| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zadeček v bavlnce aneb látkové plenky v praxi

 Příspěvky 110 z 281 [Dalších 271 >>]
23.6.2010 12:01:35
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda jste používala pleny Bambinomio od narození po nočník nebo jste kombinovala i jiné značky. Někde jsem četla, že u aktivnějších dětí se stává, že u kalhotek Bambinomio suchý zip poškrábal dítěti bříško.
Čekáme miminko a tudíž přemýšlím o nejvhodnější variantě přebalovaní - systém od firmy Bambinomio se mi líbí a tudíž bych ráda znala názor někoho, kdo s ním má zkušenosti.

Prosím Vás ještě o informaci jak často jste pleny prala. V případě že objednám celý set http://www.mamanek.cz/vse-pro-miminka-kocarky/hygiena-nocniky/bavlnena-Sada-Plenkovych-kalhotek-Bambino-Mio-od-narozeni-po-nocnik-Video-navod je potřeba ještě něco dokupovat nebo toto množství opravdu stačí od narození po nočník?

Děkuji Vám za informaci.

Hezký den Martina Hovorková
dipsy3
19.6.2010 14:04:33
Syn se narodil v breznu 2008 a zpocatku nam jednorazova plena vysla d0 3Kc, pozdeji max.4,50kc a to opravdu vyjimecne.Kupovala jsem pouze ve slevach plenky Pampers, Huggies a Babylove v DM.Obcas jsem vyzkousela i jine.S plenkami jsme zkoncili v 1 a 3/4 roce.I na noc.Opruzeny nebyl ani v lete.Mozna jsme utratili 10-11tis KC, coz bychom urcite dali za novou vybavu latkovek a za prani.
koalka
19.3.2009 13:38:30
Přesně tak,jen tu myčku bych si přála,ušetří spousty vody a energie.navíc si s látkovkami užijete i legraci,často jsme si s nimi hráli a teď,když dosloužily je z nich dokonalý hadr na úklid.
Barbora, dcera 3 roky, syn 2 měsíce
  • 
8.12.2008 20:14:24
Také existuje jiná alternativa, a to jsou ekologické plínky. Mají je v drogerii DM. Pro ty jsem se rozhodla já, protože mi záleží na životním prostředí. Jsou za srovnatelnou cenu s ostatními jedovatými plínkami. Pokud bych používala látkové pleny, fakt nevím, kdy bych spala, při dvou malých dětech a podnikání k tomu :o).
Zofie, dítě na cestě
  • 
30.10.2008 11:21:09
Vážená paní, máte málo informací. Elektřina je na praní sice potřeba, pokud peru v automatické pračce.Jenže: stále je to ekologičtější, poněvadž bylo odborníky spočítáno, že každé dítě, za své "plenkové období" vytvoří 2,5 tuny použitých plenek, které se v přírodě nijak nerozloží, ani za několik desítek let. Skuzte si jen spočítat, kolik maminek dává svým dětem jednorázovky a vynásobte počtem odpadu.
Chcete, aby právě tito vaši potomci byli v budoucnu zavaleni takovým množstvím odpadu? Nebo aby vaše děti, vnuci a pravnuci dýchali špatný vzduch díky tomu, že my - dnešní generace spalujeme takovéto plínky ve spalovnách? Takové životní prostředí chcete připravit pro své potomKY, jen za cenu svojí pohodlnosti? (nemám tím na mysli jenom Vás...) Navíc pokud jsou tyto plenky prány v ekologických pracích prostředcích, do přírody se nedostává nic špatného a to znečištění na samotných plínkách je přeci přirozený lidský odpad, se kterým si příroda poradí. Již je zjištěno, že jednorázovky obsahují gely, parfemační látky a tzv. Ftaláty(?) a látky pohlcující vlhkost a pachy. Myslíte, že tyto věci jsou přirozené pro citlivou dětskou pokožku? Na druhou stranu myslím, že dítě může být opruzené z obou druhů plenek - každá pokožka je nakonec individuální. Já jsem rozhodnutá dávat svému dítěti moderní látkovky, protože chci pro něj to nejlepší a to nejen v jeho miminkovském věku....V žádné reklamě v TV vám přeci neřeknou negativa výrobku - to by toho asi moc neprodali!!! O těchto plenkách toho skrátka není moc slyšet, dnešní společnost má ráda pohodnost a z nás, matek co používají látkovky, jsou schopni udělat špatné maminky, které raději stojí za valchou, než aby ušetřený čas věnovali svým drobečkům. Obnáší to zkrátka trošku námahy: dát použitou plenu do kbelíku s vodou a jednou za 2 dny vyždímat a dát do pračky, pověsit a sebrat a jede se dál. Navíc je také spočítáno, že ušetříte finančně: Za celé plenkové období s látkovkami dáte okolo 5 tisíc korun + voda a energie na praní. Za plenkové období s "pamperskami" dáte 15000 Kč? (Sama přesně nevím kolik stojí balík plínek na měsíc - zkuste si spočítat sami) Odborná srovnání každopádně uvádějí, že s látkovkami ušetříte cca 2/3 třetiny finančních nákladů za pelny (a to i s tím, že už je ve srovnání započítáno se spotřebou energie na praní a práškem). Já bych za ušetřené peníze koupila díteti až mu bude třeba 6 let nové kolo (mohla bych na ně ušetřit až 10.000 Kč). Co mu koupíte vy? Haldy plenek na skládkách a znečištěný vzduch z jejich spalování? Za naši pohodnost zaplatí příští generace. Dnes už nemusíme plenky vyvařovat na kotli, kde se topí dřevem a pracně skládat a žehlit. Máme automatky a některé z nás myčky nádobí ba dokonce i sušičky prádla (já tyhle 2 věci do domácnosti tedy nechci) a ještě si budeme stěžovat, že máme málo času. Jak to asi dělaly naše maminky? Všem kteří se rozhodují nebo dělají ukvapené soudy: Přečtěte si na netu dostupné informace, pročtěte články v časopisech pro maminky, zeptejte se známých a pak si teprve tvořte vlastní názor. Neberte bezmyšlenkovitě to, co vám podávají masově v reklamě. Protože to, co dělá většina je přece správné. Myslíte skutečně, že tomu tak je???
Zofie, dítě na cestě
  • 
30.10.2008 10:44:46
Vážená paní, máte málo informací. Elektřina je na praní sice potřeba, pokud peru v automatické pračce.Jenže: stále je to ekologičtější, poněvadž bylo odborníky spočítáno, že každé dítě, za své "plenkové období" vytvoří 2,5 tuny použitých plenek, které se v přírodě nijak nerozloží, ani za několik desítek let. Skuzte si jen spočítat, kolik maminek dává svým dětem jednorázovky a vynásobte počtem odpadu.
Chcete, aby právě tito vaši potomci byli v budoucnu zavaleni takovým množstvím odpadu? Nebo aby vaše děti, vnuci a pravnuci dýchali špatný vzduch díky tomu, že my - dnešní generace spalujeme takovéto plínky ve spalovnách? Takové životní prostředí chcete připravit pro své potomKY, jen za cenu svojí pohodlnosti? (nemám tím na mysli jenom Vás...) Navíc pokud jsou tyto plenky prány v ekologických pracích prostředcích, do přírody se nedostává nic špatného a to znečištění na samotných plínkách je přeci přirozený lidský odpad, se kterým si příroda poradí. Již je zjištěno, že jednorázovky obsahují gely, parfemační látky a tzv. Ftaláty(?) a látky pohlcující vlhkost a pachy. Myslíte, že tyto věci jsou přirozené pro citlivou dětskou pokožku? vŠE JSOU
Zofie, dítě na cestě
  • 
30.10.2008 10:43:51
Vážená paní, máte málo informací. Elektřina je na praní sice potřeba, pokud peru v automatické pračce.Jenže: stále je to ekologičtější, poněvadž bylo odborníky spočítáno, že každé dítě, za své "plenkové období" vytvoří 2,5 tuny použitých plenek, které se v přírodě nijak nerozloží, ani za několik desítek let. Skuzte si jen spočítat, kolik maminek dává svým dětem jednorázovky a vynásobte počtem odpadu.
Chcete, aby právě tito vaši potomci byli v budoucnu zavaleni takovým množstvím odpadu? Nebo aby vaše děti, vnuci a pravnuci dýchali špatný vzduch díky tomu, že my - dnešní generace spalujeme takovéto plínky ve spalovnách? Takové životní prostředí chcete připravit pro své potomKY, jen za cenu svojí pohodlnosti? (nemám tím na mysli jenom Vás...) Navíc pokud jsou tyto plenky prány v ekologických pracích prostředcích, do přírody se nedostává nic špatného a to znečištění na samotných plínkách je přeci přirozený lidský odpad, se kterým si příroda poradí. Již je zjištěno, že jednorázovky obsahují gely, parfemační látky a tzv. Ftaláty(?) a látky pohlcující vlhkost a pachy. Myslíte, že tyto věci jsou přirozené pro citlivou dětskou pokožku? vŠE
snehurka a nelinka
29.10.2008 12:27:56
Ahoj, já taky začínala na jednorázovkách, od porodnice jsem používala huggies nebo pampers, přebalovala jsem často až 10krát denně, a i přesto měla Nelinka červenou prdelku:(, doktorka mně řikala že je to nejspíš tím že používám nekvalitní plenky, což mně přišlo jako blbost, ale začala jsem se o to společně s přítelem více zajímat, a doslova mě šokovalo, co ty papírovky obsahují, snad prý že i ropu, což mi připadá děsné :-©. Zakoupili jsme tedy ty ekologické a postupně jsem přešla na moderní látkovky, o kterých jsem před tím nechtěla ani slyšet. Je pravda že počáteční investice je větší až 10 000, ale na druhou stranu bych tuhle částku dala už za rok užívání jednorázovek. Dcera má teď prdelku čistou, občas ji promazávám weledou a myji jen vodou. Plenky peru na 60 nebo na 90, peru je v Missivě, zkoušela jsem i mýdlové ořechy, ale ty nevoní, je fakt že skvrny od mrkve, borůvek atd v tomto gelu nevyperu, takže občas peru v Arielu, ale většina skvrn jde dolů :-). Tím vším chci jenom říct že už bych se k papírovkám nevrátila, tohle mi plně vyhovuje, plenky dávám pořád už i na noc a na delší cesty!
MarkétaP + 4 dcerky
19.9.2008 19:49:59
V2ro, zkus www.mamaja.cz: http://www.mamaja.cz/plenky/moltex-oko-mini-3-6-kg
  • 
19.9.2008 18:28:18
Poradí mi někdo, kde se dají sehnat eko pleny jednorázové v kvalitě 1a a velikosti 1?
Našla jsem jen nabídky na velikost 3-4.
Děkuji Věra:-)
 Příspěvky 110 z 281 [Dalších 271 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.