici, protoze mam velice spatne zkusenosti s pristupem lekaru a jednou me dokonce prakticky proti me vuli pod pohruzkami prinutili souhlasit s jejich postupem. Zvazovala jsem zalobu, ale nemela jsem chut na dalsi problemy.
Ano, az jednou budu rodit v porodnici, chci mit u porodu nekoho, kdo se zastane me a mych prav. Nechci, aby se me udelali nesvepravnou bytost a moje dite pouzivali jako rukojmi. Uz vidim, jak se mezi kontrakcemi dohaduji s personalem namisto toho, abych svoji energii soustredila na probihajici porod.
Linda
  • 
11.5.2008 15:34:08
Takže sice pozdě, ale přece - dula byla opravdu členkou asociace ČAD, kamarádka stížnost stále ještě zvažuje, protože se dlouhodobě znají. Ale už alespoň připustila, že postup nebyl zcela v pořádku.
IvcaW
10.4.2008 14:28:52
Vy, jste Petro opravdu výjimečná žena...:-©
Petra
  • 
7.4.2008 17:01:29
Ani na poli, ani doma, ale v klidu v nemocnici. Měla jsem tu čest, že švagrová rodila doma, sanitka přijela až po dvou hodinách, mezitím dítě přišlo na svět, protože odmítlo čekat. Třeba se na mně díváte divně, ale uklízet po porodu není moje hobby, takže jsem se vyzvracela do kýble. Ani jsem neměla radost z novorozence, protože jsem viděla hlavně ten svinčík.
Takže aby bylo jasno: v nemocnici, v pohodlí, kde za mne někdo uklidí a já nebudu nucena v den porodu nebo druhý den pečovat o dítko (nebo více dítek v případě že mám další dítě) a kde si můžu po tak náročné věci, jakou je porod, odpočinout.
brzobohatka
4.4.2008 14:39:31
teda paní Petro, to jste trochu přehnala, ne?prezentovat na servru Rodina názory, že pokud žena neumí porodit bez duly, neměla by mít děti?co to má "sakra" znamenat?
 Příspěvky 110 z 95 [Dalších 85 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.