| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Všude dobře, doma nejlépe (aspoň pro mě)

 Příspěvky 110 z 344 [Dalších 334 >>]
Marek
  • 
11.11.2008 22:24:00
...super zažitý, super napsaný. Všichni zdrávi! Co dodat...? Ať slouží! Díky. M.
MarkétaP + 4 dcerky
13.5.2008 15:11:33
Silvo, obrať se na Porodní dům u Čápa, www.pdcap.cz, maji kontakt na ochotné pediatry.
13.5.2008 14:39:17
Ahoj, prosím neporadily byste mi nějakého pediatra v Praze (nejlépe 10), který by byl ochotný přijet se podívat na miminko a udělat odběry po porodu doma?? Už je to docela akutní, termín mám za tři týdny a nemůžu nikoho sehnat. Díky!
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
24.3.2008 14:43:20
.... v mém případě Pán Bůh zaplať za to, že jsem byla v porodnici. Synek se narodil se skoro tříměsíčními rozměry průměrných miminek a tak se na svět vyklubal císařským řezem. Pokud se nám povede zadělat ještě na jedno dítko, opět se spolehnu na porodnici. Moc jsem měla strach z personálu a nakonec jsem byla u Apolináře moc spokojená.
Domácí porody bych doporučila spíše maminkám co už rodily a mají jistou zkušenost rozpoznat, že něco nepokračuje jak by mělo. Já jsem měla u prvního porodu problém rozpoznat zda se jedná o plodovou vodu či nikoli, apod. A nebo si sehnat opravdu zkušenou porodní babičku a nezanedbat prenatální poradnu.
Mnoho jakoliporozených, ale spokojených dětiček přeje ¨
Katuka
Klára
  • 
20.3.2008 22:03:27
Děkuju moc za článek! Konečně jsem četla slova, která vyjadřují i mé pocity. Ano, taky nejsem žádná alternativní divoženka. Sleduji Zoufalé manželky, chodím každý měsíc ke kadeřnici, utrácím za značkové oblečení, čtu Elle, ráda řídím auto, jím ráda dobré jídlo v dobrých restauracích a dělám spoustu dalších konzumních věcí. A přesto jsem porodila v lednu své první dítě doma. Zcela zodpovědně a bezproblémově. Na porod jsme se pečlivě připravovali společně s partnerem, který mě plně podporoval. U porodu byly dvě skvělé porodní asistentky, hodinu před narozením Tadeáše dorazil i pan pediatr, který miminko hned po porodu prohlédl, a venku stála připravená soukromá sanitka pro případ kdyby něco. Porod běžel jako na drátkách a moje přesvědčení o tom, že domácí prostředí bude pro mě i miminko to nejlepší, se potvrdilo. Atmosféra klidu, trpělivosti, známého prostředí a lidí, kterým důvěřuji, měla za následek naprosto fyziologický porod, na jehož konci bylo zdravé miminko o váze téměř 4 kilogramů a čerstvá matka bez jakýchkoliv problémů. Tedy spousta důvodů k velké radosti a hrdosti. Jenomže to by naše společnost nesměla být tak nemocničně orientovaná. Namísto optimismu z toho, že zdravá žena při zdravém těhotenství je schopná zdravě porodit, se mi dostalo několika ledových sprch v podobě protočených panenek a mumlání o riskování a sakra klice, která se už nemusí opakovat. A tak jsem ráda za sdílení zkušenosti porodu doma, která je zatím spíše ojedinělá, ale o to možná cennější. Zodpovědnost za dítě a kompetenci rodit mají matky, které si již mohou naštěstí vybrat, kde a jak chtějí zažít zázrak zrození. A tak se přimlouvám za šíření objektivních informací o tom, co porody doma opravdu jsou a za to, aby mohly fungovat porodní domy, a my se tak zařadili do moderní společnosti i v oblasti přivádění dětí na svět.
Domarodka...SNAD
  • 
19.3.2008 18:20:16
Bellano, nevim, jestli vubec kdy doctete az sem, ale musim vam podekovat a moc. Kazdym dnem (doslova, jsme 1 den po terminu) touzebne ocekavam prichod sveho 2. ditete, a moc doufam, ze to vyjde taky doma. Pripravovala jsem se mnohem dele, ale poslednich par mesicu diky asistentkam z Domu u Capa, take:). Snad kazde vase slovo bych mohla podepsat, ale tou zkusenosti jsem bohuzel jeste neprosla. Snad pujde vse v poradku a budu se moci pridat "k privilegovanym" ;) - myslim si totiz, ze rodit doma je skutecne forma privilegia, opravdu to neni pro kazdeho, priprava je nutna ve vsech smerech. Vas clanek me velice povzbudil a udelal mi velikou radost. Jeste jednou diky a preji mnoho zdravi Vam i cele Vasi rodine!
ww
  • 
18.3.2008 12:45:58
no je to každým z nás já jsem asi zrovna ten typ co by doma nerodila , protože bych se bála, že se něco stane né že bych věřila našich lékařům na sto pro, ale už pro pocit,že jsou jistě lékaři chytřejší nežli já bych rodila v porodnici.Ale každému podle gusta záleží na zdraví a na odvaze.
Žluťásek.
15.3.2008 14:10:29
Já jsem také rodila jednou ve velké porodnici (:-©)
a jednou v malé, rodinné, a byla jsem velmi spokojená.
Jenže ono to stejně není stejné jako doma. A nemluvím teď pouze o tom klídku, že jsi ve svém.
Lékaři, i když se přístup mnohých z nich poslední dobou hodně změnil mají jen málo zkušeností s přirozeným vedením (tedy spíš nevedením ;)porodu. I když se snaží leckde vyhovět se vším, mají prostě víc strach, je to pro ně krok do neznáma, dlouho byli zvyklí dělat věci jinak. To je můj důvod, proč bych dala přednost porodu doma s porodní asistentkou, která se specializuje na fyziologické porody bez zásahů.

Ostatně Bellana rodila své první dítě také v malé porodnici a byla tam spokojená. Nicméně stejně se napodruhé rozhodla jinak.
blatouch
  • 
15.3.2008 9:58:29
mám 3 děti a nikdy bych nerodila doma,rodila jsem v Praze u Apolináře a nepárali se se mnou.Druhý a třetí porod v Rakovníku a vřele ho mohu doporučit.Rodinný přístup a miminko Vám nikdo nebere a nestrká do inkubátoru a u porodu můžete mít koho chcete,třeba i děti.Když tak moc prohlížíte internet,tak zkuste číst i recenze na porodnice.
15.3.2008 9:07:16
Bellano, asi to nemá smysl řešit.
Já si třeba neumím představit, že bych se v případě problému "v klidu přesunula do porodnice", jak píšeš, ne proto, že bych byla nějak nervově rozhozená, na to fakt nebyl čas, spíš proto, že když už jsem stála v té vaně a ještě jsem nevěděla, že rodím(:o)), byť už to bylo skoro na krajíčku - já si fakt myslela, že to jsou stále jen kontrakce jak prase, ale k samému porodu daleko - vůbec jsem si neuměla představit, že bych (a jak?) měla z té vany vylézt, krapet se obléct (jak?) a jet do porodnice.....O))))......
Ale to je fuk....
Hlavně že to dobře dopadlo, ne?
Brekeke! ťuk ťuk ťuk
 Příspěvky 110 z 344 [Dalších 334 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.