| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Narovnej se!

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
13.4.2011 14:10:45
V Praze vám asi nic neporadím konkrétního, ale určitě se někde cvičí něco jako: "cvičení na velkých míčích" nebo "zdravotní cvičení" nebo "bodyball" nebo "pilates" každý to nazývá různě a vede různě. Ale rozhodně si zjistěte, kdo to cvičení vede, co má za odbornosti a kurzy, ale doporučuji RHB pracovníka. Sama jsem rehabka a vedu takové "zdravotní cvičení" a je cvičíme převážně na balónech nebo s míčkama nebo gumičkama nebo bez náčiní a je to fakt fajn, chodí tam ženský od 20ti do 60ti let (asi) a zvládají to všechny. Tak držím palce, ať se vám povede něco sehnat a ať záda brzo nebolí!!!
13.4.2011 14:03:10
Určitě se s tím něco dělat dá, pokud tam nejsou velké změny na páteři (skolióza a další). Pokud bolí záda, doporučuji cvičit, cvičit, cvičit. Cviky na bolesti zad jsou na netu na spoustě odkazů, stačí si zadat třeba "cviky na bolesti zad" a podobně a určitě něco najdete. Ideální je plavání - znak a všemožné jednoduché cviky bez náčiní nebo taky ideálně s velkým míčem nebo overballem. Mě osobně proti bolestem v kříži strašně pomáhá spinning. Koneckonců cvičení a hlídání se, jak člověk chodí a stojí a sedí, to je asi to, co je nejvíc potřeba a co pomáhá vždycky. Držím pěsti, ať brzo nic nebolí!!
mauro
  • 
27.11.2007 9:50:47
Chtěl bych jen upozornit, že rehabilitační balóny a klekačky jsou výborné pouze pro krátké sezení (řekněme do jedné hodiny). Pro delší sezení jsou zcela nevhodné. Správným řešením pro děti je dobrá otočná kancelářská židle s podnožkou, např. tato tato
ppájjaa
11.9.2007 7:56:38
neporadili by jste mi kam bych se mohla v Praze obrátit,kde jste byli spokojení?Děkuji moc
zuzini
10.9.2007 13:00:46
Tak školu jsem si těžko mohla vybrat jinou, protože je máme určené podle místa bydliště a do těch kde není moc dětí a vzali by nás, to máme daleko. A s tou učitelkou to bude asi taky horší, když ty věci musí nosit všichni. Dnes měla ve škole - malá složka: do Jč 2 sešity, Ma 1 sešit, úkolníček, Aj 1 sešit, žákovská, velká složka: Ma - 1. díl, Jč - pracovní sešit, Aj - kniha + pracovní sešit + ještě čítanka, která se jí už do velké složky nevešla, papuče, deštník, svačinu + pití, a do ruky tašku s tělocvikem. Nic z toho nemůže nechávat ve škole, nechávají tam pouze výtvarku.
10.9.2007 9:38:16
Vlaďko, skoliózu různého stupně pár známých má, někdo cvičí - a docela si na to libuje, tak by to mělo snad zabrat, jiní vůbec, což sice moc nechápu, ale budiž. Držím pěsti:-)
Vlaďka,dcery 11 a 6 let
  • 
9.9.2007 21:57:12
Starší dceři zjistili při preventivní prohlídce skoliózu a poslali nás k ortopédce.Na její doporučení jsme chodili 10x na rehabilitační cvičení,kde dceru naučili speciální sestavu s malým míčem,kterou cvičí denně asi 10minut.Navíc jsem obě holky přihlásila 2xtýdně do cvičení,které vede fyzioterapeutka.Tak doufám, že to k něčemu bude.
9.9.2007 19:12:49
Souhlas, správně ,,pevná záda" tašky i batohu a celkově způsob, kterým se nosí dělají hodně.
9.9.2007 19:12:18
Souhlas, správně ,,pevná záda" tašky i batohu a celkově způsob, kterým se nosí dělají hodně.
loonette
  • 
9.9.2007 15:54:01
nas syn na slovensku nosil tak tazku aktovku, ze sme mu ju, hanba- nehanba, nosili my. neviem odhadnut, kolko vazila ale vela. z kazdeho predmetu knihu a zosit, plus tie dosky, plus casopis na citanie, peracnik, desiatu, pastelky...
prestahovali sme sa do kanady a pouceni z nasho skolstva sme mu zakupili heavy-duty ruksak. lenze tu v nom cely rok nosil jeden zosit - agenda book, nieco ako zaznamnik, kde si znacili domace ulohy a vlastne vsetko, co bolo treba povedat rodicom a ked mali ulohu, tak pracovny zosit. vsetko ostatne dala skola, vcetne pier a ostatnych pomocok a z domu teda chodil uplne nalahko.
k tomu protestovaniu proti noseniu zbytocnosti - vela stastia - mne sa za dva roky nepodarilo zmenit nic, skolstvo je kolos, ktory je zabehnuty v urcitych kolajach uz dlhe roky a nieco zmenit je nemozne. ucitelia taki isty, cest vynimkam...
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.