| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Krnově s dulou

 Příspěvky 110 z 185 [Dalších 175 >>]
funnysunny
6.10.2008 9:09:18
Děkuju Víťo, že jsi tu napsal takový hezký článek. S manželem plánujeme v blízké době miminko a chceme se na to co nejvíc připravit a taky bysme chtěli, co to jen bude v našich silách, ovlivnit co nejpřirozenější porod bez všelijakých léků, kapaček a antibiotik (to bude horší, dost mě zlobí streptococcus agalactiae, ale teď se mi konečně povedl vyléčit! - lékařům se to antibiotiky 5 let nepovedlo a mě za 3 měsíce ano! jsem šťastná jako blecha!....tak snad se mi nevrátí...). Když jsem četla tvůj článek, byla jsem nadšená, že se dá brát porod i takto hezky a ne jen jako bolest a stres... Mám moc hodného a milého manžela a určitě se ve všem posnaží mi pomoct, stejně jako ty své milované manželce. I on si přečetl tvůj příspěvek a první co bylo, tak řekl, že rozhodně chce dulu :) Zajímalo by nás prosím víc informací o té vaší, protože bysme to měli z Opavy do Krnova taky docela blízko...a Ostrava taky není daleko... Kde jste se s touto dulou seznámili a kam jste chodili na ty cvičení a jestli tam byla i tato dula a taky co všechno jste s ní vlastně dělali před a po porodu a taky cena.. A jestli je možné mít dulu jen v případě nekomplikovaného porodu.. Moc děkujeme a přejeme vašemu mimiškovi hodně zdraví a šťastného života :)
1.8.2008 20:30:26
No to se pletes. Dulezite bylo, ze tam byl. Kdovi, co by s tebou mohl delat, kdyby tam nebyl svedek na tve strane
1.8.2008 20:27:11
Přesně tak. Já když mám hlad, jsem úplně nepříčetná. A od otce u porodu chceme, aby byl stopro funknčí. A že se mezi mnoha hodinami 5 minut věnuje svačině?
1.8.2008 20:00:18
Přesně tak. Já když mám hlad, jsem úplně nepříčetná. A od otce u porodu chceme, aby byl stopro funknčí. A že se mezi mnoha hodinami 5 minut věnuje svačině?
1.8.2008 19:57:38
To je náhodou SUPER, když tam táta je! A není pravda, že si tam chlap jen tak přijde. Možná právě to, že nemůže nic moc dělat, že nemůže svým pomoci, převzít bolest, je horší než to snášet.
Mého děsí jakákoli představa, když trpím, udělal by všechno - stačí, když mám hlad a je lepší chůva než moje mamka, když jsem byla dítě, a když jsem nemocná....
Dělá se mu špatně, když o krvi slyší, natož, když si představí, že ji vidí, a co teprv, když ji vidí.... Takže pro něj je přítomnost u porodu fakt oběť.
Důlěžité je, že tam je.
Olina
  • 
14.2.2008 10:05:43
Aspoň že si udělal sám svačinu.
7.12.2007 12:13:05
Díky Lenko :)
24.11.2007 7:48:24
Simčo, je dobře, že nepozoruješ žádné následky léků, podaných při porodu, na své děti. Bohužel, není ale žádné srovnání - nemůžeš vědět, o kolik lépe by na tom třeba děti byly a jaké by byly bez těch léků. A kdyby se, nedej bože, v dospělosti potýkaly s nějakými problémy a snažily se je řešit, případná regrese už by pak pěkně ukázala, zda je medicinský porod nějak ovlivnil, nebo ne (a já věřím tomu, že ano). Nicméně je jasné, že všechny maminky, kterým musely být podány léky, jsou rády, že porodily, že mají zdravé děti, a těžko některá z nich připustí, že by pro jejich děti bylo lepší porodit je přirozeně. Hezký den!
ara
  • 
22.11.2007 22:10:54
já myslím, že je dobře že ti co to jako úžasné prožili o tom dokáží mluvit anebo psát. v mnoha případech naučené stereotypy a přestavy jak těžké je rodit jsou matricí pro "těžkou porodní realitu". A připravit se na porod jako na hezký zážitek je pro dobrý průběh porodu docela důležité. Víťovi na přirozenosti a pohodovosti příchodu na svět jeho syna záleželo, dost pro to udělal a povedlo se to taky jeho zásluhou. Nezbývá než se radovat s ním. je to dobrá zpráva, že porod je krásný zážitek.
ara, 2 kluci
  • 
22.11.2007 21:53:58
krev, výkaly, bolest ... a mezi tím miminko. NE NE zbytečně se tím ženy straší. Mám dva malé kluky: první porod byl 18-ti hodinový intenzivní transcendentní prožitek dokonalého řádu světa (jsem docela materialistická a přízemní) a zároveń čas nebo bod úžasného sblížení s partnerem.Začal sexem, pokračoval smíchem v porodnici, legrací z porodní asistentky které neskousávala naše aromatické intimčo, moje taneční kreace a to že nejsme ani trochu nedočkaví konce. Ten přišel jako krásný vrchol po gejzíru plodové vody.
Druhý syn poslechl poslušně impulzy z akupresurních bodů, kterými jsem ho v jednom z posledních podzimních slunečných dnů volala na svět a prošel celou cestu tak rychle že to bylo jako adrenalinová jízda na toboganu. sFakticky spíš v autě. v porodnici jsem ani nemusela nic prosazovat, jen stáhnout punčochy a po prvním ulehčeném zatlačení praskl vak blan a do pěkné čisté loužičky (pár krvavých nitek ji tedy dekorovalo) se jistě taky ulehčeně narodil synáček, kterého jsem pro něj jistě překvapivě nechtěla pustit ven při stání na červenou.
 Příspěvky 110 z 185 [Dalších 175 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.