| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A co takhle jesličky?

 Příspěvky 110 z 819 [Dalších 809 >>]
23.1.2009 14:24:11
Market dík,už jsem to spravila...
MarkétaP + 4 dcerky
23.1.2009 13:51:09
Amaz, přílepila jsi to ke špatnému článku ;)
23.1.2009 12:48:35
Babičko,a co když je to naopak...
Co když (a vzhledem k tomu,že smýšlím stejně tak bych to viděla pravděpodobné) se autorka rozhodla doma rodit proto,že chtěla pro své dítě to nejlepší,co když v nemocnici to nejlepší nenašla...

Nazvalas jí skoro zlodějkou,nepřizpůsobivou,nezodpovědnou...a jak potom nazveš matku,co odjela v dobré víře rodit a její dcerka vinou lékařů zemřela,jak nazveš tu,co odrodila a s problémy byla u lékaře odmítnuta,aby pak sama zemřela na sepsi...jak nazveš ty maminky,které umírají při sekcích v Mostě...

Ustanovila jsi se soudcem,ale v podstatě vůbec netušíš co soudíš...ne,už dávno se ženy nemusí za své dítě obětovat,už se dá porod prožít,dítě bezpečně přivést na svět bez nutnosti trpět,dobře vychovat bez kolektivizace...už jsme o dost dál...
23.1.2009 12:17:43
Docela mě překvapují ceny, které tu padly. Já zjišťovala jak soukromé, tak státní jesle a školky. Soukromě se v 99% pohybují za půldenní docházku od 10 tisíc a celodenní od 15 tisíc. Státní jesle jsem nenašla žádné v okolí.
13.12.2008 21:09:45
Problém je jistě v ceně a zřejmě i v nedostatečném marketingu.
Pavla
15.9.2008 9:55:54
Evi, pokud se staráte o dítě do 7 let nebo o děti do 15 let, tak máte na zkrácený úvazek ze zákona právo. Zkuste si o tom něco zjistit. Přeji hezký den
Lucie+Barča 2,5+13tt
  • 
19.3.2008 13:03:57
Milá Lassie, rozhodla jsem se na to definitivně vykašlat a nevyjadřovat se k ničemu - ani tak ani tak. Nicméně některé projevy bychom si opravdu mohly odpustit (proto dělám tuto poslední výjimku). Věř, že i když si to zřejmě opravdu myslíš, nejsem nevzdělaná a tupá kráva, ale někdo, kdo se dělil o svou zkušenost a jen se poučil a získal novou, ještě důležitější zkušenost, že s některými lidmi nemá cenu dělit se vůbec o nic (i když pravda, pro vás to evidentně nebylo míněno, neboť se vás nic takového netýká, jen cítíte potřebu se vyjádřit). Co si budeme říkat, Sylive reagovala na můj první příspěvek (který taky neváhala do své poslední zprávy zkopírovat), a ve kterém - dobře si to obě přečtěte - figuruje právě to slovo "OBVYKLE" (!) - vyjadřovala jsem se spíše k obchodním filosofiím s.r.o. než k zákonu jako takovému, to v tu chvíli opravdu nebylo na prvním místě!
Co se týče příspěvku s dotazem a odpovědí z Magistrátu. Chci jen říci, že odpověď zaslaná Magistrátem je přesně taková, jakou bych napsala já, kdybych tam pracovala. Konkrétní zařízení nezmínit, odkázat pouze na zákon a jeho výklad, rozhodnutí nechat na jedinci a daném zařízení - tak totiž vyznívá (nic ve zlém, opravdu si myslím, že je správné se zajímat a toto je důkaz, že člověk, kterého se tato situace týká, se zajímá). Důvod bude prostý (s úředníky Magistrátu jsem ve své profesi přišla do styku již vícekrát), nikdo totiž pravděpodobně neví, co jsou nějaké CPA, nebo lépe a přesněji řečeno, nikdo neví, jak to tam funguje - a navíc, jak velmi správně napsala Sylvie, oni mají živnostenské oprávnění na "hlídání dětí" ne na jejich "vzdělávání" (o péči o dítě jde v každém případě, ale...). No a tak to tam je!
Jinak velmi děkuji za přínosnou a pro mě jistě poslední diskusi na tomto webu... Ne proto, že mi vadí jiný názor, všechny informace a příspěvky akceptuji a rozhodně souhlasím s tím, co Sylvie psala, neboť má pravdu! Vážím si i příspěvku Jany a Petry. Nicméně na každou věc se dá nahlížet z několika úhlů, a když se díváme z toho pohledu, kvůli kterému jsem se zapojila já, může se ukázat, že šlo vlastně o něco trochu jiného!
MSteflova
17.3.2008 20:54:35
Sylvie - je to marný
- je to marný
- je to marný
Jana a Petra
17.3.2008 19:28:15
Můj dotaz na Magistrát hl.m.Prahy:
Dobrý den,
rodičovský příspěvek náleží, jestliže dítě, které nedosáhlo 3 let věku, navštěvuje jesle nebo jiné obdobné zařízení pro děti nejvýše 5 kalendářních dnů v kalendářním měsíci.
Co se myslí "jiné obdobné zařízení"? Konkrétně vztahuje se uvedené omezení i na soukromá zařízení, např. CPA s.r.o. Praha?
Mohu dávat své dítě do uvedeného soukromého zařízení bez omezení, aniž bych ztratila nárok na rodičovský příspěvek, nebo musít dodržet limit 5 kalendářních dnů? Uvedené zařízení jsem nenašla v rejstříku předškolních zařízení.
Děkuji

Odpověď: (odd. Public Relations OPR MHMP 14.2.2007 12:40)
Vážená paní Dlabačová, k Vašemu dotazu k nároku na rodičovský příspěvek v případě, že dítě mladší 3 let navštěvuje jesle nebo jiné obdobné zařízení pro děti nejvýše 5 kalendářních dnů v kalendářním měsíci sděluji: Jeslemi nebo jiným obdobným zařízením pro dítě předškolního věku je třeba rozumět jakékoliv takové zařízení zajišťující péči o dítě, a to bez ohledu na to, kým je toto zařízení zřízeno (obcí, fyzickou osobou, sdružením, které takovou službu poskytuje a pod.), jakou má právní formu a jakým způsobem je financováno. Smyslem tohoto ustanovení (§30 odst. 3 zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, v platném znění) je stanovit podmínky, za kterých nemusí být při pobírání příspěvku splněna základní podmínka nároku, a to osobní celodenní a řádná péče o dítě mladší 4 let. Aby Vám byl zachován nárok na rodičovský příspěvek, může vaše dítě, pokud nedosáhlo 3 let věku, navštěvovat uvedené zařízení nejvýše 5 kalendářním dnů v kalendářním měsíci.
17.3.2008 18:11:03
Tak jsem se znova vrátila k prvnímu příspěvku, a tam píšeš:

Soukromé jesle se většinou oficielně nejmenují jesle (jsou obyčejně s.r.o. - jako právě CPA), takže jim nevzniká žádná povinnost hlásit vaše dítě jako "hlídané" na sociálku, což normální jesle musí - sociálka dostává seznam dětí. Znamená to tedy, že když vaše dítě nikdo nehlásí, nikdo vám rodičák nesebere. Dle zákona nesmíte dítě dávat na víc než 5 dnů v měsíci do nějakého zařízení (jesle, MŠ), ale jiné hlídání vám nikdo zakázat nemůže, a v tomto případě, je to jako chůva nebo babička :-).

A to bylo to, na co jsem reagovala. Protože to, co jsi napsala (jesle se nejmenují jesle a nic nikam nehlásí, takže nárok na rodičák je), to je špatný argument, takový postup nemá oporu v zákoně a kdyby rodiče docházku sami nenahlásili, jednali by v rozporu se zákonem (pakliže by dávali dítě do zařízení obdobném jeslím). Kdybys rovnou napsala - dejte dítě do zařízení, které nemá licence na výchovu a vzdělávání dětí, ale jenom na jejich hlídání, pak vám rodičák zůstane, tak na to bych nemohla říct ani popel.
 Příspěvky 110 z 819 [Dalších 809 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.